Energie vergelijken

Vergelijk alle energieleveranciers

Op Vergelijk.com kunt u onafhankelijk energie vergelijken op prijs en kwaliteit. Om te beginnen met energie vergelijken hebben we eerst een paar gegevens nodig. Namelijk een postcode en het verbruik van stroom en gas. Nadat u deze gegevens heeft ingevuld kunt u het aanbod van alle energieleveranciers vergelijken. De goedkoopste energie aanbieding staat bovenaan gevolgd door de minder voordelige aanbiedingen.Vergelijken inclusief aanbiedingen

Bekijk welke energieleveranciers duurzame en goedkope energie leveren en vergelijk de kosten van alle aanbieders met uw eigen situatie. Energie kunt u kopen bij meerdere energieleveranciers. Omdat de energiemarkt continue in beweging is en de prijzen van energie per energieleverancier verschillen doet u er goed aan om goed te kijken welke energieleverancier momenteel de voordeligste is. Als u grip wilt houden op uw energiekosten dient u de prijzen en voorwaarden van de verschillende energieleveranciers goed in de gaten te houden. Met de energievergelijker van Vergelijk.com kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zien welke de goedkoopste, beste en duurzaamste is. Vergelijk.com helpt u mee met energieleveranciers vergelijken en zet gratis alle energiecontracten overzichtelijk op een rij zodat u gemakkelijk kan besparen.

Prijzen per kWh (stroom) en m3 (gas)

Met de energievergelijker van Vergelijk.com kunt u alle energieprijzen vergelijken, daarbij is het belangrijk om te kijken naar de kosten per kWh en m3 gas. Oftewel de tarieven van elektriciteit en gas. De stroom en gastarieven bepalen voor een groot deel de uiteindelijke kosten die op uw energierekening komen te staan. Door een vergelijking te maken met onze energievergelijker kunt u alle energietarieven vergelijken en bereken wat uw voordeel is als u veranderd van energieleverancier.

Energieleveranciers mogen zelf bepalen hoeveel u voor de door hun geleverde energie gaat betalen. Hier zijn door de ACM wel regels aan verbonden. De energieprijzen mogen namelijk niet te hoog en ook niet te laag zijn. Tevens kunnen de energieleveranciers de energieprijzen maximaal 2 maal per jaar aanpassen. Hiervoor zijn 2 vaste datums. De energieprijzen kunnen in Nederland uitsluitend op 1 januari en op 1 juli gewijzigd worden. Energieleveranciers kunnen op die manier inspelen op eventuele schommelingen van hun eigen inkoopprijzen. Alle energieprijzen kunt u vergelijken met onze energieprijzenvergelijker zodat u direct kan zien welke aanbieder de voordeligste is.

Transport en aansluitkosten

Naast de prijzen per kWh of m3 gas zal de energieleverancier u ook transportkosten en aansluitkosten in rekening brengen. Dit laatste noemen we ook wel het vastrecht en staat voor het gebruik van de aansluiting op het elektriciteits- en gasnet. Aangezien ook deze energiekosten kunnen verschillen is het ook heel belangrijk om deze kosten op te tellen bij de kosten voor het verbruik waar u op kunt rekenen. De combinatie van deze elementen zorgt ervoor dat u alle energiekosten kan vergelijken en u tot de meest scherpe energiedeal kunt komen. Het zou toch jammer zijn wanneer u de laagste prijs per kWh betaalt, maar u uiteindelijk duurder uit bent vanwege hoge transportkosten.

Inclusief belastingen

Wij berekenen voor u de totale kosten, waar we bovendien ook de Btw en de energiebelasting bij optellen. Dit laatste zijn twee elementen die u bij alle energieleveranciers dient te betalen. Dat neemt echter niet weg dat het gaat om een belastingpercentage, ten opzichte van de prijs die u betaalt. Het is daarom interessant om eerst te vergelijken en dan pas over te stappen naar een meer voordelige aanbieder. U kunt op Vergelijk.com alle energiekosten vergelijken inclusief alle overige kosten en uiteraard alle aanbiedingen, om er zeker van te zijn dat u voortaan nooit meer teveel betaalt.

Groene energieleveranciers

In Nederland kennen we onder andere een aantal groene energieleveranciers. Dit zijn de partijen die zich heel duidelijk richten op groene energie en daarmee een bijdrage wensen te leveren aan een meer duurzame economie. In onze energievergelijker heeft u de keuze heeft uit verschillede duurzame energiepakketten. Er zijn veel energieleveranciers die groot inzetten op groene energie. Hierdoor kunt u bij het vergelijken van alle duurzame energieleveranciers profiteren van aantrekkelijke kortingen. In onze energievergelijker kunt u aangeven of u op zoek bent naar een groene energieleverancier, of dat u aan de andere kant liever een keuze wenst te maken uit het complete pakket.

Zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen op uw dak? Dan is het wijs om ook de terugleververgoeding te vergelijken. Als u meer elektriciteit opwekt dan u verbruikt, kunt u geld terug krijgen van uw energieleverancier. Dit noemen we ook wel ‘salderen’. Om in aanmerking te komen voor een terugleververgoeding kunt u contact opnemen met uw energieleverancier en de netbeheerder in uw regio. Zij zullen u dan registreren als eigenaar van zonnepanelen. Om geld te verdienen met uw zonnepanelen zult u meer elektriciteit moeten opwekken dan u zelf verbruikt.

Kijk voor een vergelijking van de terugleververgoedingen zonnepanelen op de pagina terugleververgoedingen zonnepanelen.

Gas en stroom prijzen

De verschillende energieleveranciers kunnen u van dienst zijn met elektriciteit, met gas of met een combinatie van de beide bronnen van energie. De elektriciteit nemen we in Nederland allemaal af, het gas is alleen beschikbaar voor een ieder die een eigen aansluiting heeft. Maakt u gebruik van stadsverwarming? Dan wordt het gas op een meer grote schaal voor u ingekocht en heeft u zelf niet de keuze uit de verschillende leveranciers. In dat geval kunt u alleen voor uw elektriciteit een keuze maken uit de verschillende energieleveranciers waarmee u in zee kunt gaan.

Dezelfde stroom en gas

Energie vergelijken is de beste manier om de goedkoopste energieleverancier te vinden. Alle energieleveranciers leveren dezelfde energie via dezelfde kabels en leidingen. Het enige verschil is dat de energie anders is opgewekt. Als u overstapt naar een andere energieleverancier, krijgt u in feite dezelfde energie. Stapt u na het energie vergelijken over naar een ander energiebedrijf, dan krijgt de energierekening voortaan van de gekozen energieleverancier.

Overstappen van energiebedrijf

Overstappen naar een ander energiebedrijf werkt vrij eenvoudig. Nadat u met onze energievergelijker de voordeligste energieleverancier heeft gekozen, hoeft u alleen nog maar het aanvraagformulier in te vullen. Daarna neemt de nieuwe energieleverancier de energie aanvraag voor u in behandeling.

Nadat u bent overgestapt

De nieuwe leverancier zal contact opnemen met uw huidige leverancier en het contract dat u daar heeft lopen beƫindigen. Dit is een puur administratief proces en word doorgaans onderling tussen de oude en nieuwe energieleverancier voor u geregeld. U heeft na het indienen van de aanvraag 14 dagen bedenktijd. Dit is bij wet vast gelegd. Wanneer de eerste 14 dagen na de aanvraag voorbij zijn zal de overstap in gang gezet worden. U heeft hier geen omkijken naar. U ontvangt direct bevestiging per post en per email. Daarin staan alle energieprijzen en de voorwaarden van de energieleverancier.

Energie vergelijken
8.3 (83.06%) 85