Aantal wanbetalers zorgverzekering afgenomen

zorgverzekering-2017-vergelijkenDe Telegraaf schrijft vandaag dat er minder wanbetalers zijn die de zorgverzekering niet betalen. Het Zorginstituut Nederland heeft berekend dat aan het eind van 2016 de wanbetalers onder de grens van 280.000 uit zal komen. Vorig jaar waren er nog 312.000 wanbetalers.

Zorgverzekeraars bieden betalingsregeling aan

Waarom het percentage gedaald is heeft te maken met het feit dat zorgverzekeraars meer de mogelijkheid bieden tot een betalingsregeling. CZ, VGZ en Zilveren Kruis zijn de verzekeraars die overgingen tot een betalingsregeling. Men is een wanbetaler voor de zorgverzekeringswet wanneer de achterstand meer dan 6 maanden bedraagt.

6 maanden achterstand? Dan int Zorginstituut Nederland uw zorgpremie

Kan iemand na die 6 maanden nog steeds niet betalen dan neemt het Zorginstituut Nederland de incasso van de zorgpremie voor zich. De zorgpremie wordt dan betaalt via het salaris of uitkering. Voorts moeten wanbetalers nog eens extra €40 aan toeslag betalen waarmee de premie op €140 per maand of meer uitkomt, dit is afhankelijk van de soort verzekering.

Zorgverzekeraar moet eerst zelf proberen de zorgpremie te innen

Zorgverzekeraars moeten zich zelf eerst goed inspannen om de zorgpremie te incasseren. De klant word vriendelijk verzocht de achterstand te betalen, word hier niet op gereageerd dan wordt er een aanmaning verzonden plus een mogelijkheid tot een betalingsregeling. Twee maanden erna wanneer er nog geen oplossing of betaling is gaat de volgende aanmaning eruit. De laatste en definitieve aanmaning wordt na 4 maanden nog eens verstuurd.

Dure zorgkosten brengen huishoudens in de problemen

Heel veel huishoudens kampen met de kosten voor de zorgverzekering omdat deze de afgelopen jaren enorm gestegen zijn. Plus het feit dat men ook nog een eigen risico moet ophoesten van €385. Voor degenen die al te maken hebben met schulden of een laag inkomen is dit een grote hap uit hun maandelijkse vaste lasten.

Zorgverzekeringen vergelijken op Vergelijk.com

Op Vergelijk.com kunt u alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Vergelijk op voorkeur zoals wel of niet de kosten voor de tandarts. Zo kan men ervoor kiezen om aanvullende verzekeringen af te sluiten om bijvoorbeeld de kosten voor een fysiotherapeut af te dekken. Door de aanvullende verzekeringen kan de zorgpremie erg oplopen, ook omdat zorgverzekeraars hun eigen premie mogen betalen. Een goedkopere zorgverzekering gevonden? Let dan altijd op de dekkingsgraad en op de soort polis. Gaat het hier om een naturapolis waar uw zorgverzekeraar de kosten direct voldoet? Of gaat het om een restitutiepolis waarbij uw kosten volledig worden vergoed aan u.

Wie biedt de goedkoopste zorgpremie?

Zorgverzekering vergelijken? Bereken uw maandpremie en beslis welke zorgverzekeraar u de beste aanbieding doet. Verwacht u weinig zorgkosten en bent u gezond? Dan kunt u overwegen uw eigen risico te verhogen waardoor u een goedkopere zorgpremie krijgt.

Plaats een reactie