Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Android telefoons vergelijken

Wilt u graag een nieuwe smartphone kopen met het besturingssysteem Android? Dan kunt u Android telefoons vergelijken via onze website. Android is een opensourcesoftware met zeer uitgebreide opties. Ook zijn de toestellen erg gebruiksvriendelijk en is het aanbod in de Play Store erg groot. Hieronder volgt een overzicht van de beste Android toestellen van dit moment.

Waarom Android telefoons vergelijken?

Er zijn veel smartphone-eigenaren die trouw blijven aan de iPhones van Apple. Toch zijn er ook voldoende mensen die daar nooit voor kiezen en juist altijd voor een Android-toestel kiezen. Het aanbod aan deze smartphones is ook veel groter. Er zijn veel meer fabrikanten die gebruikmaken van Android, omdat dit namelijk vrij toegankelijk is. Het systeem is ontwikkeld door Google en er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Wilt u graag Android telefoons vergelijken? Raadpleeg dan de bovenstaande telecomvergelijker voor de beste deal.

Ruime hoeveelheid aan apps

Als u kiest voor een van de smartphones van Android, heeft u een ruime keuze uit apps. De Play Store laat eenvoudig apps toe en daarmee is de keuze ook veel ruimer dan bij bijvoorbeeld Apple. Bovendien zijn de apps vaker gratis dan bij iOS, omdat uit onderzoek is gebleken dat iOS-gebruikers sneller geneigd zijn om te betalen voor een app. De kwaliteit van de apps in de Play Store is soms wel minder, omdat simpelweg veel wordt toegelaten. Het is dus belangrijk dat u goed nagaat wat u precies downloadt. Controleer daarom altijd de reviews.

Veel personalisatiemogelijkheden en eigen skins

Het Android-systeem is erg goed te personaliseren. Veel fabrikanten installeren ook hun eigen skins op de verschillende smartphones. U kunt uw homescreen eenvoudig personaliseren en u kunt allerlei leuke widgets installeren. Met behulp van een app kunt u het uiterlijk nog verder aanpassen. Een eigen skin van een fabrikant kan er bovendien voor zorgen dat de interface er erg anders uitziet. Soms pakt dat goed uit, maar soms ook niet. Het kan dus ook lonen om de reviews te lezen als een bepaalde aanbieder daarvoor heeft gekozen. Als u Android telefoons vergelijken gaat, kunt u dus standaard veel personaliseren. Bij Apple smartphones is dit vrij statistisch en is de keuze daarmee voor u gemaakt.

Ontzettend ruime keuze

Als u Android telefoons vergelijken gaat heeft u echt een ontzettend ruime keuze uit smartphones. Er zijn namelijk talloze fabrikanten die gebruikmaken van deze software. Dat heeft ermee te maken dat het ontwikkeld is door Google. Het is is vrij toegankelijk en gratis te gebruiken voor fabrikanten. Dat geldt niet voor iOS, want dit is alleen maar toegankelijk voor de iPhones van Apple.

Extra opslagruimte toevoegen

Een ander voordeel van een Android-smartphone is dat u meestal extra opslagruimte kunt toevoegen. Als u een smartphone koopt met 32GB-geheugen, kunt u dat vaak nog weer verder uitbreiden. Dat is natuurlijk erg handig als u veel foto’s maakt of wanneer u veel apps downloadt.

Grotere cloud

Standaard geniet u ook van een grotere cloud ten opzichte van Apple. Via iCloud krijgt u namelijk slechts 5GB-opslagruimte, terwijl Google u standaard 15GB-opslagruimte biedt. Bovendien is het veel voordeliger om extra opslagruimte te kopen bij Google dan bij Apple.

Android telefoons vergelijken: enkele beschikbare merken

Wilt u graag Android telefoons vergelijken? Dan heeft u keuze uit verschillende merken. Hieronder volgt een handig overzicht van de verschillende merken:

 • Google
 • Samsung
 • Huawei
 • Nokia
 • OnePlus
 • Motorola
 • Sony
 • HTC
 • LG
 • Xiaomi
 • Blackberry (bepaalde modellen, na de overname)
 • Wileyfox
 • General Mobile

Daarmee heeft u dus een bijzonder ruime keuze uit verschillende merken. Dat kan ook weer wat keuzestress opleveren, maar uiteraard kunt u juist daarvoor Android telefoons vergelijken. Met behulp van de handige filters filtert u namelijk de smartphones weg die voor u niet interessant zijn.

Android telefoons vergelijken: gebruik deze filteropties

De keuze is reuze bij deze smartphones. Dat kan dus, zoals gezegd, ook zorgen voor de nodige keuzestress. Daarom is het niet geheel onbelangrijk om gebruik te maken van de handige filters. Zo kunt u in ieder geval al filteren op bepaalde providers. Gaat u voorkeur uit naar een bepaalde aanbieder? Dan kunt u daarop filteren, zodat het overzicht daar al iets rustiger van wordt. Ook kunt u het abonnement personaliseren als u wilt. Zo kunt u onder andere aangeven wat uw budget is. Op basis daarvan filtert u te dure smartphones al uit de lijst.

Ook kunt u aangeven hoeveel belminuten en internetdata u graag wilt. Op basis daarvan ziet u ook alleen de abonnementen die u graag wilt zien. Te kleine, of juiste te grote, pakketten worden dan weg gefilterd. Heeft u al een bepaald model voor ogen? Dan kunt u zelfs zoeken naar deze smartphone in het overzicht. Daarmee vergelijkt u alleen deals van die bepaalde smartphone. U kunt ook meerdere smartphones vergelijken.

Abonnement met toestel of sim only met los toestel?

Via het bovenstaande overzicht kunt u gemakkelijk Android telefoons vergelijken. Hierbij kiest u voor een abonnement met een toestel. Als de toestelwaarde hoger is dan 250 euro, ontvangt u een BKR-registratie. Dat kan nadelig uitpakken als u een hypotheek wilt aanvragen. Sommige mensen kiezen daarom soms liever voor een los toestel in combinatie met een sim only abonnement. Via onze website kunt u ook gemakkelijk en snel op zoek naar het goedkoopste sim only abonnement.

Als u graag wilt kunt u er ook voor kiezen om uw smartphone tot 250 euro af te betalen. Voor bedragen onder de 250 euro ontvangt u namelijk geen BKR-registratie. U kunt uw smartphonedeal gemakkelijk personaliseren als u klikt op de knop ‘aanvragen’.

Heeft u nog vragen?

Wilt u graag Android telefoons vergelijken, maar heeft u misschien nog een vraag? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Uiteraard geven wij u dan graag een antwoord al op uw vragen. Wij horen graag van u.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord