Autoverzekering afgelopen maanden duurder geworden

autoverzekering-duurderConsumenten moeten steeds meer gaan betalen voor hun autoverzekering. De Nederlandsche Bank heeft verzekeraars opgeroepen om hun WA verzekeringen te verhogen zo viel vandaag te lezen in de Telegraaf. Lange tijd woedde er een concurrentiestrijd in de verzekeringsmarkt. Maar de prijzen zullen omhoog moeten willen de verzekeraars geen verlies lijden.

WA verzekeringen fors gestegen in 2016

Vooral de WA verzekeringen voor de auto hebben een sterke stijging ondergaan, consumenten betalen per jaar nu €144 meer dan normaal. Beginnende bestuurders ondervinden hier het meeste van omdat hun premie al hoger is bij aanvang. Het al dan niet afsluiten van een aanvullende verzekering maakt de premie ook duurder. Elke automobilist is verplicht om een WAM af te sluiten beter bekend als de WA verzekering maar dan voor voertuigen.

Is die rechtsbijstand verzekering echt nodig?

Over het algemeen dekt de WAM de schade bij een ongeval, maar het komt vaker voor dat de schade een stuk hoger uitvalt dan de dekking die is afgegeven. Veel tussenpersonen maar ook verzekeraars raden consumenten dan ook aan om te kiezen voor een rechtsbijstand verzekering. Een rechtsbijstand verzekering kan nut hebben wanneer u in een juridisch conflict terechtkomt. De kosten voor een advocaat worden in de meeste gevallen gedekt tot een bedrag van €5000 tenzij anders is aangegeven.

Een schadeverzekering inzittende kan ook de moeite waard zijn

Of een rechtsbijstand verzekering de moeite waard is hangt ook af van het inkomen, stel de aanvrager heeft een laag inkomen dan kunnen zij al beroep doen op gesubsidieerde bijstand. In dat geval is een rechtsbijstand verzekering dus overbodig en duur. Zo kan een schadeverzekering inzittenden ook een optie zijn. Bij een schadeverzekering inzittenden wordt het volgende gedekt:

  • Schade aan spullen tot €5000
  • Schade aan personen mits die nergens anders verzekerd is tot €1.000.000
  • Een percentage van het schadebedrag word betaalt wanneer er bijvoorbeeld geen gordel werd gedragen
  • Inkomenstenderving? tot een bepaald percentage betaalt uw verzekeraar wanneer u niet meer kunt werken

Lees altijd de kleine lettertjes van een autoverzekering

Niet alle verzekeraars hanteren dezelfde voorwaarden dus aan dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend. Lees dan ook altijd de voorwaarden goed door wanneer u een autoverzekering op het oog heeft. Ook is het van belang dat de consument bij het vergelijken let op kosten die niet meteen worden getoond, deze vallen onder verborgen kosten en komen in een later scherm tevoorschijn. Het vergelijken van de autoverzekering op internet is dermate populair. Toch blijft het altijd verstandig om goed te lezen en op te letten.

Plaats een reactie