Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

All risk autoverzekering

Beschikt u over een auto die jonger is dan vijf jaar? Dan is een all risk autoverzekering vaak de meest verstandige optie. Dit is de meest uitgebreide dekking voor een auto en staat ook wel bekend onder de noemer volledig casco. Wilt u graag een all risk autoverzekering afsluiten? Lees dan gerust eens verder.

All risk autoverzekering dekking

Een all risk autoverzekering biedt dekking voor slippen, stoten, botsen, omslaan, te water raken, van de weg raken, overstroming en tevens vandalisme. Eventuele schade die u zelf toedoet aan uw auto, kan ook vergoed worden. Dat is niet zo bij een WA-verzekering. In dat geval moet u schade aan uw eigen auto altijd zelf betalen. De all risk autoverzekering vergoedt de nieuwwaarde, dagwaarde of aanschafwaarde van uw auto. De exacte vergoeding kan nog weer verschillen per verzekeraar. Bovendien heeft dit ook te maken met de leeftijd van uw auto. Mede om deze reden is het dus ook belangrijk om een goede vergelijking te maken. Hierbij kunt u er ook voor kiezen om de polisvoorwaarden goed door te lezen.

Heb ik een volledig casco nodig?

De meeste mensen kiezen voor een all risk autoverzekering, indien de auto jonger is dan vijf jaar. Het is tevens verstandig om een uitgebreide dekking te nemen als u uw auto nog niet helemaal heeft afbetaald. Als u de auto total loss zou rijden, zou u niet alleen zonder auto zitten maar ook moet u nog een lening aflossen. Zorg ervoor dat u uzelf verzekert tegen risico’s die u zelf niet kunt betalen. Op die manier voorkomt u eventuele problemen in de toekomst.

Gevolgen schade claimen

Schade claimen heeft altijd invloed op uw schadevrije jaren. U valt daarmee terug op de bonus-malus-ladder. Dat betekent dat u in het aankomende jaar weer meer premie gaat betalen, omdat u weer in een hogere trede valt. Bovendien kan het zijn dat u eigen risico moet betalen. Daarom is het ook erg belangrijk om na te gaan of u de schade via de verzekeraar wilt laten betalen of dat u dit uit eigen zak doet.

Goedkope all risk autoverzekering afsluiten

De premies voor deze verzekering liggen veel hoger dan bij een WA-verzekering. Ook kunnen autoverzekeraars zeer uiteenlopende premies hanteren. Daarom is goed vergelijken natuurlijk ook erg belangrijk. Op jaarbasis kan u dat nou eenmaal ontzettend veel geld besparen. Via onze website kunt u eenvoudig en snel op zoek naar de beste deal. Autoverzekeringen vergelijken is daarmee geen slecht idee.

Sluit vandaag nog uw autoverzekering af

Wilt u graag een all risk autoverzekering afsluiten? Regel het vandaag nog via Vergelijk.com. Binnen slechts enkele tellen kunt u eenvoudig en snel op zoek naar de beste verzekering. Mocht u toch nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Onze klantenservice helpt u graag.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord