WA-verzekering

Als u een auto heeft, bent u verplicht om een autoverzekering af te sluiten. U dient hierbij minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Dat staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. De verzekering dekt de schade waar u wettelijk aansprakelijk voor bent. Het gaat hierbij dus uitsluitend om de schade die u veroorzaakt bij een derde. Schade aan uw eigen auto wordt niet vergoed.

Wat is een WA-verzekering?

De kans bestaat natuurlijk dat er schade ontstaat als u in de auto stapt. Als u misschien eventjes niet oplet, kan het maar zo zijn dat u tegen een ander voertuig aanrijdt. Hopelijk gebeurt dat natuurlijk niet, maar het zou dan wel fijn zijn als u goed verzekerd bent. Met een WA-verzekering wordt de schade aan een derde partij vergoed. Ook aanhangers zijn meeverzekerd.

WA-verzekering of toch casco?

Naast deze standaardverzekering kunt u ook nog kiezen voor andere verzekeringen. Wilt u uw eigen auto ook meeverzekeren tegen eventuele schade? Dan kunt u ook kiezen voor een all risk autoverzekering. Tevens kunt u kiezen voor WA beperkt casco. Welke dekking het beste bij uw auto past, is afhankelijk van verschillende factoren. In de regel kunt u het beste kiezen voor een all risk autoverzekering, indien uw auto jonger is dan vijf jaar. Is uw auto tussen de vijf en acht jaar oud en heeft u auto geen hoge dagwaarde? Dan is een WA-verzekering vaak al voldoende. Heeft u auto nog wel een hoge dagwaarde? Dan is een all risk autoverzekering vaak toch de betere keuze. Auto’s die ouder zijn dan acht jaar, kunnen vaak het beste een WA-verzekering nemen.

Premie berekenen

De premie verschilt voor iedere auto. Met een zware auto kunt u namelijk meer schade aanrichten aan een andere auto. Bovendien zijn er nog meer factoren die meespelen in het maandelijkse premiebedrag. Zo betalen jonge bestuurders een hogere premie en kan de premie nog weer verschillen per regio. De kans op een ongeluk in Amsterdam is namelijk groter dan in een klein dorp in Friesland. Met behulp van schadevrije jaren kunt u gelukkig een flinke korting op uw verzekering krijgen.

De goedkoopste WA-verzekering afsluiten

Wilt u graag de goedkoopste WA-verzekering afsluiten? Dan is het belangrijk dat u goed vergelijkt. Via Vergelijk.com kunt u uiteraard autoverzekeringen vergelijken. Via onze website kunt u uiteraard ook onafhankelijk verzekeringen vergelijken. De premies kunnen, zoals gezegd, flink verschillen. Neem daarom ook vooral de tijd om een goede vergelijking te maken.

Vergelijk.com
Logo
Enable registration in settings - general