Begrafenisverzekering

Wilt u graag een begrafenisverzekering afsluiten? Dat kan een erg verstandige keuze zijn. Immers wilt u uw nabestaanden niet opzadelen met hoge kosten. Een begrafenisverzekering hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn. U betaalt een maandelijks bedrag en bij uw overlijden keert uw verzekeraar een bedrag uit. Van tevoren maakt u duidelijke afspraken met uw verzekeraar en daarmee sluit u uit dat uw nabestaanden opgezadeld worden met hoge kosten. Raadpleeg de onderstaande vergelijker en ga na welke verzekeraar het beste bij u past.

Vergelijk vijf begrafenisverzekeraars

Via Vergelijk.com kunt u vijf verschillende begrafenisverzekeraars vergelijken: Monuta, Yarden, Dela, Nuvema en Ardanta. Deze verzekeraars zijn gezamenlijk al enkele honderden jaren actief als verzekeraar. Zo bestaat de verzekeraar Yarden al bijna 100 jaar. DELA werd opgericht in 1937 en Nuvema is al ruim 70 jaar actief. Monuta en Ardanta gaan ook een aantal jaren mee. Als u een goede vergelijking wilt maken kunt u de bovenstaande vergelijker raadplegen. Hier kunt u gemakkelijk en snel informatie opvragen van de verschillende verzekeraars. Door alles goed in te vullen en te klikken op ‘meer informatie’ wordt u doorverwezen naar de website van de aanbieder. Hier kunt u uw premie berekenen op basis de ingevoerde gegevens.

Een begrafenisverzekering uitkiezen

Er zijn meerdere begrafenisverzekeringen waar u uit kunt kiezen. U heeft namelijk keuze uit een natura, kapitaal of combinatie begrafenisverzekering. Elke begrafenisverzekering kent natuurlijk zo zijn voor- en nadelen. Hieronder volgt een uitgebreid overzicht met informatie per verzekeringsvorm.

Natura begrafenisverzekering

Bij een natura begrafenisverzekering wordt het bedrag uitgekeerd aan de uitvaartondernemer. De ondernemer kan uw begrafenis verzorgen met het uitgekeerde geld. Dat houdt wel in dat de afstemming plaatsvindt tussen de verzekeraar en de ondernemer. Uw nabestaanden hebben daarmee weinig invloed op het geheel. U betaalt in dat geval een relatief lage premie, u en uw nabestaanden hoeven weinig te regelen en bovendien heeft u geen omkijken naar kosten. Nadelen zijn echter wel dat u en uw nabestaanden weinig invloed hebben op de invulling van uw begrafenis.

Kapitaal begrafenisverzekering

U kunt ook kiezen voor een kapitaal begrafenisverzekering. In dat geval krijgen uw nabestaanden een bepaald bedrag uitgekeerd bij uw overlijden. Zij kunnen dat geld dan vrij besteden aan uw begrafenis. Hierbij kunnen zij dus ook zelf een uitvaartondernemer uitkiezen. Er geldt dus veel vrijheid, maar er moet ook meer geregeld worden. Het voordeel is dat u van tevoren precies weet welk bedrag er wordt uitgekeerd. Daarmee weten u en uw nabestaanden direct waar u aan toe bent. Overleg met uw nabestaanden of zij uw uitvaart willen organiseren.

Combinatie begrafenisverzekering

U kunt ook kiezen voor de combinatie begrafenisverzekering. Hierbij worden de twee verzekeringen met elkaar gecombineerd. De standaarddiensten worden voor uw nabestaanden geregeld, terwijl uw nabestaanden ook nog een bedrag uitgekeerd krijgen voor eventuele extra wensen. Er is dus veel vrijheid bij de invulling voor de uitvaart en u kunt zelf uw uitvaartondernemer uitkiezen. Wel betreft dit vaak de hoogste premie.

De juiste invulling van uw uitvaart

Het is natuurlijk niet iets waar we dagelijks bij stilstaan, maar er komt een moment dat u overlijdt. Op dat moment nemen nabestaanden en vrienden afscheid van u. De prijzen voor een uitvaart kunnen flink verschillen. Hoe meer u afwijkt van de norm, hoe duurder het ook wordt. Ga daarom ook in gesprek met uw nabestaanden over wat u belangrijk vindt. Zij kunnen uw laatste wens dan in vervulling laten gaan. Ga ook na of zij liever zelf de begrafenis regelen of dat dit wordt gedaan.

Uw leeftijd speelt mee in het premiebedrag

Uw leeftijd is een belangrijke factor voor het leenbedrag. Op een jongere leeftijd betaalt u simpelweg een lagere premie. Het premiebedrag dat u in totaal betaald heeft op moment van overlijden zou op die manier even hoog moeten zijn. Het is echter geen probleem als u op middelbare leeftijd pas een begrafenisverzekering afsluit. Wel vraagt uw verzekeraar dan vaak om uw medisch dossier. Ook dit kan weer invloed hebben op het maandelijkse premiebedrag. Bent u 65 jaar of ouder? Dan zal niet elke verzekeraar u accepteren. De verzekeraar kent namelijk geen acceptatieplicht. In dat geval moet u dus op zoek naar een andere verzekeraar of u moet op zoek naar een alternatief. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een uitvaartdeposito bij de bank afnemen. Dat is soortgelijk aan een spaardeposito, maar het bedrag wordt pas beschikbaar gesteld als u overlijdt. Uw nabestaanden kunnen dan bij deze speciale rekening.

Kinderen meeverzekeren?

Wilt u graag uw kinderen meeverzekeren? Dit kan gratis bij de verzekeraars Monuta, Yarden en Nuvema. Bij Dela kunt u uw kinderen helaas niet gratis meeverzekeren. Kinderen kunt u meeverzekeren tot 18 of 21 jaar. Als u wilt kunt u soms ook uw partner meeverzekeren. Dat is vooral handig als u al een bestaande verzekering hebt. U kunt uw partner dan eventueel bij uw begrafenispolis opzetten.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over een begrafenisverzekering? Persoonlijke cases zullen wij niet behandelen, maar wel kunnen we u meer informatie geven over de vergelijker als u daar vragen over heeft. Ook algemene vragen kunt u uiteraard stellen via het contactformulier. Wij adviseren echter niet in verzekeringen. U kunt de premie namelijk niet berekenen op onze website. De exacte premie berekent u namelijk op de website van onze partners. Dat heeft ermee te maken dat de premie afhankelijk is van verschillende factoren. U kunt dat dus niet berekenen op deze website.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord