Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Begrafenispolis

Een begrafenispolis, ook wel bekend onder de naam begrafenisverzekering, is een polis die u kunt afsluiten voor uw toekomstige begrafenis. Verscheidene verzekeraars hebben zowel een begrafenispolis als een crematiepolis. Een begrafenis is namelijk, in de regel, duurder dan een crematie. Via de onderstaande uitvaartvergelijker kunt u de gemiddelde kosten van een begrafenis of crematie berekenen. Op basis daarvan kunt u weer vijf verschillende verzekeraars vergelijken. De exacte premie hangt af per verzekeraar en hangt eveneens af van uw persoonlijke situatie. Start hieronder met het vergelijken:

Een begrafenispolis afsluiten: uit welke polissen kan ik kiezen?

Een begrafenispolis afsluiten is natuurlijk niet iets wat u iedere dag doet. Daarom leggen wij graag uit welke polissen er allemaal beschikbaar zijn. U kunt namelijk kiezen uit een naturapolis, een kapitaalpolis of een combinatiepolis. Eerstgenoemde polis is de meest voordelige variant waar u uit kunt kiezen, terwijl de laatstgenoemde polis het duurste is. Hoe onderscheiden deze polissen zich van elkaar? U leest het hieronder.

Naturapolis

De naturapolis kunt u zien als een dienstenpakket. De verzekeraar vergoedt de uitvaartdiensten en betaalt dat rechtstreeks aan de uitvaartondernemer. Een groot voordeel daarvan is dat uw nabestaanden weinig werk hebben van uw uitvaart. Bovendien is dit ook de meest voordelige oplossing. Een nadeel is dat er maar keuze is uit een beperkt aanbod gecontracteerde uitvaartverzorgers. Bovendien kunnen u en uw nabestaanden geen of beperkt invloed uitoefenen op de invulling van uw uitvaart.

Kapitaalpolis

Kiest u liever voor de kapitaalpolis? Dan wordt er een vast bedrag uitgekeerd aan uw nabestaanden. Als u uw begrafenispolis afsluit is de hoogte van dat bedrag direct bekend. Uw nabestaanden kunnen uw uitvaart dan zelf vormgeven en daarmee zelf regelen. Zij kunnen dus ook zelf op zoek naar een geschikte uitvaartondernemer. Een nadeel is wel dat er meer geregeld moet worden. Bovendien dient u belasting te betalen indien het bedrag hoger is dan 7.033 euro. Er geldt namelijk een belastingpercentage van 1,2 procent voor iedere euro boven het belastingvrije gedeelte van 7.033 euro.

Combinatiepolis

Tot slot kunt u ook kiezen voor de combinatiepolis. De combinatiepolis is de duurste variant, maar ook de meest uitgebreide variant. De standaarddiensten worden namelijk geregeld voor uw nabestaanden, terwijl zij ook nog een geldbedrag uitgekeerd krijgen. Daarmee kunnen zij zelf een invulling geven aan uw begrafenis.

Uw leeftijd speelt een belangrijke rol

Wilt u graag een begrafenispolis afsluiten? Dan speelt uw leeftijd een belangrijke rol. Als u uw begrafenispolis afsluit op uw 25ste, zult u een aanzienlijk lager bedrag betalen dan wanneer u op middelbare leeftijd bent. Indien u op middelbare leeftijd bent wordt er vaak gevraagd om een medisch dossier. De verzekeraar kent geen acceptatieplicht en mag daarom iedereen weigeren. Het komt dus ook met regelmaat voor dat ouderen geweigerd worden. Bent u al ouder dan 65 jaar? Dan wordt u niet overal meer geaccepteerd. U kunt dan echter wel een uitvaartdeposito afsluiten bij uw bank. U kunt daar dan maandelijks geld op storten voor uw uitvaart.

Begrafenispolis vergelijken: waar kan ik op letten?

Een begrafenispolis vergelijken is natuurlijk geen alledaagse bezigheid. Er zijn immers verschillende zaken waar u op kunt letten. Voor het gemak zetten wij de belangrijkste zaken voor u op een rij.

Bedenk welke begrafenispolis u wilt afsluiten

U heeft keuze uit meerdere begrafenispolissen. Wilt u uw nabestaanden vrijheid geven in het organiseren van uw uitvaart? Dan is de kapitaalpolis een logische keuze. Wilt u juist dat zij er vrijwel geen werk van hebben en wilt u geen hoge premie betalen? Dan is een naturapolis de beste keuze. Wilt u het beste van beide? Dan is een combinatiepolis de beste keuze. Wel betaalt in dat geval een hogere premie.

Controleer de looptijd

Het is belangrijk dat u de looptijd van uw begrafenispolis nagaat. Bij enkele verzekeraars bent u levenslang verzekerd, terwijl u bij andere verzekeraars voor een bepaalde looptijd verzekerd bent. Hoe langer de looptijd, hoe lager de premie is. Zorg ervoor dat u daarom een goede vergelijking maakt.

Zijn kinderen meeverzekerd?

Bij verscheidene verzekeraars kunt u uw kinderen gratis meeverzekeren. Natuurlijk moet u er niet aan denken dat hen iets overkomt, maar het is toch fijn als zij gratis meeverzekerd zijn. Bij sommige verzekeraars zijn zij gratis meeverzekerd tot hun 18e of 21ste. Dat geldt echter niet voor iedere verzekeraar. Controleer dat daarom goed.

Welk verzekeringsbedrag heb ik nodig?

Als u kiest voor een kapitaalpolis kunt u zelf een bedrag afspreken met uw verzekeraar. Ga na hoeveel uw begrafenis ongeveer gaat kosten en zorg ervoor dat u zich tegen dat bedrag verzekert. Het zou natuurlijk vervelend zijn voor uw nabestaanden als zij nog extra geld zouden moeten bijleggen. Oververzekeren is daarentegen ook weer onnodig. Maak daarom een goede inschatting.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog algemene vragen over onze website? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Helaas kunnen wij geen persoonlijke cases behandelen als het gaat om de begrafenispolis. De premies verschillen namelijk per persoonlijke situatie en per verzekeraar. Zo speelt onder andere uw leeftijd, de looptijd, uw gezondheid en uw begrafenispolis een rol. Via onze website vergelijkt u de totale (geschatte) kosten voor uw uitvaart en de premies kunt u berekenen via de websites van onze partners.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord