Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Bellen in het buitenland

Bent u met enige regelmaat in het buitenland en wilt u dan wel kunnen telefoneren? Of bent u op vakantie en wilt u graag bellen? Bellen in het buitenland hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn. Sinds 15 juni 2017 gelden er nieuwe roamingregels binnen de Europese Unie én daarmee wordt bellen in het buitenland ook weer een stukje goedkoper.

Bellen in het buitenland binnen de Europese Unie

Eerder was het erg duur als u wilde bellen op uw vakantiebestemming in Griekenland of Spanje. Gelukkig heeft de Europese Unie daar verandering in gebracht. Binnen de EU-landen kunt u namelijk gewoon bellen, sms’en en internetten als in Nederland. U betaalt exact hetzelfde tarief. De nieuwe regel geldt niet alleen voor mobiele abonnementen, maar ook voor prepaidkaarten. U hoeft dus geen speciale bundels af te nemen, omdat dit simpelweg inbegrepen is.

Bellen in het buitenland buiten de Europese Unie

Buiten de Europese Unie betaalt u echter wel het tarief van de lokale telecomprovider waar u op dat moment gebruik van maakt. In het buitenland zal uw smartphone automatisch op zoek gaan naar een beschikbaar netwerk. Uw smartphone kiest dan een provider die een deal gesloten heeft met uw Nederlandse provider. De belkosten kunnen flink verschillen per provider: bellen in het buitenland kan dus wel degelijk erg duur zijn.

Als u met uw Nederlandse telefoonnummer belt dat zich in hetzelfde land als u bevindt, betaalt u het Nederlandse tarief. Degene die gebeld wordt betaald voor de ontvangst van het gesprek. Vaak is sms’en of WhatsApp’en (uiteraard via Wi-Fi) een stuk voordeliger. Als u gebruikmaakt van Wi-Fi betaalt u immers helemaal geen buitenlandse kosten. Voor het ontvangen van een sms hoeft u bovendien niets te betalen.

Gebeld worden in het buitenland?

Alhoewel een sms’je ontvangen geen geld kost, kost het wel geld om gebeld te worden in het buitenland. Immers heeft u in dat geval ook de keuze om wel of niet op te nemen. Degene die u vanuit Nederland belt, belt alleen de kosten tot aan de grens. Vanaf dat moment zult u het echter verder zelf moeten betalen. Daarom kan het soms verstandig zijn om bellen in het buitenland maar even te laten voor wat het is. Daarmee voorkomt u onnodig hoge kosten. Stuur degene die belt liever een berichtje of hij of zij ook kan communiceren via WhatsApp. Met behulp van Wi-Fi kunt u dan vooralsnog erg voordelig bellen in het buitenland. Bovendien kunt u ook nog een videoverbinding aanzetten als u dat graag wilt! Dan kunt u elkaar ook nog eens zien.

Datalimiet

Bellen in het buitenland kan dus vrij duur zijn, maar ook kan internetten nogal prijzig zijn. Het kan dus verstandig zijn om een datalimiet in te stellen. De meeste providers hebben standaard een datalimiet aan. Dit verschilt per provider, maar vaak is dat 50 euro exclusief btw (60,50 euro inclusief btw). U kunt dit echter uitschakelen, maar dat wordt niet aangeraden.

Datapakketten

Wel kunt u kiezen voor een van de datapakketten. Er zijn namelijk verscheidene providers waar u een datapakket kunt aanschaffen. U maakt daar alleen gebruik van als u internet in het buitenland (buiten de EU). Er zijn doorgaans meerdere pakketten beschikbaar, waardoor u vooralsnog gebruik kunt maken van het internet.

Lokale simkaart

Soms kan het ook verstandig zijn om een lokale simkaart te kopen. Daarmee voorkomt u onnodige hoge kosten en kunt u internetten tegen de lokale tarieven. Vaak kunt u een simkaart kopen op de luchthaven. U vervangt simpelweg uw eigen simkaart met een lokaal simkaartje. Zorg er wel voor dat u uw eigen simkaart goed bewaart. Deze kunt u dan weer in uw toestel stoppen als u weer terug bent in Nederland (of wanneer u weer terug bent binnen de Europese grenzen). U kunt dan bellen in het buitenland met uw lokale simkaart. U kunt dan bellen naar andere mensen binnen dat land. Bellen naar Nederland blijft dan echter vooralsnog duur. Kies daarom liever voor bellen via WhatsApp, Facebook Messenger of Facetime.

Bent u toe aan een nieuw abonnement?

Bent u toe aan nieuw abonnement? U kunt via Vergelijk.com eenvoudig en snel verschillende providers vergelijken. Via onze website kunt u onder andere prepaid vergelijken, sim only vergelijken en u kunt een telefoon + abonnement vergelijken. Uiteraard kunt u zelf uw wensen doorgeven met behulp van de handige filters. Zo betaalt u nooit meer te veel voor uw volgende abonnement. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op: uiteraard helpen wij u graag zo snel mogelijk.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord