Bestelbus verzekeren

Beschikt u over een bestelbus? Dan zult u deze verplicht moeten verzekeren. Ook voor bestelbussen zijn er talloze mogelijkheden. Een bestelbus verzekeren is gelukkig net zo eenvoudig als een ‘gewone’ autoverzekering. Ook daarvoor kunt u namelijk gemakkelijk vergelijken. Waar kunt u het goedkoopst uw bestelbus verzekeren? U kunt het bekijken en vergelijken op Vergelijk.com.

De kenmerken van een bestelbus

Een bestelbus is een bus met een laadruimte die voornamelijk wordt gebruikt voor het vervoeren van goederen. Hierbij kunt u denken aan: het vervoeren van pakketten (koeriers), bouwvakkers, glaszetters of busjes voor de verhuur. Ook vervoer van personen en dieren valt onder deze verzekering. Hierbij kunt u onder andere denken aan gehandicaptenvervoer of vervoer van honden voor bijvoorbeeld een uitlaatservice.

Indien u uw bestelbus gebruikt voor uw onderneming, wordt dit door Belastingdienst gezien als een auto van de zaak. Dat betekent ook dat u kunt genieten van een aantal fiscale voordelen. Zo betaalt u minder wegenbelasting en kunt u, bij de aanschaf van uw bestelbus, een vrijstelling krijgen voor de BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen). Tevens kunt u de btw aftrekken indien u btw-belaste werkzaamheden uitvoert.

Bestelbus verzekeren met een grijs kenteken

U kunt uw bestelbus verzekeren op een zogenoemd grijs kenteken. Het kentekenplaatje wordt niet echt grijs, maar van oorsprong hadden deze auto’s wel degelijk een grijs kentekenplaatje. Nu krijgt u ‘gewoon’ een geel kentekenplaatje. Deze kenteken platen kunt u ook altijd nog herkennen aan de letters. Dit begint namelijk altijd met een B of V.

Vereisten

Wilt u graag een bestelbus verzekeren? Dan zijn er bepaalde vereisten. Zo moet de Belastingdienst uw auto namelijk wel zien als een bestelbus. Zo heeft uw bestelbus bijvoorbeeld een laadruimte nodig van bepaalde afmetingen. Ook dient u uw bus voor meer dan tien procent zakelijk te gebruiken. Als u niet voldoet aan de eisen, kan het zijn dat de Belastingdienst u auto ziet als een particuliere auto. In dat geval zult u dus een particuliere autoverzekering moeten vergelijken.

Voor een bestelbus heeft u gelukkig geen ander rijbewijs nodig: u kunt namelijk gebruikmaken van rijbewijs B (die u ook voor een ‘normale’ auto gebruikt).

Uw bestelbus verzekeren? Kies de juiste dekking

Een bestelbus verzekeren werkt eigenlijk niet veel anders dan het verzekeren van een particuliere auto. Zo heeft u in deze gevallen namelijk ook keuze uit drie dekkingen: WA (Wettelijke Aansprakelijkheid), beperkt casco en allrisk (volledig casco).

WA-verzekering

Een WA-verzekering houdt in dat alleen de schade wordt vergoed dat u als bestuurder aanricht aan een andere weggebruiker. Schade aan uw eigen bestelbus wordt daarmee niet vergoed. In Nederland bent u verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten indien u beschikt over een bestelbus.

Beperkt casco

Uw bestelbus verzekeren met een iets uitgebreidere dekking? Dan kunt u kiezen voor beperkt casco. Deze dekking noemt men ook wel WA-plus. Hierbij bent u ook verzekerd tegen onder andere ruitschade, brand, diefstal en storm.

Allrisk (volledig casco)

Tot slot kunt u ook nog kiezen voor allrisk. Daarmee kunt u uw bestelbus verzekeren met de meest uitgebreide dekking. Daarmee wordt schade aan uw eigen bus ook vergoed, indien u een ongeluk veroorzaakt. Dit is vooral een handige verzekering indien u beschikt over een vrij nieuwe bestelbus.

Welke verzekering past het beste bij mijn bus?

Wilt u graag uw bestelbus verzekeren? Dan is het belangrijk dat u kiest voor de juiste dekking. In de regel kunt u het beste kiezen voor een allriskverzekering indien u beschikt over een vrij nieuwe bus (0 tot 5 jaar oud). Heeft u een bus van 6 tot en met 10 jaar oud? Dan is een beperkte cascoverzekering vaak de beste keuze. Indien de bus ouder is dan 10 jaar, kunt u kiezen voor een WA-verzekering.

Toch zijn er redenen waarom u vooralsnog voor een uitgebreide dekking kunt kiezen. Heeft u weinig geld achter de hand om een financiële tegenvaller op te pakken? Dan kan het vooralsnog raadzaam zijn om te kiezen voor een uitgebreidere dekking. Ook als u erg afhankelijk bent van uw bestelbus, kan het raadzaam zijn om een uitgebreide dekking te kiezen. In het geval van schade kunt u bijvoorbeeld dan ook gratis vervangend vervoer krijgen. Als u dit nodig heeft voor uw werkzaamheden, is dat natuurlijk wel erg handig.

Aanvullende verzekeringen

Als u uw bestelbus verzekeren gaat, heeft u ook nog keuze uit verscheidene aanvullende verzekeringen. Zo kunt u namelijk kiezen voor een van de volgende aanvullende verzekeringen:

  • Schadeverzekering inzittenden;
  • Ongevallenverzekering voor inzittenden;
  • Rechtsbijstandsverzekering;
  • Verhaalsbijstandverzekering;
  • Eigen vervoer verzekering.

Wellicht komen deze aanvullende verzekeringen u wel bekend voor. U kunt namelijk ook voor deze aanvullende verzekeringen kiezen indien u kiest voor een reguliere verzekering.

Uw bestelbus verzekeren? Vergelijk!

Wilt u graag uw bestelbus verzekeren? Vergelijk dan via Vergelijk.com! Via onze website kunt u eenvoudig en snel verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo bent u er verzekerd dat u niet te veel kosten maakt met uw onderneming. Zorg ervoor dat u kiest voor de juiste dekking en kies alleen voor aanvullende verzekeringen als dit echt nodig blijkt. Indien u nog vragen heeft, kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Uiteraard helpen wij u graag.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord