De 10 Beste Email Marketing Tips | Alles voor succesvolle emailmarketing!

Hoe groot of klein je organisatie ook is, email marketing is een belangrijke waarde voor het behouden tussen de communicatie tussen jouw organisatie en je doelgroep. Met email marketing software kun je zelf email marketing inzetten, zonder de hulp van een gespecialiseerd marketingbureau. Ben jij benieuwd wat email marketing voor jouw organisatie kan opleveren? Lees dan verder om achter de beste email marketing tips te komen!

1. Kies een hoofdonderwerp

Het kiezen van één onderwerp is misschien niet voor de hand liggend, maar wel het effectiefst om interactie te ontvangen van je doelgroep. Dit komt omdat de aandacht wordt vastgehouden wanneer je specifiek schrijft over één onderwerp. Wanneer je schrijft over verschillende onderwerpen, moet de ontvanger zijn of haar aandacht verdelen en is de kans groot dat er minder interactie ontstaat. Deze tip is daarom één van de beste email marketing tips!

Natuurlijk kan je wel over kleine onderwerpen schrijven en dit d.m.v. een tekstlink te doen, zodat er niet teveel informatie in jouw email staat.

2. Schrijf voor je doelgroep 

Nummer 2 van de email marketing tips. Houd altijd in gedachten dat je email marketing altijd op je doelgroep moet richten. Bedenk dus van tevoren waarom jouw doelgroep een nieuwsbrief wilt ontvangen en wat zij het interessant vinden om te lezen. Plaats jezelf dus in de ontvanger en beslis wat voor informatie jij dan prettig vindt om te lezen. 

3. Maak gebruik van afbeeldingen 

Het toepassen van de juiste afbeeldingen is een meerwaarde voor de vormgeving van jouw nieuwsbrief. De tekst wordt aantrekkelijker gemaakt en daardoor is de kans groter dat de lezer niet weg klikt. Zorg er dus voor dat de afbeeldingen niet te groot zijn en stuur een alternatieve tekst bij de afbeeldingen mee, want mocht het zo zijn dat de afbeelding geblokkeerd wordt door het mailprogramma, weet de lezer wel wat er op de afbeelding te vinden is. 

4. Mobielvriendelijk maken

Voordat je een mailing verstuurd is het belangrijk om te onthouden dat veel van deze nieuwsbrieven op de telefoon gelezen worden. Uit de lijst van email marketing tips houdt dus rekening dat je mailing altijd mobielvriendelijk gemaakt is. Hanteer daarom een maximale breedte van 600 pixels om te voorkomen dat mobiele gebruikers de nieuwsbrief wegklikken en zorg voor duidelijke links in een tekst. Vaak zien mensen deze email marketing tips over het hoofd. Wat je moet beseffen bij deze email marketing tips is dat de meeste mensen blogs of artikelen op hun mobiel bekijken.

5. Schrijf geen promotietekst 

Als je je hebt verplaatst in je doelgroep, weet je waarschijnlijk ook dat het niet fijn is om alleen maar een verkooptekst te lezen. Het is daarom belangrijk om je nieuwsbrief informatief te houden en minder op de aanbiedingen en reclame in te gaan. 

6. Vermijd spamfilters 

Het vermijden van spamfilters zorgt ervoor dat de mailing niet in de spam terecht komt en de ontvanger gemakkelijker de nieuwsbrief leest. Spamfilters zijn te vermijden door je mailings via een betrouwbare serviceaanbieder te versturen, bijvoorbeeld door: HubSpot. Vermijd ook bepaalde woorden zoals ‘gratis’, of ‘korting’ om te voorkomen dat je nieuwsbrief als spam wordt beschouwd. 

email marketing sales

7. Segmenteer de groepen  

Het segmenteren van groepen na het versturen van een nieuwsbrief zorgt ervoor dat je later geen mensen spamt die al zijn ingeschreven voor de nieuwsbrief. Dit kan er namelijk voor zorgen dat zij zich gaan uitschrijven. Verdeel daarom de groepen om een duidelijk email-lijst te maken en weet aan wie je jouw nieuwsbrief wel kan sturen. 

8. Uitschrijven gemakkelijk maken 

Het is logisch dat je de uitschrijfknop in jouw mailing zo klein mogelijk wilt maken, of zelfs het liefst helemaal niet wilt plaatsen. Maar toch is het belangrijk dat deze mogelijkheid goed zichtbaar is voor de ontvanger. Dit voorkomt namelijk klachten van ontvangers en problemen met de AVG-wet

9. Vraag ontvangers waarom zij zich afmelden

Als je merkt dat veel gebruikers zich afmelden voor jouw nieuwsbrief, kan het je helpen als je de ontvangers vraagt waarom zij zich afmelden. Je kan met de feedback de kwaliteit van je nieuwsbrief verbeteren en het uitschrijfpercentage verminderen. 

10. Maak gebruik van een call to action 

Wanneer je veel interactie wilt ontvangen, is een goede call to action onmisbaar. Een call to action is een opvallende knop met een duidelijke beschrijving erbij. Hier wordt doorgelinkt naar een website en zorgt uiteindelijk voor meer conversie.
Bij het maken van een goede call to action moet je voor een opvallend design en pakkende titel zorgen. 

Wanneer je deze tips goed doorlopen hebt, is de kans groot dat jouw mailing zorgt voor veel interactie en uiteindelijk leidt tot conversie. Nu kan je bepalen welke email marketing software het beste geschikt is voor jou bedrijf en daarna aan de slag gaan met het opzetten van je eerste mailing!

Plaats een reactie