De Beste Projectmanagement Tool van 2021

Om alles binnen een team op rolletjes te laten verlopen kunt je projectmanagement tools inschakelen. Dit helpt bij de organisatie binnen een team en kan veel tijd besparen. Nu thuiswerken veel meer voorkomt is het belangrijk om op afstand toch goed te kunnen communiceren met elkaar. Er zijn ontzettend veel projectmanagement tools beschikbaar wat ontzettend fijn is voor teams die nu volledig vanuit huis werken maar hierdoor kan het ook lastig zijn om een projectmanagement tool te kiezen. Daaron zetten we de beste projectmanagement tools voor 2021 op een rijtje.

Wat zijn projectmanagement tools?

Projectmanagement tools zijn programma’s die je kunt werken om belangrijke punten zoals de taakverdeling van een team of deadlines in een overzicht te kunnen plaatsen. Er zijn verschillende projectmanagement tools en projectmanagement software beschikbaar om binnen je bedrijf te gebruiken. Je kunt met deze tools en software onnodig werk voorkomen. Vooral in de pandemie is thuiswerken voor veel mensen het nieuwe normaal geworden en kunnen veel teams niet meer samenkomen op kantoor maar moet alles online. Dit is voor veel bedrijven een lastige overgang.

Waarom Projectmanagement Tools?

Projectmanagement tools en projectmanagement software kunnen een goede oplossing zijn om effectiever te kunnen werken vanuit huis. Daarom zijn het gebruiken van Projectmanagement tools ook veel populairder geworden. Met deze tools kun je bijvoorbeeld een gemakkelijke taakverdeling maken maar ze zijn ook handig voor het bijhouden van de projectvoorgang of bijvoorbeeld budgetbepaling.

De meeste projectmanagement tools bieden alles op één plek aan wat betekend dat je niet alleen de verschillende tools binnen hand bereik hebt maar ook via dat projectmanagement platform kunt communiceren. Sommige projectmanagement tools bieden namelijk ook apps aan waaronder Teams of Outlook waardoor je alles vanuit één programma regelen. Dit houdt het werk overzichtelijk en zorgt voor een gemakkelijkere communicatie onderling.

Om een keuze te kunnen maken tussen alle verschillende projectmanagement tools zullen we er een paar bespreken en uitleggen voor wat voor projecten ze het beste werken.

Verschillende Projectmanagement tools

Backlog is een projectmanagement tool die vooral veel gebruikt wordt door teams om verschillende deadlines bij te houden. Je kunt ervoor kiezen om iedereen toegang te geven en bestanden te laten bewerken zodat iedereen een duidelijk overzicht heeft en kan aangeven wat er al is gedaan. Wanneer er een wijziging is gemaakt slaat Backlog het bestand meteen op zodat de andere deelnemers dezelfde wijzigingen kunnen zien. Zo kan iedereen goed op de hoogte gehouden worden van welke taken er al zijn afgerond. Meer weten over Backlog? Bekijk dan onze Projectmanagement vergelijk pagina om meer specificaties van Backlog te lezen.

Gratis projectmanagement tools

Wrike is een projectmanagement tool die je kunt gebruiken bij grote projecten en is vooral fijn voor beginnende bedrijven. Het platform biedt namelijk een gratis versie aan. Zo kun je het platform als beginnend bedrijf eerst uitproberen voordat je ervoor kiest om te betalen voor meerdere specificaties.

Je hebt bij Wrike planningsmogelijkheden, je kunt een duidelijke taakverdeling maken, het platform biedt communicatieprogramma’s aan en nog veel meer. Ook biedt Wrike een tijdsregistratie aan wat inhoud dat je kunt invoeren hoe lang je bezig bent geweest met een opdracht waardoor je in het vervolg ook beter zult kunnen inschatten hoe lang je met een opdracht bezig bent. Dit helpt je om een betere tijdsindeling te kunnen maken en dus efficiënter te kunnen werken.

Om alle specificaties van Wrike te lezen kun je onze vergelijkingspagina bekijken. Op de vergelijkingspagina vind je verschillende projectmanagement tools met de bijbehorende specificaties. Zo zal je gemakkelijk de beste projectmanagement tool kunnen vinden voor jouw team.

Conclusie Projectmanagement tools 2021

Er zijn ontzettend veel Projectmanagement tools beschikbaar in 2021, dit is vooral gekomen door het vele thuiswerken in de pandemie. Veel mensen moeten vanuit huis werken en zoeken toch een manier om dit zo effectief mogelijk aan te pakken. Je zult van tevoren goed moeten weten wat voor functies je zoekt in een Projectmanagement software anders zal je door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Wanneer je van tevoren kijkt wat je bedrijf of team nodig heeft aan specificaties zal de zoektocht een stuk makkelijker gaan.

Projectmanagement tools zoals Wrike, Asana en Monday bieden ook apps aan zoals Team of Outlook wat een project overzichtelijker maakt. Hierdoor heb je niet alleen alle planningen en deadlines op dezelfde plek maar heb je ook communicatiemogelijkheden. Dit maakt het thuiswerken een stuk overzichtelijker vooral wanneer je met een team aan hetzelfde project werkt. Zo voorkom je miscommunicaties en bespaar je veel tijd.

Plaats een reactie