Een hypotheekrente speciaal voor jou: krijg jij straks rentekorting op je hypotheek?

Momenteel kun je niet onderhandelen met de aanbieder van jouw hypotheek. De prijs voor de lening staat gewoon vast. Er zijn simpelweg standaard hypotheekrente tarieven. Dat gaat straks veranderen door nieuwe technologie en meer concurrentie. Volgens Q Hypotheekadviseurs zullen geldverstrekkers de hypotheekrente binnenkort meer op de persoon gaan afstemmen. Onafhankelijk hypotheekrente vergelijken zal daarom in belang toenemen.

Van transparantie hypotheekrente naar rentekorting en persoonlijk aanbod

Met behulp van Vergelijk.com kunnen consumenten zich zelf verdiepen in alle aanbieders van hypotheken door zelf de hypotheekrente te vergelijken. Minder bekende namen binnen hypotheekland en nieuwe soorten geldverstrekkers hebben hierdoor de afgelopen periode een groot marktaandeel van de banken afgesnoept. Consumenten hebben inzicht gekregen doordat Vergelijk.com de hypotheekmarkt heeft opengebroken en geen troebel bolwerk meer is.

Op Vergelijk.com zullen we in de toekomst unieke hypotheekacties en exclusieve aanbiedingen gaan lanceren, zoals onze gebruikers dat ook via energie vergelijken van ons gewend zijn. Door deze komst van dynamische tarifering en risk based pricing zullen we aanbieders van hypotheken ondersteunen met het faciliteren van geautomatiseerde acceptatie van hypotheek aanvragen en het inspelen op specifieke wensen door bijzondere doelgroepen een persoonlijk aanbod te kunnen doen.

Hypotheek met korting: Hoe werkt het?

Geldverstrekkers letten op een aantal zaken bij het verstrekkers van een hypotheek voor jouw droomhuis.
In feite gaat het dan om twee dingen of het slim en verantwoord is om een hypotheek aan iemand te geven:
Kan deze persoon iedere maand de hypotheek netjes betalen? En kunnen we er op vertrouwen dat degene dat dan ook daadwerkelijk gaat doen voor de rest van de looptijd van de hypotheek?

Er zijn in vier belangrijke onderdelen waar de aanbieder naar kijkt om wel of niet rentekorting te geven. Dat is het inkomen, het onderpand van de hypotheek, commerciële factoren en de lening zelf. Wanneer de aanbieder van hypotheken doorlopend betere informatie heeft, is het mogelijk een goede inschatting van de risico’s te maken. Naar verwachting zullen geldverstrekkers jaarlijks dan wel continue gaan informeren bij klanten naar onder andere inkomstenontwikkelingen en de stand van zaken rondom het onderpand. Op die manier zullen aanbieders dan ook beter voldoen aan hun zorgplicht.
Of je nu een onafhankelijke hypotheekadviseur inschakelt of op Vergelijk.com zelf je hypotheek afsluit, hypotheekrente onafhankelijk vergelijken loont of een hypotheekadviseur vind. Om nu en in de toekomst het beste uit te zijn, zal onafhankelijk vergelijken van hypotheken steeds belangrijker worden.

Plaats een reactie