Eindelijk gratis je BKR gegevens inkijken.

Vanaf nu kun je bij het Bureau Kredietregistratie Gratis je gegevens inzien. Dit is goed nieuws. Regelmatig worden mensen overrompeld door een negatieve BKR-registratie, met als gevolg dat ze een lagere of erger nog geen hypotheek kunnen krijgen.

De nieuwe privacywet

Op 25 Mei 2018 is de nieuwe privacywet ingegaan. U als consument heeft volgens deze wet recht op kosteloze inzagen van uw gegevens, dus ook bij het bureau Kredietregistratie in Tiel.

Wanneer wordt u geregistreerd?

Indien u een lening heeft van meer dan 250 euro, registreert het BKR u in haar systeem. Dit kan door aanschaf van een creditcard, een telefoon op afbetaling of een persoonlijke lening. Een negatieve registratie krijgt u wanneer u meer dan drie maanden niets heeft afbetaald aan de lopende lening.

Invloed op uw Hypotheek.

Wanneer u voor een hypotheek gaat, kijken geldverstrekkers eerst naar uw BKR registratie. Indien deze negatief geregistreerd staat, kan dit grote gevolgen hebben voor het afsluiten van uw Hypotheek. Het is zelfs mogelijk dat u helemaal niet in aanmerking komt voor een Hypotheek.

Duidelijkheid

Waarschijnlijk weet u niet of u geregistreerd staat net al vele met u binnen Nederland. Voor 25 mei moest u betalen om uw gegevens op te vragen, maar na 25 mei is dit komen te vervallen.
Als u uw gegevens wilt inzien, moet u naar de website van BKR en een formulier downloaden, invullen en opsturen. U krijgt binnen 28 dagen een overzicht van uw registraties per post. Echter mag u maar een keer per jaar de gegevens kosteloos inzien. Wilt u dit vaker doen of online bekijken dan betaald u tussen de €4,95 en € 12,50

 

Plaats een reactie