Hoe werkt het

Energie vergelijken

Op Vergelijk.com kan iedereen gemakkelijk en snel energie vergelijken, aanmelden en besparen! Vergelijk.com heeft namelijk een handige tool ontwikkeld om energieleveranciers mee te vergelijken. Vergelijk.com heeft het aanbod van verschillende energieleveranciers verzameld en gesorteerd. Zo weet iedereen snel en simpel welke energieleverancier de goedkoopste is. Met onze energievergelijker kan iedereen online energie vergelijken op prijs, kwaliteit en duurzaamheid.

Vergelijk energie en bespaar op uw energielasten. Via onze energievergelijker kunt u gemakkelijk en snel diverse energiemaatschappijen met elkaar vergelijken. Vul uw postcode + huisnummer en verbruik in en controleer direct welke maatschappij het voordeligste is. Uw nieuwe energiecontract sluit u af binnen slechte enkele minuten. Energie vergelijken en overstappen was nog nooit zo eenvoudig.

Energie vergelijken: wat levert dit op?

Vergelijk energie: het is iets wat steeds meer Nederlandse consumenten jaarlijks doen. Niet zo gek natuurlijk, want u kunt ontzettend veel geld besparen. De meeste gezinnen besparen namelijk zo’n 285 euro jaarbasis. Enkele gezinnen besparen zelfs tot wel 450 euro per jaar. Dat verschil is gemakkelijk uit te leggen. Stapt u over naar een andere leverancier, dan ontvangt u in de meeste gevallen een korting. Die korting kan oplopen tot wel 350 euro. Daarnaast betaalt u vaak een scherper leveringstarief voor gas en stroom. Klanten met een contract met onbepaalde looptijd betalen namelijk een variabel leveringstarief. Over het algemeen is dat is iets hoger.

Vast of variabel

Vast en variabel leveringstarief

Als u energie vergelijken gaat, kunt u kiezen uit vast of variabel energietarief. Het verstandigste is om te kiezen voor een vast leveringstarief. Deze horen bij de vaste contracten en bieden het meeste zekerheid. U weet precies welk bedrag u per kWh stroom en per m3 gas betaalt gedurende de contractperiode. Indien u kiest voor een variabel leveringstarief, kiest u ook voor een contact met onbepaalde looptijd. In dat geval ontvangt u geen welkomstkorting. Vergelijk energie daarom bij voorkeur met jaarcontracten. Dan profiteert u het meeste.

Duurzame energie

Duurzaam energiecontract

Vergelijk energie en kies voor duurzaam! Het is voor velen het nieuwe motto. Immers is een duurzame toekomst dé toekomst. Daarom kunt u gemakkelijk filteren op verscheidene energiezaken. Zo kunt u onder andere kiezen voor stroom van zonnepanelen of stroom van windenergie. Ook kunt u selecteren dat u graag groene stroom uit Nederland wilt. Dit staat ook wel bekend als ‘oranje stroom’ en daarmee steunt u de lokale economie. U heeft bovendien nog de mogelijkheid om te kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Dat wil zeggen dat de CO2-uitstoot, welke vrijkomt bij het opwekken van gas, wordt gecompenseerd. Energieleveranciers planten bijvoorbeeld nieuwe bossen aan in Brazilië of men investeert in duurzame projecten in Afrika. Helemaal groen is het nog niet, maar het is wel het meest duurzame alternatief waar u nu voor kunt kiezen. Vergelijk energie én overweeg om hiervoor te kiezen. U betaalt wel iets meer per m3 gas.

Overstappen

Overstappen

Vergelijk energie en overstappen: wanneer het kan het? Als u energie vergelijken gaat, kunt u niet op ieder moment overstappen. U kunt namelijk alleen overstappen wanneer u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd. Ook wanneer uw contract binnen zes weken afloopt, heeft u de mogelijkheid om over te stappen. Loopt uw contract nog langer door? Dan kunt u over het algemeen beter wachten, voordat u overstapt. Uw huidige leverancier kan u namelijk een overstapboete in rekening brengen. Niet iedere energieleverancier, waar u naar overstapt, zal dit vergoeden. Vooral budgetmaatschappijen vergoeden dit niet. Dan zit zelf met een opzegboete opgescheept. Stap daarom pas over, als uw contract dat toelaat.

Hoe kan ik overstappen?

Loopt uw huidige contract binnen zes weken af? Of heeft u een contract met onbepaalde looptijd? Vergelijk energie en stap over! U kunt dan namelijk ontzettend veel geld besparen met de overstap. Besparing lopen uiteen tot wel 450 euro per jaar. Overstappen is ontzettend eenvoudig. U kunt simpelweg uw adresgegevens + verbruik invoeren in de rekentool. Op basis van deze belangrijke gegevens checkt de rekentool welke aanbieder in uw geval het voordeligste is.

Optioneel kunt u nog filteren op duurzaamheid, type contract of contractperiode. Vaak staan de jaarcontracten standaard al bovenaan, omdat deze vaak het voordeligste zijn. Heeft u een geschikt contract gevonden? Klik dan simpelweg op ‘aanvragen’ en voer uw persoonlijke gegevens in (dit gaat via een beveiligde verbinding). Hiervan ontvangt u een bevestiging van de aanbieder naar keuze. De overstap is nu al bijna geregeld!

14 dagen bedenktijd

Nadat u een bevestiging ontvangt van de nieuwe leverancier, heeft u standaard nog 14 kalenderdagen bedenktermijn. Binnen deze periode kunt u uw contract nog kosteloos annuleren. Bedenkt u zich? Of heeft u een betere aanbieding gekregen? Annuleer uw nieuwe contract zonder bijkomende kosten.

Het oude contract hoeft u niet zelf op te zeggen. De nieuwe energieleverancier doet dit namelijk voor u. Dit staat ook wel bekend als de overstapservice. In principe hoeft u alleen nog maar uw meterstanden door te geven. Uw energieleverancier zal daartoe een verzoek doen, tenzij u beschikt over een slimme meter. In dat geval kan de energieleverancier uw meterstanden op afstand uitlezen.

Als u overstapt, zult u bij uw nieuwe energieleverancier een kredietcheck ondergaan. Dat houdt in dat men controleert of u de maandelijkse termijnbedragen kan voldoen. Dit gaat op basis van uw betaalverleden. Heeft u eerder moeite gehad met het betalen van uw rekeningen? Dan kan het zijn dat de nieuwe energieleverancier een waarborgsom in rekening brengt. Dit geldt alleen voor risicoklanten en de hoogte van de waarborgsom verschilt per leverancier. Betaalt u uw rekeningen dan vooralsnog op tijd? Dan krijgt u de waarborgsom (met rente) na een jaar teruggestort op uw rekening. Het kan ook verrekend worden met uw jaar- of eindafrekening.

Onafhankelijk

100 procent onafhankelijk energie vergelijken

Vergelijk energie via onze website: dan weet u namelijk zeker dat dit op een 100 procent onafhankelijke basis gaat. Onze website is namelijk niet gebonden aan energiemaatschappijen. Om die reden worden er ook geen energieleveranciers voorgetrokken: wij werken 100 procent onafhankelijk. Op basis van uw invoer rekent de rekentool welke aanbieder in uw geval het voordeligste is.