Bel me niet Register

Wordt u ongevraagd gebeld met de vraag of u een goedkoper energiecontract wilt? Dan kunt u zich inschrijven op het Bel me niet Register. Energiebedrijven zijn verplicht dit register bij de hand te houden wanneer zij consumenten gaan benaderen voor telefonische colportage. Ook is het handig om uw telefoonnummer als geheim te registreren. Laat uw telefoonnummer ook niet achter op internet zoals op forums of social media.

Meldt u tijdig aan om telefonische verkoop te blokkeren

Wanneer u zich aanmeld bij het Bel me niet Register dan kunt u uw telefoonnummer telefonisch laten blokkeren, u kunt dit ook schriftelijk doen maar op de website zelf. Een natuurlijk persoon kan kiezen voor deze dienst, net als bedrijven die vallen onder een VOF, Maatschap of Eenmanszaak. Vooral als u zich net heeft ingeschreven als ondernemer komen de telefonische verkopers op u af, zij raadplegen hiervoor het internet of de website van de KVK. In dat geval kunt u meteen uw telefoonnummer laten blokkeren.

Bent u een BV, NV of een andere niet genoemde rechtsvorm? Dan kunt u helaas geen gebruik maken van het Bel me niet Register.