Energieleveranciers

Meer informatie over energieleveranciers vergelijken? Start met energie vergelijken en bereken het totale aanbod inclusief alle aanbiedingen en energieprijzen van alle energieleveranciers. Sinds de energiemarkt in Nederland werd vrijgegeven zijn miljoenen mensen overgestapt naar een andere energieleverancier. De belangrijkste reden voor een overstap is de prijs.

Een andere energieleverancier kiezen

Er zijn veel verschillende energieleveranciers waaruit u kunt kiezen. Een andere energieleverancier kiezen heeft alleen zin als u weet waarvoor u het doet.  “Wie is de goedkoopste energieleverancier” of “Welke energieleverancier moet ik kiezen” zijn vragen waar Vergelijk.com u antwoord op kan geven. Met onze energievergelijker kunt u zelf de prijzen van energie vergelijken. Zo weet u bijvoorbeeld welke energieleverancier de goedkoopste is. Sommige mensen willen een ander energieleverancier kiezen omdat ze het milieu willen helpen.

De goedkoopste energieleveranciers

Hoe goedkoper de energieleveranciers hun energieproducten in de markt zetten hoe meer klanten ze krijgen. Toch hebben de meeste mensen nog steeds dezelfde energieleverancier. Dat komt omdat de meeste mensen nog steeds denken dat het wel goed zit en dat overstappen van provider teveel gedoe is en te weinig oplevert.

Tegenwoordig maken alle energieleveranciers gebruik van soortgelijke klanten beheer systemen. Hierdoor is het overstappen tussen de verschillende energieleveranciers erg gemakkelijk geworden. Eigenlijk kan een kind de was doen! De energieprijzen veranderen ieder half jaar. Door daar slim op in te spelen kunt u fors besparen.

Wie zijn de grootste energieleveranciers

Uiteraard kunt u onder andere kiezen uit de verschillende grote energieleveranciers, die in Nederland een bekende naam op hebben weten te bouwen. Een goed voorbeeld hiervan zijn Eneco en Essent, maar ook Nuon is bij het grote publiek uitstekend bekend. Vanuit het verleden maken veel mensen gebruik van de energie van deze leveranciers. Indien u nog niet eerder bent overgestapt kan het echter meer dan de moeite waard zijn om dit wel te doen. De kans is groot dat u in dat geval tot een paar honderd euro per jaar kunt besparen, door ook de online energieleveranciers eens te overwegen.

Online energieleveranciers

De online energieleveranciers bieden hun producten zoveel mogelijk online aan, om de kosten te kunnen drukken. Een goed voorbeeld hiervan is BudgetEnergie, waardoor u daar over het algemeen een zeer scherpe prijs betaalt. Electrabel is in Nederland eigenlijk een online energieleverancier, maar maakt aan de andere kant onderdeel uit van het grote Franse GDF Suez. Dat betekent dat u aan de ene kant kiest voor een grote partij die de elektriciteit voordelig in kan kopen, terwijl u aan de andere kant kiest voor een relatief kleine speler die graag met de prijzen stunt om uw aandacht te kunnen trekken.

Energieleveranciers vergelijken

Energieleveranciers bieden op energie vergelijkingssites goedkopere producten aan dan op hun eigen website. Dat is bij Vergelijk.com niet anders. Ook op Vergelijk.com worden goedkopere energie acties aangeboden door verschillende energieleveranciers.

Ook energieleveranciers vergelijken zelf ook de prijzen van energie op vergelijkingssites. Dat doen ze om de concurrenten goed in de gaten te houden. Als een van de energieleveranciers een goedkoper energie product in de vergelijking zet, zullen de concurrenten daar op reageren door nog goedkopere energieprijzen te bieden of meer korting te geven op de energietarieven of in de vorm van een welkomstpremie.