DGB Energie

Oorspronkelijk gestart als De Groene Belangenbehartiger en dan met name voor de agrarische sector. Deze energieleverancier zet zich voornamelijk in voor boeren en werd ook opgericht door een boer die meer kennis wilde genereren wat betreft de energielevering aan de agrariërs. De medewerkers van DGB hebben binding met de agrarische sector waarbij zij hun klanten met voldoende kennis kunnen bijstaan. Een agrariër moet zich kunnen focussen op zijn boerenbedrijf dus DGB behartigt de belangen van de agrariërs op verschillende gebieden zo houden zij de energieprijzen voor hun in de gaten waarbij de klant altijd kan profiteren van de laagste tarieven.

DGB biedt een variatie aan hulp

Zo wordt er vakkundige hulp geboden bij een opbrengstprijs van de dieren van de agrariërs. DGB levert zonnepanelen die in een maatwerkpakket worden verkocht. Medewerkers van DGB energie komen daarvoor langs om aan de hand van uw behoeften een offerte op te maken. Daarmee ondersteunt DGB terugleveraars van energie. Boerenbedrijven vallen onder de zakelijke sector maar daarmee word niet gezegd dat particulieren niet terecht kunnen bij DGB want dat kan namelijk ook. Ze bieden aantrekkelijke tarieven aan met eerlijke voorwaarden. Zij bieden drie soorten contracten aan: 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar vast.

Energie besparen met DBG

Als klant van DGB heeft u altijd inzage in uw eigen energieverbruik door in te loggen op het portaal kunt u uw historische en huidige verbruik inzien die worden getoond in verschillende rapportages. Blijkt het energieverbruik te zijn gestegen dan biedt DGB handige bespaartips om het energieverbruik te verlagen.

Overgrote deel afkomstig uit biomassa

Het stroometiket van DBG laat zien hoe transparant ze zijn en daarbij tonen ze aan waar hun energie en gas vandaan komt. Het aandeel in biomassa ligt op 90.3% , aardgas 4.4%, kolen 3.4%, nucleair 0.5% en overige 1.5%. Zoals u ziet is het overgrote deel afkomstig van biomassa dat word geproduceerd vanuit de klanten van DGB. Ze produceren groene stroom en leveren het vervolgens ook weer en zo blijft het groene circeltje rondgaan.