Energievergelijker

Wilt u graag besparen op uw maandelijkse energielasten? Maak dan gebruik van onze onafhankelijke energievergelijker en vergelijk energieleveranciers op basis van energietarieven, duurzaamheid, servicelevel en contractperiode. Met behulp van Vergelijk.com kunt u eenvoudig het voordeligste energiecontract vinden.

Energie vergelijken

De onafhankelijke energievergelijker

Via onze energievergelijker kunt u altijd 100 procent onafhankelijk energie vergelijken. Op basis van uw voorkeuren kunt u precies aangeven wat voor u belangrijk is. De goedkoopste aanbieder staat bovenaan. Het is belangrijk dat u de energievergelijker personaliseert. U kunt uw postcode + huisnummer en verbruik invoeren. Op basis daarvan kan de energievergelijker bekijken welke energieleveranciers beschikbaar zijn op uw adres. Daarnaast kunt u aangeven wie nu uw huidige leverancier is. De energievergelijker kan indien gewenst deze aanbieder dan wegfilteren uit de energievergelijking.

Meterstanden

Enkele of dubbele meter?

Een enkele meter heeft slechts een telwerk, terwijl een dubbele meter er twee heeft. Indien u beschikt over een dubbele meter, heeft u de mogelijkheid om twee tarieven af te nemen. Gedurende de nacht en in het weekend betaalt u een lager tarief. Dit noemt men ook wel de daluren. Buiten deze uren betaalt u het normale tarief, welke over het algemeen net iets hoger is dan het tarief van de enkele meter. Het kan per huishouden verschillen wat verstandig is in uw situatie. Wast u veelal gedurende nacht of in de weekenden? Dan kan een dubbele meter interessant voor u zijn. Wast u daarentegen juist vooral overdag? Kies dan bij voorkeur voor een enkele variant.

Uw verbruiksgegevens invoeren

Tot slot kunt u de energievergelijker ook nog personaliseren op basis van verbruik. Het verbruik kunt u teruglezen op uw meest recente jaarafrekening. Op basis daarvan kunt u een goede inschatting maken. Weet u niet waar uw jaarafrekening ligt? Of is dit de eerste keer dat u een energiecontract aanvraagt? Dan kunt u ook aangeven dat u uw verbruik niet weet. Op basis van uw gezinssituatie maakt de energievergelijker dan een globale schatting.

Duurzame energie

Duurzaamheid

In de energievergelijker kunt u ook aangeven of u graag een duurzaam contract wilt. Zo kunt u onder andere filteren op ‘alleen duurzame energieleveranciers’. In dat geval weet u zeker dat u kiest voor een duurzame aanbieder. Wilt u nog specifieker aangeven wat uw wensen zijn? Dan kunt u ook aangeven dat u graag stroom van windmolens of zonnepanelen wilt. Daarnaast heeft u nog de mogelijkheid om te filteren op groene stroom uit Nederland. Dit wordt ook wel ‘oranje stroom’ genoemd. Dat wil zeggen dat alle opgewekte energie groen is én van Nederlandse bodem komt.

CO2-gecompenseerd gas

Onder het kopje ‘duurzaamheid’ kunt u ook nog filteren op CO2-gecompenseerd gas. Het betreft nog wel gewoon de fossiele brandstof aardgas, maar in dit geval wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd met het aanplanten van bomen. Daarmee wordt de CO2-uitstoot effectief teruggebracht naar nul. Het is momenteel de meest duurzame variant voor gas. Uiteraard kunt u ook andere duurzame alternatieven overwegen, zoals elektrisch koken.

Zonnepanelen

Indien u thuis beschikt over zonnepanelen, heeft u ook de mogelijkheid om energie terug te leveren. Het kan natuurlijk voorkomen dat u meer opwekt dan dat u daadwerkelijk verbruikt. Het terug leveren noemt men ook wel ‘salderen’. Bekijk daarvoor ook de pagina terugleververgoedingen zonnepanelen.

Energiecontract kiezen

Type contract

Als u wilt overstappen van energieleverancier, is het ontzettend belangrijk dat u de juiste contractperiode kiest. Via ons vergelijkingssysteem heeft u keuze uit drie opties: een direct opzegbaar contract, een eenjarig contract of een driejarig contract. In de regel kunt u het beste kiezen voor een eenjarig contract. Dit contract biedt doorgaans de hoogste welkomstkorting en bovendien zit u niet al te lang aan uw contract vast. Na een jaar kunt u weer simpelweg overstappen naar een nieuwe leverancier. Direct opzegbare contracten bieden vaak geen welkomstkortingen.

Vast of variabel energietarief?

Bij vaste energiecontracten horen ook vaste energietarieven. Deze energietarieven wijzigen niet gedurende de contractperiode. Kiest u voor een contract met een looptijd van een jaar? Dan weet u 100 procent zeker dat u dat tarief voor een jaar lang betaalt. Na de looptijd van uw contract wordt het energietarief echter omgezet naar een variabel tarief. Vaak is dat duurder. Ook om die reden is het belangrijk om weer over te stappen van leverancier. Variabele tarieven wijzigen maximaal tweemaal per jaar: per 1 januari en per 1 juli. Indien u heeft gekozen voor een variabel tarief, wordt u altijd op de hoogte gesteld van eventuele prijswijzigingen. Daartoe zijn energiemaatschappijen wettelijk verplicht.

Voorkeur voor een bepaalde aanbieder?

In het vergelijkingssysteem kunt u eventueel ook nog uw voorkeur geven aan een bepaalde aanbieder. Indien u een voorkeur heeft, kunt u dat simpelweg aangeven. Het kan natuurlijk zijn dat u wilt overstappen naar aanbieder X, omdat zij bijvoorbeeld een goede klantenservice hebben. Aanbieder Y kan daarentegen weer een goede slimme thermostaat leveren. In dat geval kan het verstandig zijn om te filteren op bepaalde aanbieders. Dat hoeft natuurlijk niet.

Hoe vraag ik mijn energiecontract aan?

Een nieuw energiecontract aanvragen is erg eenvoudig. Zodra u uw geschikte energiecontract hebt gevonden, kunt u simpelweg klikken op ‘aanvragen’. Als u klikt op deze knop, komt u terecht bij een overzichtspagina met alle benodigde informatie. Hier kunt u gemakkelijk uw gegevens invoeren. Het getoonde maandbedrag is op basis van de door u ingegeven verbruik. Alle gegevens die u invoert, worden via een beveiligde verbinding verstuurd.

14 dagen bedenktijd

Nadat u uw contract hebt aangevraagd, ontvangt u daarvan een bevestiging van de energieleverancier. Zodra u deze hebt ontvangen, heeft u standaard nog 14 dagen bedenktermijn. Binnen dit tijdsbestek kunt u altijd nog van uw aanvraag afzien. U kunt namelijk kosteloos annuleren: dat is wettelijk zo geregeld. Iedere consument heeft daar recht op.

Overstapservice

Als u overstapt via onze energievergelijker, profiteert u altijd van de gratis overstapservice. Dat wil zeggen dat de nieuwe energieleverancier uw huidige contract opzegt. Dat maakt het allemaal erg gemakkelijk. Tevens hoeft u er niet bang voor te zijn dat u zonder stroom komt te zitten. De twee energieleveranciers bekijken namelijk gezamenlijk wanneer het oude contract afloopt én wanneer het nieuwe contract ingaat. Dat maakt het overstappen erg eenvoudig.

Risicocheck voor alle nieuwe klanten

Alle aanbieders zullen een risicocheck laten uitvoeren door een derde partij. Nieuwe klanten worden gescreend op hun betaalverleden. Heeft u in het verleden betalingsachterstanden gehad? Dan kan het voorkomen dat u een waarborgsom dient te betalen.

Exclusieve aanbiedingen

Exclusieve aanbiedingen via de energievergelijker

Via de energievergelijker kunt u altijd profiteren van scherpe, exclusieve energie aanbiedingen. De verschillende energieleveranciers concurreren namelijk flink met elkaar op prijs. Veel energiemaatschappijen willen dan ook graag de goedkoopste zijn. Om die reden kunt u altijd profiteren van exclusieve aanbiedingen via onze website. Vergelijken via Vergelijk.com loont dan ook altijd.

Hulp nodig met de energievergelijker?

Wilt u graag gebruikmaken van onze handige energievergelijker, maar heeft u toch nog enige hulp nodig bij het gebruik hiervan? Dan kunt u uiteraard op ieder moment van de dag contact met ons opnemen. Wij zijn altijd bereikbaar via het contactformulier. Op werkdagen, tussen 09.00 en 17.00 uur, zullen wij u een passende reactie sturen. Uiteraard horen wij dan graag van u.

Review

Hoe nuttig is dit?

Gemiddelde score 4.6 / 5. Reviews: 35

Er zijn nog geen reviews