Terugleververgoedingen Zonnepanelen

zonnepanelenZonnepanelen zijn populair. Duizenden mensen hebben al zonnepanelen aangeschaft om zo hun elektriciteitsverbruik tot het minimum te beperken. Sommige mensen wekken meer elektriciteit op dan ze zelf nodig hebben. De elektriciteit die ze teveel opwekken kunnen ze weer terug verkopen aan hun energieleverancier. 

Zonnepanelen worden steeds goedkoper en ook simpeler om te installeren. Hierdoor zakken de prijzen. Bent u eigenaar van zonnepanelen dan wilt u een zo voordelig mogelijk tarief voor de door u opgewekte elektriciteit. Het is daarom raadzaam om de tarieven van energie eens goed te vergelijken. Immers, u wilt een zo laag mogelijk levertarief, maar ook een zo hoog mogelijk tarief voor het terugleveren van de opgewekte elektriciteit aan het netwerk van uw energieleverancier.

Terugleververgoeding per energieleverancier salderen

De vergoedingen voor het terug leveren van energie kunnen per aanbieder verschillen. Energieleveranciers mogen de hoogte van hun tarieven zelf bepalen. Hieronder ziet u de vergoedingen per leverancier. Steeds meer huishoudens wekken elektriciteit op met zonnepanelen. Opgewekte elektriciteit die niet direct wordt gebruikt, wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Onder bepaalde voorwaarden kunt u uw elektriciteitverbruik wegstrepen tegen de opgewekte elektriciteit. Dit wordt salderen genoemd.

Terugleververgoedingen

De hoogte van de terugleververgoeding verschilt per leverancier. Leveranciers van elektriciteit zijn vrij om de hoogte van het bedrag voor het terugleveren van elektriciteit zelf te bepalen, maar er is wettelijk vastgelegd dat dit een redelijke vergoeding moet zijn.

Hieronder een overzicht met terugleververgoedingen per energieleverancier.

* Met onbeperkt wordt bedoeld dat de zelf opgewekte energie onbeperkt met de zelf verbruikte energie wordt verrekend.

Energieleverancier Terugleververgoeding
Essent 0,08 cent per kWh*
Eneco 0,092 cent per kWh (vast tarief)
Energiedirect.nl 0,07 cent per kWh*
ENGIE Gelijk aan het geldende kale leveringstarief conform contract.*
E.On 0,07 cent per kWh*
Nuon 0,07 cent per kWh*
Greenchoice 0,11 tot 10.000 kWh, daarna het kale leveringstarief.
Nederlandse Energie Maatschappij Gelijk aan het geldende kale leveringstarief conform contract, inclusief btw, exclusief opslag duurzame energie en energiebelasting.
Budget Energie Gelijk aan het geldende kale leveringstarief conform contract, inclusief btw, exclusief opslag duurzame energie en energiebelasting.
Oxxio Gelijk aan het geldende kale leveringstarief conform contract.*

 

*exclusief energiebelasting, opslag duurzame energie en btw overheidskosten. De tarieven kunnen tussentijds verandert zijn. Zie ook www.vergelijk.com/energie voor een onafhankelijke vergelijking van de energieleveranciers, hun tarieven en hun aanbiedingen.

Aan bovenstaande tarieven kunnen geen rechten worden ontleend.