Zakelijk energie vergelijken

Ook zakelijk energie vergelijken levert geld op als bedrijf, want ook uw bedrijfspand is voorzien van elektriciteit en gas. Het vergelijken van de energiekosten voor een bedrijfspand ligt anders omdat er eerder gekeken word naar de inhoud en grootte van een pand en het soort bedrijf dat u heeft, zo heeft een bedrijfspand niet te maken met de kosten voor het douchen bijvoorbeeld.

Grootzakelijk of MKB?

Wat voor bedrijf heeft u? Gaat het om een groot restaurant dan zullen de kosten hoger zijn dan wanneer er een klein accountantskantoor in is gevestigd. Zo word er bij zakelijk energie vergelijken gekeken naar de tak waarin het bedrijf zich bevind. Bent u ZZP’er aan huis, dan zult u lagere kosten hebben dan een groot accountantskantoor. Met behulp van onze zakelijke energievergelijker kunt u berekenen wat de energiekosten voor uw bedrijf zullen zijn.


Maak een vergelijking met andere bedrijven en bereken uw energiekosten

Zo kunt u navraag doen bij andere bedrijven die uit dezelfde sector komen zodat u een idee krijgt van wat het werkelijke energieverbruik bij hun is, zo kunt u een schatting maken en bepaalde dingen vergelijken om op die manier uw energievergelijking te starten. Omdat er zoveel verschillende energieprijzen zijn is de kans voor u als bedrijf groot dat u op uw energiekosten voor uw bedrijfspand kunt besparen. Voor een particulier is het vervelend om met hoge energiekosten te zitten maar dat geldt ook voor u als bedrijf.

Energieverbruik verschilt per sector en bedrijf

Een winkelpand betaalt al gauw een hoger bedrag aan de energieleverancier. Stel een gemiddeld winkelpand heeft een verbruik van 35000 kWh en 14000 m3 dan betalen zij toch al zo’n €11.000 per maand aan de energieleverancier. Een particulier kan op een veel gunstigere manier energie vergelijken omdat zij kunnen kiezen voor de welkomstkorting die een energieleverancier biedt via de verschillende online energievergelijkers op internet. Hoewel er zakelijke energievergelijkers op internet te vinden zijn zullen zakelijke verbruikers in de meeste gevallen offertes moeten opvragen om deze weer met elkaar te vergelijken om het beste aanbod te krijgen. Dat heeft ermee te maken dat de meeste zakelijke energieleveranciers vooralsnog moeilijk met elkaar te vergelijken zijn. Er worden daarnaast ook per bedrijf speciale tarieven en kortingen afgesproken.

Welke elektriciteitsaansluiting heeft uw bedrijf?

Er word onderscheid gemaakt in de grootte van uw aansluiting, dus heeft u een elektriciteitsaansluiting die gelijk staat aan 3 x 80 Ampère of kleiner dan word u als MKB en/of ZZP’er gezien, heeft u een elektriciteitsaansluiting die groter is dan 3 x 80 Ampère (plusminus 100.000 kwh)? Dan bent u een Grootzakelijke verbruiker.Een ander verschil tussen zakelijke en particuliere verbruikers is de bescherming in de wet. Een kleinverbruiker energie valt namelijk onder Elektriciteitswet en de Gaswet. Een bedrijf moet de energiekosten over zijn werkelijke verbruik per maand afrekenen, een particulier rekent pas af aan het einde van het jaar.

Wat is voordeliger? Particulier of zakelijk?

Verbruikt uw bedrijf minder dan 10.000 kWh stroom en 5000 kubieke meter gas? Dan kunt u ook kiezen voor een particulier contract, deze is in de meeste gevallen veel voordeliger. Als eigenaar van een bedrijf kunt u maar een bepaald gedeelte van uw energiekosten als aftrekpost gebruiken. Daarom is het ook wel handig dat u navraag doet bij uw accountant over wat er precies als aftrekpost kan worden gebruikt. Let er ook op dat een eventuele overstapboete bij een zakelijk contract veel hoger ligt dan bij een particulier contract. Zakelijke energiecontracten kunnen stilzwijgend worden verlengd, dus houdt goed bij wanneer uw energiecontract verloopt.

Zakelijk energie besparen in uw bedrijfspand

Ook kunt u als bedrijf voldoende in de hand houden door zelf goed te letten op het energieverbruik. Zo kunt u besparen op uw verlichting door led verlichting te gebruiken in plaats van de traditionele TL bakken die je zo vaak ziet in bedrijven. De laatste die het pand verlaat kan de apparatuur voor zover dat mogelijk is uitschakelen. U kunt uw bedrijfspand ook isoleren waardoor er flink bezuinigd word op uw energiekosten. Denk ook eens aan het plaatsen van zonnepanelen op het dak van uw bedrijfspand. Op die manier kunt u uzelf grotendeels voorzien in uw eigen energie wat ook weer scheelt in de kosten aan de energieleverancier.

Zakelijk energie vergelijken is gratis en zo gepiept

Zakelijk energie vergelijken is gratis. Het maakt daarbij niet uit u nu MKB energie vergelijkt of grootzakelijk energie vergelijkt. De besparing voor u als bedrijf kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar. U wilt als bedrijf ook graag besparen op de kosten voor uw zakelijke energie dus start met zakelijk energie vergelijken en vindt bij ons het goedkoopste zakelijke energiecontract voor uw bedrijf.

Vergelijk.com
Logo
Enable registration in settings - general