Energie vergelijken

Blijft u teveel voor energie betalen of stapt u over naar een goedkopere energieleverancier? Laat ons u helpen met energie vergelijken en het vinden van de voordeligste energieleverancier. Met de energievergelijker van Vergelijk.com kunt u alle energieleveranciers vergelijken en ook direct zorgeloos overstappen. Overstappen werkt heel makkelijk en snel! Vind de beste energie aanbieding en bespaar op uw energiekosten!

Energieprijzen: Prijzen per kWh (stroom) en m3 (gas) vergelijken

Met de energievergelijker van Vergelijk.com kunt u alle energieprijzen vergelijken, daarbij is het belangrijk om te kijken naar de kosten per kWh en m3 gas. Oftewel de tarieven van elektriciteit en gas. De stroom en gastarieven bepalen voor een groot deel de uiteindelijke kosten die op uw energierekening komen te staan. Door een vergelijking te maken met onze energievergelijker kunt u alle energietarieven vergelijken en bereken wat uw voordeel is als u veranderd van energieleverancier.

De beste energie aanbiedingen

Ontwikkeling van de energieprijzen

Energieleveranciers mogen zelf bepalen hoeveel u voor de door hun geleverde energie gaat betalen. Hier zijn door de ACM wel regels aan verbonden. De energieprijzen mogen namelijk niet te hoog en ook niet te laag zijn. Tevens kunnen de energieleveranciers de energieprijzen maximaal 2 maal per jaar aanpassen. Hiervoor zijn 2 vaste datums. De energieprijzen kunnen in Nederland uitsluitend op 1 januari en op 1 juli gewijzigd worden. Energieleveranciers kunnen op die manier inspelen op eventuele schommelingen van hun eigen inkoopprijzen. Alle energieprijzen kunt u vergelijken met onze energieprijzenvergelijker zodat u direct kan zien welke aanbieder de voordeligste is.

Transport en aansluitkosten

Naast de prijzen per kWh of m3 gas zal de energieleverancier u ook transportkosten en aansluitkosten in rekening brengen. Dit laatste noemen we ook wel het vastrecht en staat voor het gebruik van de aansluiting op het elektriciteits- en gasnet. Aangezien ook deze energiekosten kunnen verschillen is het ook heel belangrijk om deze kosten op te tellen bij de kosten voor het verbruik waar u op kunt rekenen. De combinatie van deze elementen zorgt ervoor dat u alle energiekosten kan vergelijken en u tot de meest scherpe energiedeal kunt komen. Het zou toch jammer zijn wanneer u de laagste prijs per kWh betaalt, maar u uiteindelijk duurder uit bent vanwege hoge transportkosten.

Inclusief belastingen

Wij berekenen voor u de totale kosten, waar we bovendien ook de Btw en de energiebelasting bij optellen. Dit laatste zijn twee elementen die u bij alle energieleveranciers dient te betalen. Dat neemt echter niet weg dat het gaat om een belastingpercentage, ten opzichte van de prijs die u betaalt. Het is daarom interessant om eerst te vergelijken en dan pas over te stappen naar een meer voordelige aanbieder. U kunt op Vergelijk.com alle energiekosten vergelijken inclusief alle overige kosten en uiteraard alle aanbiedingen, om er zeker van te zijn dat u voortaan nooit meer teveel betaalt.

Groene energieleveranciers

In Nederland kennen we onder andere een aantal groene energieleveranciers. Dit zijn de partijen die zich heel duidelijk richten op groene energie en daarmee een bijdrage wensen te leveren aan een meer duurzame economie. In onze energievergelijker heeft u de keuze heeft uit verschillede duurzame energiepakketten. Er zijn veel energieleveranciers die groot inzetten op groene energie. Hierdoor kunt u bij het vergelijken van alle duurzame energieleveranciers profiteren van aantrekkelijke kortingen. In onze energievergelijker kunt u aangeven of u op zoek bent naar een groene energieleverancier, of dat u aan de andere kant liever een keuze wenst te maken uit het complete pakket.

Zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen op uw dak? Dan is het wijs om ook de terugleververgoeding te vergelijken. Als u meer elektriciteit opwekt dan u verbruikt, kunt u geld terug krijgen van uw energieleverancier. Dit noemen we ook wel ‘salderen’. Om in aanmerking te komen voor een terugleververgoeding kunt u contact opnemen met uw energieleverancier en de netbeheerder in uw regio. Zij zullen u dan registreren als eigenaar van zonnepanelen. Om geld te verdienen met uw zonnepanelen zult u meer elektriciteit moeten opwekken dan u zelf verbruikt.

Kijk voor een vergelijking van de terugleververgoedingen zonnepanelen op de pagina terugleververgoedingen zonnepanelen.

Gas en stroom prijzen

De verschillende energieleveranciers kunnen u van dienst zijn met elektriciteit, met gas of met een combinatie van de beide bronnen van energie. De elektriciteit nemen we in Nederland allemaal af, het gas is alleen beschikbaar voor een ieder die een eigen aansluiting heeft. Maakt u gebruik van stadsverwarming? Dan wordt het gas op een meer grote schaal voor u ingekocht en heeft u zelf niet de keuze uit de verschillende leveranciers. In dat geval kunt u alleen voor uw elektriciteit een keuze maken uit de verschillende energieleveranciers waarmee u in zee kunt gaan.

Dezelfde stroom en gas

Energie vergelijken is de beste manier om de goedkoopste energieleverancier te vinden. Alle energieleveranciers leveren dezelfde energie via dezelfde kabels en leidingen. Het enige verschil is dat de energie anders is opgewekt. Als u overstapt naar een andere energieleverancier, krijgt u in feite dezelfde energie. Stapt u na het energie vergelijken over naar een ander energiebedrijf, dan krijgt de energierekening voortaan van de gekozen energieleverancier.

Overstappen van energiebedrijf

Overstappen naar een ander energiebedrijf werkt vrij eenvoudig. Nadat u met onze energievergelijker de voordeligste energieleverancier heeft gekozen, hoeft u alleen nog maar het aanvraagformulier in te vullen. Daarna neemt de nieuwe energieleverancier de energie aanvraag voor u in behandeling.

Nadat u bent overgestapt

De nieuwe leverancier zal contact opnemen met uw huidige leverancier en het contract dat u daar heeft lopen beëindigen. Dit is een puur administratief proces en word doorgaans onderling tussen de oude en nieuwe energieleverancier voor u geregeld. U heeft na het indienen van de aanvraag 14 dagen bedenktijd. Dit is bij wet vast gelegd. Wanneer de eerste 14 dagen na de aanvraag voorbij zijn zal de overstap in gang gezet worden. U heeft hier geen omkijken naar. U ontvangt direct bevestiging per post en per email. Daarin staan alle energieprijzen en de voorwaarden van de energieleverancier.

Vergelijk energie van alle aanbieders

Vergelijk energie en bespaar tot wel 450 euro op uw energielasten. Via onze energievergelijker kunt u gemakkelijk en snel diverse energiemaatschappijen met elkaar vergelijken. Vul uw postcode + huisnummer en verbruik in en controleer direct welke maatschappij het voordeligste is. Uw nieuwe energiecontract sluit u af binnen slechte enkele minuten. Energie vergelijken en overstappen was nog nooit zo eenvoudig.

Energie vergelijken: wat levert dit mij op?

Vergelijk energie: het is iets wat steeds meer Nederlandse consumenten jaarlijks doen. Niet zo gek natuurlijk, want u kunt ontzettend veel geld besparen. De meeste gezinnen besparen namelijk zo’n 285 euro jaarbasis. Enkele gezinnen besparen zelfs tot wel 450 euro per jaar.

Dat verschil is gemakkelijk uit te leggen. U ontvangt namelijk een flinke welkomstbonus als nieuwe klanten. Daarnaast betaalt u vaak een scherper leveringstarief voor gas en stroom. Klanten met een contract met onbepaalde looptijd betalen namelijk een variabel leveringstarief. Over het algemeen is dat is iets hoger.

Vast of variabel leveringstarief?

Als u energie vergelijken gaat, kunt u kiezen uit vast of variabel energietarief. Het verstandigste is om te kiezen voor een vast leveringstarief. Deze horen bij de vaste contracten en bieden het meeste zekerheid. U weet precies welk bedrag u per kWh stroom en per m3 gas betaalt gedurende de contractperiode. Indien u kiest voor een variabel leveringstarief, kiest u ook voor een contact met onbepaalde looptijd. In dat geval ontvangt u geen welkomstkorting. Vergelijk energie daarom bij voorkeur met jaarcontracten. Dan profiteert u het meeste.

Kiest u voor een duurzaam energiecontract?

Vergelijk energie en kies voor duurzaam! Het is voor velen het nieuwe motto. Immers is een duurzame toekomst dé toekomst. Daarom kunt u gemakkelijk filteren op verscheidene energiezaken. Zo kunt u onder andere kiezen voor stroom van zonnepanelen of stroom van windenergie. Ook kunt u selecteren dat u graag groene stroom uit Nederland wilt. Dit staat ook wel bekend als ‘oranje stroom’ en daarmee steunt u de lokale economie.

U heeft bovendien nog de mogelijkheid om te kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Dat wil zeggen dat de CO2-uitstoot, welke vrijkomt bij het opwekken van gas, wordt gecompenseerd. Energieleveranciers planten bijvoorbeeld nieuwe bossen aan in Brazilië of men investeert in duurzame projecten in Afrika. Helemaal groen is het nog niet, maar het is wel het meest duurzame alternatief waar u nu voor kunt kiezen. Vergelijk energie én overweeg om hiervoor te kiezen. U betaalt wel iets meer per m3 gas.

Wanneer kan ik overstappen?

Vergelijk energie en overstappen: wanneer het kan het? Als u energie vergelijken gaat, kunt u niet op ieder moment overstappen. U kunt namelijk alleen overstappen wanneer u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd. Ook wanneer uw contract binnen zes weken afloopt, heeft u de mogelijkheid om over te stappen.

Loopt uw contract nog langer door? Dan kunt u over het algemeen beter wachten, voordat u overstapt. Uw huidige leverancier kan u namelijk een overstapboete in rekening brengen. Niet iedere energieleverancier, waar u naar overstapt, zal dit vergoeden. Vooral budgetmaatschappijen vergoeden dit niet. Dan zit zelf met een opzegboete opgescheept. Stap daarom pas over, als uw contract dat toelaat.

Hoe kan ik overstappen?

Loopt uw huidige contract binnen zes weken af? Of heeft u een contract met onbepaalde looptijd? Vergelijk energie en stap over! U kunt dan namelijk ontzettend veel geld besparen met de overstap. Besparing lopen uiteen tot wel 450 euro per jaar.

Overstappen is ontzettend eenvoudig. U kunt simpelweg uw adresgegevens + verbruik invoeren in de rekentool. Op basis van deze belangrijke gegevens checkt de rekentool welke aanbieder in uw geval het voordeligste is. Optioneel kunt u nog filteren op duurzaamheid, type contract of contractperiode. Vaak staan de jaarcontracten standaard al bovenaan, omdat deze vaak het voordeligste zijn.

Heeft u een geschikt contract gevonden? Klik dan simpelweg op ‘aanvragen’ en voer uw persoonlijke gegevens in (dit gaat via een beveiligde verbinding). Hiervan ontvangt u een bevestiging van de aanbieder naar keuze. De overstap is nu al bijna geregeld!

Vergelijk energie én u heeft altijd nog 14 dagen bedenktijd

Nadat u een bevestiging ontvangt van de nieuwe leverancier, heeft u standaard nog 14 kalenderdagen bedenktermijn. Binnen deze periode kunt u uw contract nog kosteloos annuleren. Bedenkt u zich? Of heeft u een betere aanbieding gekregen? Annuleer uw nieuwe contract zonder bijkomende kosten.

Zeg uw oude contract niet op

Vergelijk energie in 2018? Dan hoeft u gelukkig uw oude contract niet zelf meer op te zeggen. Uw nieuwe energieleverancier doet dit namelijk voor u. Dit staat ook wel bekend als de overstapservice.

In principe hoeft u alleen nog maar uw meterstanden door te geven. Uw energieleverancier zal daartoe een verzoek doen, tenzij u beschikt over een slimme meter. In dat geval kan de energieleverancier uw meterstanden op afstand uitlezen.

vergelijk energie

Een kredietcheck voor alle nieuwe klanten

Als u overstapt, zult u bij uw nieuwe energieleverancier een kredietcheck ondergaan. Dat houdt in dat men controleert of u de maandelijkse termijnbedragen kan voldoen. Dit gaat op basis van uw betaalverleden. Heeft u eerder moeite gehad met het betalen van uw rekeningen? Dan kan het zijn dat de nieuwe energieleverancier een waarborgsom in rekening brengt. Dit geldt alleen voor risicoklanten en de hoogte van de waarborgsom verschilt per leverancier. Betaalt u uw rekeningen dan vooralsnog op tijd? Dan krijgt u de waarborgsom (met rente) na een jaar teruggestort op uw rekening. Het kan ook verrekend worden met uw jaar- of eindafrekening.

Vergelijk energie 100 procent onafhankelijk

Vergelijk energie via onze website: dan weet u namelijk zeker dat dit op een 100 procent onafhankelijke basis gaat. Onze website is namelijk niet gebonden aan energiemaatschappijen. Om die reden worden er ook geen energieleveranciers voorgetrokken: wij werken 100 procent onafhankelijk. Op basis van uw invoer rekent de rekentool welke aanbieder in uw geval het voordeligste is.

Hulp nodig bij onze vergelijker?

Wilt u graag energie vergelijken, maar heeft u toch nog enige hulp nodig bij uw keuze? Of heeft u vragen met betrekking tot onze diensten? Dan kunt u uiteraard op ieder moment van de dag een mail sturen via het contactformulier. We helpen u graag zo goed mogelijk. Stuur om die reden uw vragen zo specifiek mogelijk door. We horen het graag.

Energie vergelijken
6.7 (66.67%) 9