Stroom- en gasprijzen vanaf 1 juli 2016 omlaag

olieveldVerschillende energieleveranciers hebben aangekondigd dat ze de variabele stroom- en gasprijzen per 1 juli 2016 gaan verlagen. Dit zal ervoor zorgen dat consumenten een lagere energierekening zullen krijgen dan voorheen. De verlaging van de stroom- en gasprijzen zijn alleen van toepassing op zogenaamde variabele energieprijzen. Het gemiddelde voordeel voor huishoudens met variabele energieprijzen, is ongeveer 80 tot 120 euro per jaar.

De prijsdaling op stroom zullen we niet zo gauw merken omdat dit voor de meeste mensen slechts een klein gedeelte is van de totale energiekosten. Op gas zal het meest voordeel behaald worden. Energieleveranciers hebben aangegeven dat ze gas voordelig hebben ingekocht op de markt en dat dit een voordeel zal opleveren van ongeveer 80 euro tot zo’n 100 euro per jaar.

Nederlandse huishoudens betalen in vergelijking met andere Europese landen meer geld voor het gas dat ze verbruiken. Dat komt met name door de hoge belastingen die we betalen. Zo blijkt uit vergelijkend onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

“De heffing in Nederland is harder gestegen dan gemiddeld”, aldus het CBS. “Eind 2010 was de gasprijs in Nederland bijna 10 eurocent per kubieke meter hoger dan het EU-gemiddelde, en twee jaar later zelfs ruim 14 eurocent. Eind 2015 lag de gasprijs in Nederland dus nog ruim 6 cent boven de gemiddelde gasprijs.”

Wilt u de actuele energieprijzen berekenen? Dat kan snel en simpel met de energievergelijker van Vergelijk.com. Hierdoor kunt u het totale aanbod van alle energieleveranciers inzichtelijk maken. Bekijk en vergelijk alle stroom- en gasprijzen en stap over als u kan besparen!

Plaats een reactie