Erg veel consumenten zijn gewisseld van energiebedrijf

overstappers-energieDe ACM heeft haar energiemonitor-eerste-helft-2016 gepubliceerd waaruit blijkt dat er tussen 2015 en 2016 niet eerder zoveel consumenten zijn gewisseld dan de voorgaande jaren. 17% van de huishoudens stapten dan ook in grote getale over naar een ander energiebedrijf. Meer dan 60% is zelfs al veel vaker gewisseld van energiebedrijf, de voornaamste reden is de forse besparing op de energiekosten.

Nederlandse huishoudens gaan voor korting op energiecontract

Nederland behoort met haar energiemarkt tot de meest concurrerende markt waar het gaat om het wisselen van energiebedrijf. Nederlandse huishoudens hebben dan ook te kiezen uit een groot aanbod aan actie’s in energie en gas. Bij het opstellen van een dergelijke energievergelijking komt dan ook een besparing kijken van €300 en meer. Voor velen is dat dan ook reden genoeg om bij het huidige energiebedrijf weg te gaan. De kosten voor energie en gas zijn al een grote uitgavenpost en wanneer men daar op kan besparen dan is het wisselen van energiebedrijf dan ook een logische keus.

Laat geen geld liggen en start met vergelijken

Veel energiebedrijven zien hun eens zo trouwe klanten dan ook weggaan wat hun weer aanspoort tot een concurrentiestrijd. Ook worden energiebedrijven hiermee aangespoord om hun klantenservice en dienstverlening te verbeteren. De ACM concludeerde eerder een percentage van 15% die tussen 2014 en 2015 waren gewisseld van energiebedrijf, een jaar later is dat percentage dus gestegen met 2%. Nog steeds is de Autoriteit Consument & Markt van mening dat huishoudens geld laten liggen wanneer zij wachten met overstappen naar een ander energiebedrijf.

Vergelijk meerdere producten en behaal een nog hogere besparing

Huishoudens kunnen naast het energie vergelijken ook besparen op de kosten voor verzekeringen, telefoon abonnementen, internet en tv voor thuis zoals Alles-in-1 pakketten. Deze besparing gaat dan richting de €2000 per jaar en dat is een groot bedrag dat men anders gewoon laat liggen. De ACM ziet er tevens op toe dat energiebedrijven en andere bedrijven zich aan de regels houden en zorgen voor een goede marktwerking. De laatste stap ligt dan ook bij de huishoudens die aangespoord moeten worden om te beginnen met vergelijken en zodoende geld te besparen.

Plaats een reactie