Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Doorlopend krediet

Soms kan het handig zijn om wat extra geld achter de hand te hebben voor als dat nodig is. Daarvoor kunt u eventueel een doorlopend krediet afsluiten. Een dergelijk krediet kent enkele voor- en nadelen. Op deze pagina geven wij een handig overzicht.

De kenmerken van een doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een lening met een maximaal bestedingsruimte. Dit staat ook wel bekend als de kredietlimiet. U kunt zelf bepalen hoeveel geld u opneemt binnen deze limiet. U betaalt alleen rente over het gedeelte dat u opneemt. Elke maand lost u weer een gedeelte af, maar als u graag wilt kunt u ook weer extra geld opnemen. Een doorlopend krediet kent daarmee meerdere voordelen:

  • Kredietlimiet waarbinnen uzelf kunt opnemen en aflossen;
  • U betaalt alleen rente over het krediet dat u opneemt;
  • U kunt eerder opgenomen bedragen opnieuw opnemen;
  • Geen vaste looptijd;
  • Rente is flexibel.

Is een doorlopend krediet geschikt voor mij?

Als u graag iets meer financiƫle ruimte wilt, kan een doorlopend krediet erg handig zijn. De rente is flexibel en bovendien is er geen vaste looptijd. U kunt dus zelf de keuze maken wanneer u wel of niet geld opneemt. Als u in een keer meerdere grotere uitgaven heeft, kan een dergelijke lening erg handig zijn. Zodra de uitgaven minder worden, kunt u het bedrag weer aflossen.

De rente is flexibel

De rente is flexibel gedurende de looptijd. Er kan dus zowel een daling als een verhoging plaatsvinden. Misschien bent u dus goedkoper uit aan het einde van uw lening, maar wellicht betaalt u ook meer. De rentes wijzigen niet zo snel, zoals dat bijvoorbeeld het geval is bij spaar- of hypotheekrentes.

Aflossen

Elke maand lost u een bepaald bedrag af van uw doorlopend krediet. Daarin zit zowel een gedeelte aflossing en een gedeelte rente. De rente betaalt u alleen maar over het bedrag dat u heeft opgenomen. Als u voor een bepaalde periode niets afneemt, wordt het aflossingsgedeelte kleiner. Ook de rentekosten worden verminderd. Als u daarentegen wel een bedrag opneemt, betekent dit ook weer dat de rentekosten stijgen.

Doorlopend krediet opzeggen

Als u alles heeft afgelost, zal uw doorlopend krediet niet zomaar stoppen. Het kan natuurlijk voorkomen dat u later opnieuw krediet wil opnemen. Wilt u het echter opzeggen? Dan is het belangrijk dat u contact opneemt met uw kredietverstrekker.

Uit welke kredietverstrekkers kan ik kiezen?

Er zijn verscheidene kredietverstrekkers waar u uit kunt kiezen. Aangezien het aanbod aan kredietverstrekkers zo groot is, is het ook raadzaam om goed te vergelijken. Veel mensen betalen namelijk een veel te hoog rentepercentage. Via Vergelijk.com kunt u eenvoudig en snel verschillende kredietverstrekkers vergelijken. Zo vindt u via onze website snel de laagste rente en de beste voorwaarden. Geld lenen moet wel altijd verantwoord gebeuren.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord