Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel kan ik lenen? Het is een vraag die met enige regelmaat gesteld wordt door mensen die op korte termijn geld willen lenen. De hoogte van een leenbedrag is altijd afhankelijk van meerdere factoren. Zo speelt onder andere uw inkomen een belangrijke rol. Kredietverstrekkers willen namelijk graag dat u verantwoord leent, zodat zij er ook van verzekerd zijn dat zij het bedrag terugkrijgen. Hoeveel kan ik lenen? Via onze handige leencalculator kunt u gemakkelijk berekenen welk bedrag u kent lenen!

Hoeveel kan ik lenen?

Kredietverstrekkers hanteren allemaal hun eigen normen. Het uitgangspunt is echter wel dat er verantwoord geleend wordt. Er wordt gekeken naar meerdere factoren. Zo wordt er onder andere gekeken naar de woonsituatie, gezinssamenstelling, type inkomen, soort dienstverband en tot slot eventuele andere openstaande leningen. Hoeveel kan ik lenen? Raadpleeg de leencalculator om dat na te gaan.

Lening berekenen

Met behulp van de leencalculator kunt u gemakkelijk berekenen welk bedrag u kunt lenen. Hierin wordt aangegeven wat u maximaal (verantwoord) kunt lenen. Wel is het belangrijk dat u niet meer leent dan nodig. Immers kost een lening altijd geld omdat u daarover rente betaalt. In het overzicht worden alleen leningen getoond die aansluiten bij uw persoonlijke en financiële situatie. De lening sluit u uiteindelijk af bij een van onze partners.

Maximaal lenen

Hoeveel kan ik lenen? Op basis van uw woonsituatie, gezinssamenstelling, type inkomen, soort dienstverband en openstaande leningen kunt u gemakkelijk berekenen wat u maximaal kunt lenen. Maximaal lenen is echter niet altijd verstandig. Leen bij voorkeur alleen wat u écht nodig heeft. Zorg ervoor dat u goed kijkt naar uw maandelijkse lasten en ga de aflosperiode na. Kunt u dat bedrag daadwerkelijk maandelijks voor die termijn missen? Leen verantwoord!

Uit welke leningen kan ik kiezen?

Er zijn twee type leningen waar u uit kunt kiezen: een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Een doorlopend krediet is een flexibele lening waarbij de looptijd niet vast staat. De rente is variabel bij deze lening. Deze lening wordt aangeraden als u tijdelijk extra geld nodig hebt, maar nog niet precies weet hoeveel u nodig heeft. Het bedrag dat u aflost kunt u namelijk op een later tijdstip weer aanvullen tot het maximale leenbedrag.

Wilt u graag geld lenen voor een verbouwing? Dan is een persoonlijke lening een betere keuze. Dit is namelijk fiscaal aftrekbaar en dat geldt niet voor een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening staan zowel de looptijd als de rente wel vast. U krijgt het bedrag in een keer op uw rekening gestort en van tevoren is direct bekend welk bedrag u moet terugbetalen.

Hoeveel kan ik lenen voor een auto?

Wilt u graag geld lenen voor een auto? U kunt uw nieuwe auto financieren met behulp van een persoonlijke lening. Ook in dat geval weet u namelijk precies welk bedrag u moet terugbetalen. Via Vergelijk.com kunt u overigens ook autoverzekeringen vergelijken.

Welke lening past bij mij?

Wilt u graag een lening afsluiten? Dan is het belangrijk om te weten welke lening het beste bij u past. Dat verschilt per situatie. Waar is uw lening voor bedoeld en hoeveel geld heeft u nodig? Wilt u graag een vaste rente met veel zekerheid of wilt u liever een variabele rente waarbij u steeds weer krediet kunt opnemen tot het maximale bedrag? Betreft het een terugkerende behoefte of is het een eenmalige geldbehoefte? Zorg ervoor dat u de juiste lening kiest.

Conclusie: hoeveel kan ik lenen?

Conclusie: hoeveel kan ik lenen? Het is dus erg afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Het is in ieder geval belangrijk dat u alle gegevens naar waarheid invult als u een lening aanvraagt. Daarmee leent u altijd verantwoord. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord