Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Lening berekenen

Wilt u graag een lening berekenen? De hoogte van het bedrag dat u kunt lenen verschilt per situatie. Zo speelt niet alleen het te lenen bedrag een rol, maar ook uw inkomen, gezinssamentelling, type inkomen, soort dienstverband en andere openstaande leningen spelen daarin in rol. Bovendien verschillen de rentepercentages per leenvorm en per kredietverstrekker. Wilt u graag een lening berekenen? Dan kunt u gebruikmaken van de leencalculator. Op basis van uw invoer berekent u gemakkelijk welke kredietverstrekker het beste bij u past.

Lening berekenen: hoeveel kan ik lenen?

Wilt u graag een lening berekenen? Dan kunt op basis van uw invoerde gegevens eenvoudig berekenen welk bedrag u kunt lenen. Hierbij wordt er gekeken naar meerdere factoren, namelijk:

  • Woonsituatie;
  • Gezinssituatie;
  • Type inkomen;
  • Soort dienstverband;
  • Openstaande leningen.

Op basis van deze data kunt u uw lening berekenen. Het is belangrijk dat u alle gegevens naar waarheid invult. Bepaalde zaken kan uw kredietverstrekker ook opvragen. Door alles naar waarheid in te vullen leent u ook alleen verantwoorde bedragen. Een lening kunt u afsluiten via een van de kredietverstrekkers uit het overzicht.

Twee soorten leningen

Er zijn twee soorten leningen waar u uit kunt kiezen: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. In bepaalde situaties is een persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar en daarmee een voordeligere keuze. Echter kan een doorlopend krediet in bepaalde gevallen ook erg handig zijn. Hieronder volgt een overzicht van deze twee soorten leningen.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening leent u een vast bedrag. Hierbij staat zowel de looptijd als de rente van tevoren vast. Elke maand lost u een vast bedrag af voor een bepaalde periode. Aan het einde van uw lening weet u precies welk bedrag u heeft afgelost en wat de hoogte van dat bedrag is. Een persoonlijke lening kent meerdere voordelen. Zo wordt het uitgekeerde bedrag in een keer naar uw rekening gestort en weet u precies waar u aan toe bent. In het geval van een verbouwing is de rente bovendien fiscaal aftrekbaar. Heeft u altijd al zonnepanelen gewild, maar heeft u dat geld niet voor handen? Dan kunt u kiezen voor een persoonlijke lening.

Doorlopend krediet

Als alternatief kunt u ook kiezen voor een doorlopend krediet. Hierbij spreekt u bepaald kredietlimiet af waar u bedragen kunt opnemen en aflossen. U betaalt alleen maar rente over de bedragen die u daadwerkelijk opneemt. Eerder opgenomen bedragen kunt u opnieuw aflossen. In tegenstelling tot de persoonlijke lening geldt er bij een doorlopend krediet geen vaste looptijd of vaste rente. Een doorlopend krediet is nooit fiscaal aftrekbaar, omdat u niet lineair of annuïtair aflost.

Welke lening is het meest geschikt voor mijn situatie?

Welke lening geschikt is voor u hangt af van uw situatie. Indien u gaat verbouwen is een persoonlijke lening altijd de beste keuze. Wilt u graag uw nieuwe auto financieren? Ook dan is een persoonlijke lening de betere keuze. Weet u echter nog niet precies welk bedrag u wilt lenen? Dan kan een doorlopend krediet de betere keuze zijn. Daarmee kunt u namelijk gemakkelijk en snel krediet opnemen als u dat nodig heeft. Gaat uw wasmachine stuk? Dan kunt u snel geld opnemen als dat nodig is. U kunt uiteraard beide leenvormen berekenen. Uw lening berekenen is daarmee een fluitje van een cent via Vergelijk.com.

Heeft u nog vragen?

Wilt u graag uw lening berekenen, maar zit u toch nog met enkele vragen? Dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot en met 17.00 uur. Wij helpen u graag. Stuur uw vragen en/of opmerkingen zo specifiek mogelijk door, zodat wij u zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord