Lening oversluiten

Heeft u al een bestaande lening en wilt u graag besparen? Dan kunt u mogelijk uw lening oversluiten. Door te vergelijken kunt u gemakkelijk en snel de laagste leenrente vinden. U kunt uw lening oversluiten en zodoende profiteren van een lagere rente. Bovendien kunt u twee leningen soms samenvoegen voor een lager rentepercentage. Uw looptijd verkorten en tussentijds extra aflossen kan ook zorgen voor een lagere rente. Op deze pagina leest u daar meer over.

Lening oversluiten en besparen

Veel Nederlanders hebben een lening afgesloten bij een van de grotere instanties. Zo kiezen veel mensen voor een lening bij hun eigen bank. Toch vragen grootbanken vaak een hoger rentepercentage. Goed vergelijken loont daarom ook. Via onze website kunt u goedkoop geld lenen door simpelweg goed te vergelijken. Mogelijk kunt u uw lening oversluiten en op die manier flink besparen.

Leningen samenvoegen

Heeft u twee leningen? Dan kunt u mogelijk uw lening oversluiten naar een enkele lening. Als u de bedragen samenvoegt kunt u vaak een lager rentepercentage afdingen. Op die manier kunt u dus ook al weer flink besparen op de rente die u moet betalen. Er geldt namelijk altijd een hogere rente voor kleinere bedragen. Samenvoegen loont daarom vaak. Dat is vooral het geval bij een persoonlijke lening.

Looptijd verkorten

Ook heeft u de mogelijkheid om de looptijd te verkorten. Op die manier krijgt de kredietverstrekker het geld weer eerder terug en is men soms bereid om een lager rentepercentage aan te bieden. Uw lening oversluiten naar een andere aanbieder kan dan soms ook lonen als uw huidige kredietverstrekker geen korting wil geven.

Extra aflossen

Heeft u in de tussentijd extra afgelost? Ook dan kunt u vaak een lager rentepercentage krijgen. Hiervoor geldt ook: uw kredietverstrekker beschikt weer eerder over het geld als u extra aflost.

Boete

Soms krijgt u een boete als u uw lening oversluit. Dat is meestal het geval bij een persoonlijke lening. Dat geldt nooit voor een doorlopend krediet. U kunt deze namelijk wel kosteloos aflossen. Overigens geldt dat ook voor een creditcardschuld of wanneer u rood staat bij de bank. Zorg er daarom voor dat u de voorwaarden goed nagaat. Een lening oversluiten hoeft dus niet altijd voordeliger te zijn, omdat u wellicht een boete moet betalen.

Kosten versus het voordeel

Controleer altijd of er kosten zijn verbonden aan het oversluiten van een lening. Het is natuurlijk wel belangrijk dat het een voordeel oplevert. Zijn de kosten hoger of nagenoeg gelijk? Dan kunt u het misschien maar beter laten zoals het is.

Hetzelfde leenbedrag wordt vrijwel overal geaccepteerd

Hetzelfde leenbedrag wordt vrijwel overal geaccepteerd als u uw lening oversluit. De kredietverstrekker zal echter wel opnieuw beoordelen of de lening verantwoord is. Als u hetzelfde bedrag leent is de kans groot dat uw nieuwe kredietverstrekker u ook accepteert. De acceptatievoorwaarden zijn vaak gelijk.

Uw lening oversluiten?

Wilt u graag uw lening oversluiten? Via Vergelijk.com kunt u eenvoudig en snel verschillende kredietverstrekkers vergelijken. Zorg ervoor dat u alle voorwaarden goed doorneemt voordat u uw lening daadwerkelijk oversluit. Heeft u nog vragen over geld lenen? Neem dan gerust contact met ons op. Uiteraard helpen wij u graag met al uw vragen. Stuur uw vragen zo specifiek mogelijk door, zodat wij u ook zo goed mogelijk kunnen helpen.

Review

Hoe nuttig is dit?

Gemiddelde score 0 / 5. Reviews: 0

Er zijn nog geen reviews