Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Lening vergelijken

Wilt u graag een lening aanvragen? Een lening vergelijken is dan een verstandige keuze. Er zijn namelijk bijzonder veel kredietverstrekkers in Nederland. De meeste Nederlanders kiezen ervoor om een lening af te sluiten bij hun eigen bank, maar vaak is dat niet de meest voordelige optie. Goed vergelijken is daarom erg verstandig. Uiteraard bent u daarvoor op Vergelijk.com aan het juiste adres.

Lening vergelijken: welke lening heb ik nodig?

Wilt u graag een lening vergelijken? Dan is het belangrijk om na te gaan wat voor lening u precies nodig heeft. Zo kunt u namelijk kiezen uit een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Welke lening geschikt is voor u hangt af van uw persoonlijke situatie. Hieronder volgt een korte omschrijving van de twee leningen waar u uit kunt kiezen.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een flexibele lening waarbij de looptijd van tevoren niet wordt vastgezet. Er geldt een variabele rente, wat inhoudt dat de rente kan wijzigen gedurende de looptijd van uw lening. Deze leenvorm is vooral handig als u op korte termijn geld nodig heeft, maar nog niet precies weet hoeveel u nodig heeft. U heeft hier namelijk de mogelijkheid om op ieder moment geld op te nemen tot een maximaal bedrag. Zodra u uw lening volledig aflost kunt u uw lening weer afmelden. Wilt u echter weer geld lenen? Dan kunt u weer geld opnemen via uw doorlopend krediet.

Persoonlijke lening

U kunt echter ook kiezen voor een persoonlijke lening. In dit geval staat zowel de looptijd als de rente wel vast. Van tevoren spreekt u af welk bedrag u leent, in welke termijnen u dit terugbetaalt en tegen welk rentepercentage. Dat biedt bijzonder veel zekerheid. Bovendien is deze lening bepaalde gevallen aftrekbaar. Gaat u uw woning verbouwen en/of verduurzamen? Dan is de rente fiscaal aftrekbaar. Dat geldt niet voor een doorlopend krediet omdat u hierbij niet altijd aflost.

Welk bedrag kan ik lenen?

Wilt u graag een lening vergelijken? Afhankelijk van het type lening en uw leenbedrag kunt u natuurlijk online verschillende kredietverstrekkers vergelijken. Het maximale bedrag dat u kunt lenen wordt berekend op basis van verschillende factoren. Zo wordt er onder andere rekening gehouden met uw woonsituatie, gezinssamenstelling, type inkomen, soort dienstverband en openstaande leningen.

Leen niet meer dan verantwoord

Als u geld leent betekent dit dat u rente moet betalen. Bovendien wordt dit geregistreerd bij Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie). Het is dus raadzaam om alleen te lenen als dit echt nodig is. Leen daarom nooit meer dan verantwoord en zorg ervoor dat u nooit meer leent dan nodig. Als u uw lening vergelijken gaat is het belangrijk dat u alle gegevens altijd naar waarheid invult.

Lening oversluiten?

Heeft u al een bestaande lening en wilt u deze graag oversluiten? Dan kunt u uiteraard ook een lening vergelijken via onze website. Soms kunt u bijvoorbeeld twee bestaande leningen met elkaar combineren. Op die manier kunt u een flinke korting krijgen op het rentepercentage. Een lening vergelijken via Vergelijk.com gebeurt altijd op onafhankelijke basis.

Een lening vergelijken

Wilt u graag een lening vergelijken? Via Vergelijk.com kunt u eenvoudig en snel verschillende kredietverstrekkers vergelijken. Leen nooit meer dan nodig en leen als u echt geld nodig heeft. Indien u nog vragen heeft met betrekking tot geld lenen kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot en met 17.00 uur en dan helpen wij u uiteraard graag.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord