Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Gsm vergelijken

Wilt u graag een gsm vergelijken? Maak dan een uitgebreide vergelijking via Vergelijk.com. Op basis van uw voorkeuren kunt u gemakkelijk en snel een toestel met abonnement aanschaffen. Eventueel kunt u ook kiezen voor een los toestel in combinatie met een sim only abonnement. Start direct met vergelijken of lees verder onder het vergelijkingssysteem.

Waarom een gsm vergelijken?

Een gsm vergelijken is ontzettend verstandig. Tegenwoordig zijn er namelijk talloze smartphones op de markt. We kunnen ons dan ook best voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Een gsm vergelijken is in dat geval erg verstandig. U heeft niet alleen keuze uit verschillende smartphones, maar ook nog eens uit verschillende providers. Op deze pagina kunt u lezen over de verschillende mogelijkheden als u een gsm vergelijken gaat.

Uit welke modellen kan ik kiezen?

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel smartphones op de markt gebracht. Er zijn een aantal leidende merken op de smartphonemarkt. De belangrijkste merken zijn Apple en Samsung. Apple werkt op het besturingssysteem iOS, terwijl Samsung juist met Android werkt. iOS is alleen ontwikkeld voor de iPhones van Apple, terwijl Android een opensourcesoftware is welke door meerdere fabrikanten wordt gebruikt. Tot slot heeft u ook nog keuze uit andere besturingssystemen, waaronder Windows Phone.

Er zijn ontzettend veel consumenten die zich binden aan een bepaald besturingssysteem. Zo zullen Apple-gebruikers nooit iets anders willen dan iOS. Echter beperkt dat natuurlijk wel de keuzemogelijkheid. Als Android-liefhebber heeft een veel uitgebreidere keuze. Hieronder beschrijven we de voor- en nadelen per systeem.

Apple, Android of toch een Windows Phone?

Ieder systeem kent natuurlijk haar voor- en nadelen. Gelukkig kunt u met behulp van ons handige overzicht iets gemakkelijker een keuze maken.

Apple gsm vergelijken

Apple is erg geliefd onder veel gebruikers. Het Amerikaanse merk heeft als eerste een smartphone op de markt gebracht en heeft ook als eerste een besturingssysteem voor de smartphone ontwikkeld. In 2007 zette het merk de wereld dan ook op zijn kop. Veel andere merken hebben hen gevolgd en soortgelijke systemen gemaakt. Gelukkig kan Apple zich nog steeds erg goed onderscheiden van de rest. Zo is onder andere de beveiliging van iOS altijd op orde. Het Amerikaanse merk bepaalt namelijk zelf welke apps wel of niet worden toegelaten in de App Store. Dat houdt de App Store ook virusvrij en daarmee is dit systeem het veiligste besturingssysteem van dit moment.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

gsm vergelijken apple

Het nadeel is echter dat u slechts een beperkte keuze heeft uit smartphones. Immers draait deze software alleen op toestellen van Apple. U heeft daarom ook alleen maar keuze uit iPhones. Over het algemeen zijn de iPhones bovendien vrij prijzig, alhoewel Apple in de laatste jaren ook een aantal budgettoestellen op de markt heeft gebracht.

Android gsm vergelijken

U kunt natuurlijk ook een Android gsm vergelijken. Het veelgebruikte systeem wordt onder andere gebruikt door grote merken als LG, Sony en Samsung. Daarmee heeft u ook veel meer keuzevrijheid, omdat het door meerdere merken wordt gebruikt. Bovendien hebben fabrikanten de mogelijkheid om eigen skin te installeren. Daarmee kan het besturingssysteem veel meer aangepast worden naar eigen wensen. Het aanbod van de smartphones die draaien op Android is enorm. Zo kunt u al een gsm vergelijken vanaf 80 euro tot wel 1.000 euro. Het aanbod aan apps is bovendien enorm, omdat er veel minder controle is op de apps die worden toegevoegd in de Play Store. Dat brengt natuurlijk ook zijn gevaren met zich mee: let daarom wel goed op wat u downloadt op uw smartphone. U moet er niet aan denken dat uw smartphone gehackt wordt door kwaadwilligen.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

gsm vergelijken android

Windows gsm vergelijken

Windows Phone is tot slot nog beschikbaar op verscheidene smartphones. Echter wordt dit aandeel steeds minder. Eerder draaide onder andere Samsung nog op Windows, maar tegenwoordig zijn zij al overgestapt naar Android. De opbouw van dit systeem doet denken aan opbouw van Windows 8 op de computer. Het systeem is voorzien van hetzelfde design met de fraaie tegeltjes als op de computer.

Het aanbod aan apps op de verschillende smartphones

Zowel iOS als Android heeft een ontzettend ruim aantal beschikbare apps. Er zijn maar liefst meer dan een miljoen te downloaden apps. Met Windows Phone is het aanbod iets minder groot. U heeft keuze uit ruim 300.000 apps. Eerder was Blackberry ook een populair systeem in Nederland. Langzamerhand verdwijnt het besturingssysteem en de bijbehorende smartphones van de Nederlandse markt. Er is nog maar een beperkt aanbod beschikbaar. De smartphone wordt daarom ook niet aangeraden.

Filter op uw favoriete smartphone

Als u een gsm vergelijken gaat, kunt u bovenaan in het systeem ook aangeven wat voor type toestel u graag wilt. Weet u al zeker dat u de nieuwste iPhone wilt? Of weet u al zeker dat u het nieuwste toestel van Samsung wilt? Dan kunt u hier gemakkelijk op filteren. Op basis daarvan wordt uw keuze vereenvoudigd. U kunt vervolgens gemakkelijk verschillende providers met elkaar vergelijken.

Gsm vergelijken met abonnement

Een gsm vergelijken met abonnement is natuurlijk wel zo fijn. Als u eenmaal uw toestel heeft, wilt u natuurlijk ook kunnen bellen, sms’sen en internetten. In dat geval is een gsm vergelijken met abonnement een verstandige keuze. U kunt hierbij letten op verschillende zaken. Zo kunt u onder andere kijken naar de hoeveelheid belminuten en sms’jes, de hoeveelheid data en tot slot de contractperiode. Op basis daarvan kunt u een goede vergelijking maken.

Aantal belminuten en sms’jes

Het is ontzettend belangrijk dat u de juiste hoeveelheid belminuten en sms’jes kiest. Vaak betaalt u fors meer voor belminuten, indien u al door uw maandelijkse hoeveelheid heen bent. De prijs per gebelde minuut wordt gewoonweg hoger. Kies daarom bij voorkeur nooit te weinig, maar ook zeker niet te veel. Het is natuurlijk ook zonde om te veel te betalen voor uw abonnement. Bij veel providers kunt u gelukkig ook tussendoor aangeven of u uw abonnement wil ophogen of naar beneden wilt stellen.

Hoeveelheid data

Als u een gsm vergelijken gaat, kunt u ook kiezen uit verschillende data. In sommige gevallen kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om te kiezen voor een ruime hoeveelheid. Als u bijvoorbeeld veel buitenshuis bent, en daarmee niet op Wi-Fi zit, is het wel zo fijn om voldoende data te hebben. Zit u daarentegen juist vaak op Wi-Fi? Dan kunt u ook genoegen nemen met iets minder. Houd er echter rekening mee dat de nieuwste smartphones vaak meer data verbruiken. Dat heeft ermee te maken dat het versturen van foto’s en video’s gewoonweg meer data verbruikt. De kwaliteit wordt hoger en het aantal MB’s vergroot daarmee ook.

Via verschillende aanbieders kunt u gratis dubbele data krijgen. Zo kunt u onder andere met KPN Compleet of VodafoneZiggo Non Stop Extra’s dubbele data krijgen bij uw abonnement. Heeft u bijvoorbeeld thuis een alles in 1 pakket van Ziggo? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een Vodafone-abonnement met 5 GB data. Het abonnement wordt dan automatisch verdubbeld naar 10 GB! Bovendien krijgt u ook nog eens vijf euro korting op uw abonnement. Een soortgelijke actie geldt voor KPN Thuis met een KPN abonnement voor uw smartphone.

Contractperiode uitkiezen

Als u een gsm vergelijken gaat inclusief abonnement, kunt u ook kiezen voor een bepaalde contractperiode. In de regel zijn tweejarige contracten voordeliger. Immers blijft u langer bij dezelfde aanbieder en daarmee willen zij u graag belonen. Echter zit u bij een eenjarig contract natuurlijk veel minder lang vast aan een bepaalde provider. Dat kan natuurlijk ook wel zo fijn zijn.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

gsm vergelijken

Gsm vergelijken met sim only abonnement

U hoeft echter geen smartphone te kiezen met abonnement. Immers kunt u ook een gsm vergelijken met sim only abonnement. In principe wil dat zeggen dat u het toestel volledig loskoopt. Daaraan koppelt u vervolgens een sim only abonnement. Dat heeft als voordeel dat u geen BKR-registratie ontvangt. De BKR-registratie ontvangt u namelijk wel, indien u een smartphone op afbetaling neemt. Dat geldt voor toestellen met een waarde van meer dan 250 euro. Een gsm vergelijken met sim only abonnement is natuurlijk wel zo fijn, want dan ontvangt u die registratie niet.

Prepaid simkaartje voor uw gsm

U kunt natuurlijk ook een gsm vergelijken, deze los kopen en deze vervolgens voorzien van een prepaid simkaartje. Zodra u geen tegoed meer heeft op uw toestel, kunt u deze vervolgens gemakkelijk opwaarderen. Tegenwoordig heeft u de mogelijkheid om online beltegoed te kopen. U hoeft dus ook niet langer naar de supermarkt voor beltegoed. Zo houdt u de kosten goed in de hand.

Nummerbehoud bij gsm vergelijken

Als u een gsm vergelijken gaat, hoeft u er gelukkig niet bang voor te zijn dat u uw oude nummer verliest. Tegenwoordig zijn namelijk alle nieuwe smartphones simlockvrij. Het betekent dat u gemakkelijk kunt overstappen naar een nieuwe aanbieder. Geef in het vergelijkingssysteem aan wie uw huidige aanbieder is en stap zodoende eenvoudig over.

Hoe kan ik overstappen?

Een gsm vergelijken én overstappen is tegenwoordig ontzettend eenvoudig. U hoeft namelijk alleen maar te klikken op de oranje knop ‘bekijken’. Vervolgens wordt u doorgeleid naar de website van de partner naar keuze. Hier kunt u uw gegevens invoeren. Vanaf dat moment is uw overstap al bijna geregeld. U kunt uw nieuwe abonnement gemakkelijk afsluiten en afrekenen per iDEAL. Zo gemakkelijk is het.

14 dagen bedenktijd

Nadat u uw nieuwe abonnement heeft afgesloten, ontvangt u daarvan een bevestiging. Zodra u de smartphone en simkaart in huis ontvangt, heeft u vanaf dit moment altijd nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn. Wilt u toch afzien van uw aankoop? Dan kunt u simpelweg een retouraanvraag indienen. Dit is volledig kosteloos. Wel is het belangrijk dat het simkaartje nog niet gebruikt is. De doos van de smartphone moet bovendien in originele staat verkeren. Wees daarom altijd voorzichtig met de verschillende artikelen.

Hulp nodig met een gsm vergelijken?

Wilt u graag een gsm vergelijken, maar heeft u toch nog enige hulp nodig? Dan kunt u uiteraard op ieder moment van de dag contact met ons opnemen. Op werkdagen zullen wij u een passende reactie sturen. Stuur uw vragen en/of opmerkingen zo specifiek mogelijk door, zodat we u zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord