Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Heeft u autopech? Wat te doen?!

Het kan iedereen overkomen: autopech. Natuurlijk kunt u het zoveel mogelijk voorkomen, maar geheel voorkomen is helaas niet mogelijk. Wat nu als u écht autopech heeft? Wat kunt u dan doen? U leest het in dit artikel.

Voorkomen is beter dan genezen

Het geldt natuurlijk met alles zo: voorkomen is beter dan genezen. Laat uw auto daarom ook regelmatig controleren bij de garage. Zorg ervoor dat u periodiek uw kleine en grote beurt laat uitvoeren. Dat verkleint de kans op autopech.

De vaakst voorkomende pechsituaties

Pech onderweg is altijd vervelend. Gelukkig kunt u veel pech al voorkomen voordat het überhaupt voorkomt. Ook kunt u tijdens een pechsituatie bepaalde dingen doen, waardoor u gewoon weer verder op de weg kan. Hieronder een overzicht met de meest voorkomende pechsituaties.

1. Motor start niet

Het kan voorkomen dat pech al aan huis begint: de motor start niet. In sommige gevallen kunt u de auto gelukkig nog aan de praat krijgen. Schakel uw auto in de hoogste versnelling en duw de auto zachtjes heen en weer. Het kan zijn dat dit het probleem verhelpt. U kunt vervolgens gewoonweg proberen om de motor weer te starten. Wel is het belangrijk dat u naar de garage gaat met uw auto. Zij kunnen uw auto uitlezen om te kijken wat het probleem precies is.

2. Lege accu

Knipperen er helemaal geen lichtjes in de auto? Dan is de accu waarschijnlijk leeg. Het kan zijn dat u de vorige keer bent vergeten om uw koplampen uit te zetten. Ook kan de accu gewoonweg defect zijn. Met behulp van startkabels én een andere auto kunt u uw auto weer laten starten. Zorg daarom altijd voor een setje startkabels in uw auto.

3. Defecte koplamp(en)

Als u eenmaal op de weg rijdt, is het belangrijk dat u uw koplampen aanzet. U bent ertoe verplicht om te rijden met goed functionerende verlichting. Zijn uw lichten defect? Bij oudere auto’s kunt u het vaak zelf wel vervangen. Echter gaat dit bij moderne auto’s vaak iets minder gemakkelijk: vaak moet u al naar de garage voor het vervangen van een simpel lampje.

4. Buitengesloten van uw auto

Bent u op zoek naar uw sleutels, maar kunt u deze maar niet vinden? Kijk eens naar het contactslot. Zitten uw sleutels daar nog in? Problemen! Het enige wat u nu kunt doen is uw reservesleutel pakken. Is deze niet in de buurt? Dan zult u wellicht uw eigen ruitje moeten intikken…

5. Een klapband onderweg

Krijgt u onderweg een klapband? Dat is natuurlijk ontzettend vervelend. Zorg ervoor dat u naar de kant van de weg rijdt. Zet uw auto op een veilige plek stil. Zorg er altijd voor dat u een gevarendriehoek in de auto hebt. Plaats deze achter uw auto: iedereen weet dan dat u hier met pech staat. De kapotte band kunt u vervolgens vervangen met uw reserveband. U kunt ook kiezen voor een vulschuim, waarmee u de band tijdelijk kunt vullen. Laatstgenoemde is echter geen blijvende oplossing: verwissel uw band zo snel mogelijk. Lukt het nu niet om uw eigen band te vervangen? Neem dan contact op met de Wegenwacht en zij kunnen u verder assisteren.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

wat te doen bij autopech

Autoverzekering mét pechhulp

U kunt er ook voor kiezen om pechhulp af te sluiten bij uw autoverzekering. Dat wordt vooral aangeraden voor de ietwat oudere auto’s. Voor enkele euro’s per maand kunt u uw auto aanvullend verzekeren. Uw auto wordt dan ter plaatse gerepareerd. Lukt dat ter plaatse niet? Dan wordt er vaak gezorgd voor vervangend vervoer. Zo kunt u altijd zonder stress de weg op.

Autopech in het buitenland?

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u autopech krijgt in het buitenland. In dat geval is het belangrijk dat u de groene kaart of pas meeneemt. Deze ontvangt u van de verzekeraar, zodra u uw verzekering afsluit. Hier staat alle belangrijke informatie op, indien u in het buitenland autopech krijgt. Ga altijd voorbereid op reis.

Heeft u hulp nodig bij autopech in het buitenland? Neem dan contact op met het nummer 0031-30-2567777. De lokale Wegenwacht zorgt dan voor een wegsleepregeling naar een lokale garage. U kunt de polis van uw autoverzekering nagaan om te checken of de kosten daarvan inbegrepen zijn bij uw verzekering.

Vergelijk autoverzekeringen

Heeft u momenteel nog geen pechhulp bij uw autoverzekering inbegrepen? Dan kan het ook raadzaam zijn om te kijken naar een nieuwe verzekering. Start daarom direct met autoverzekeringen vergelijken en stap vandaag nog over naar de voordeligste verzekeraar.

Beoordeling achterlaten

Laat een reactie achter

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord