Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

HVC Groep

HVC Groep is een afvalverwerkingsbedrijf dat tevens ook duurzame energie produceert. Zij verkrijgen hun duurzame energie onder andere uit biomassa, geothermie, windenergie, zonne-energie en ander afval. Het duurzame beleid van HVC is bedoeld om de CO2 uitstoot zoveel mogelijk te verminderen.

Recycling Prijs 2013 voor HVC Groep

HVC heeft in 2013 zelfs een Recycling Prijs ontvangen voor haar inzet en bijdrage aan de circulaire economie. Zij benutten daarom de warmte die uit hun afvalcentrales komen voor hun eigen gebruik en hebben daarmee al 2.5% aan energie bespaard. Zo rijden de bedrijfswagens op aardgas waarmee ze de CO2 uitstoot verminderen ten opzichte van diesel.

Educatie in afval scheiden op basischool

Een andere insteek van HVC is de educatie in het scheiden van afval op basisscholen dit doen ze al sinds 1992 met succes. Kinderen word op een spelende wijs uitgelegd en geleerd hoe ze het beste het klimaat kunnen verduurzamen. Daarvoor hebben ze een speciaal educatiepakket ontwikkeld die een leerlingenmagazine bevat en een excursie naar de afvalcentrales. De kinderen krijgen hierbij een rondleiding en leren het belang in te zien van de afvalverwerking en scheiding.

 

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord