Hypotheek vergelijken

Hypotheek vergelijken? Laat u zelf goed informeren door een hypotheek adviseur! Een hypotheek is een lening met een onroerend goed zoals een huis of bedrijfsgebouw als onderpand. De persoon (of bedrijf) die de lening aangaat, heet officieel de hypotheekgever. De partij die de lening verstrekt, de bank of hypotheekverstrekker, wordt de hypotheeknemer genoemd.

Overleg met een onafhankelijke hypotheekadviseur

In overleg met een onafhankelijke hypotheekadviseur kiest u de hypotheekvorm waarmee u de lening aan de hypotheekverstrekker terugbetaalt. Er zijn verschillende hypotheekvormen. De meest gebruikelijke hypotheekvormen zijn de Annuïteiten Hypotheek en de Lineaire Hypotheek. Er bestaan ook andere hypotheekvormen, maar die worden bijna niet meer geadviseerd omdat deze fiscaal minder aantrekkelijk kunnen zijn. Heeft u al een hypotheek in een andere vorm, dan kunt u deze soms meenemen of oversluiten.

💬Whatsapp: 06-22081803

Hypotheek berekenen

Hypotheek berekenen Hypotheek berekenen? Vergelijk.com helpt u mee! Met onze gratis en onafhankelijke hypotheekvergelijker kunt u de kosten van elke ...
Verder Lezen

Hypotheekrente berekenen

Hypotheekrente berekenen Hypotheekrente berekenen? Op Vergelijk.com kunt u snel en simpel de hypotheekrente van alle hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken. Met ...
Verder Lezen

Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden is de grote verzekeraar achter ING, die de belangen van miljoenen Nederlanders behandelt. Het is een grote verzekeraar ...
Verder Lezen

Opstalverzekering vergelijken

U kunt uw opstalverzekering vergelijken op het moment dat u de mogelijkheid heeft om over te stappen naar een andere ...
Verder Lezen

Hypotheekverstrekkers

In uw zoektocht naar de juiste hypotheek komt u veel verschillende hypotheekverstrekkers en hypotheekvormen tegen. Een onafhankelijke hypotheekadviseur helpt u bij het kiezen van beste hypotheekvorm passend bij uw situatie en wensen. Hypotheekverstrekkers bieden verschillende financieringsproducten aan onder verschillende namen.

 

Hypotheekvormen

  • Aflossingsvrije hypotheek
  • Annuïteitenhypotheek
  • Beleggingshypotheek
  • Levenhypotheek
  • Lineaire hypotheek
  • Spaarhypotheek

Wetswijzigingen met betrekking tot de hypotheekregels

Per 1 januari 2013 zijn verschillende wetswijzigingen met betrekking tot de hypotheekregels doorgevoerd. Voor het afsluiten van een hypotheek kunt u alleen nog kiezen voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek, tenzij er een bijzondere situatie bij u van toepassing is.

Bijzondere situaties

  • U heeft een nog bestaande hypotheek lopen met een ingangsdatum van voor 2013 en u wilt deze oversluiten.
  • U heeft in 2012 een onherroepelijke koop-/aanneemovereenkomst en/of verbouwingovereenkomst getekend.
  • U heeft een woning in 2012 verkocht en u bent uiterlijk 31 december 2013 een nieuwe hypotheek aangegaan.
  • Uw bestaande hypotheek neemt u in dezelfde vorm mee naar uw volgende woning.

Annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek

De belangrijkste wetswijziging is dat de fiscale renteaftrek zal blijven bestaan, tenzij de hypotheek maandelijks en binnen 30 jaar volledig wordt afgelost. Dit is uitsluitend het geval bij de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Door de hypotheekrenteaftrek kunt u gedurende de looptijd van de hypotheek besparen. Wilt u hierover een passend financieel advies krijgen, laat u dan adviseren door een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Hypotheekrente vergelijken

Het loont om u met regelmaat opnieuw te laten adviseren door een onafhankelijk hypotheekadviseur. De hypotheekrente is de afgelopen twee jaar gedaald. Hierdoor kunt u veel geld besparen als u uw hypotheek laat oversluiten.