Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over een hypotheek of het aanvragen hiervan? Dan kunt u onze veelgestelde vragen over hypotheken bekijken. Staat uw vraag en/of antwoord hier niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Uiteraard helpen wij u graag met uw vragen.

Kan ik een hypotheek aanvragen met een studieschuld?

Heeft u een studieschuld opgebouwd bij DUO en wilt u graag een woning kopen? Dan is dat nog steeds mogelijk, maar u kunt wel een lager bedrag lenen. Bij het berekenen van uw maximale hypotheek wordt er rekening gehouden met de rente- en aflossingsbetalingen. Heeft u een lening volgens het oude leenstelsel (voor 1-9-2015) dan wordt gerekend met een maandelijkse last van 0,75% van het startbedrag van uw lening. Valt uw lening echter onder het nieuwe leenstelsel (na 1-9-2015), dan wordt uitgegaan van een lagere maandelijkse last van 0,45% van het startbedrag van uw studieschuld. Afhankelijk van het startbedrag van uw studieschuld kan dat een flink verschil geven in uw maximale hypotheek.

Kan ik een hypotheek aanvragen met een (negatieve) BKR-registratie?

Een BKR-registratie kan invloed hebben op het maximale hypotheekbedrag. Als u een positieve registratie heeft hoeft datgeen problemen op te leveren. Heeft u echter een betalingsachterstand van meer dan 120 dagen? Dan ontvangt u een negatieve registratie en dat kan wel de nodige problemen opleveren. In de eerste vijf jaar kan het dan zelfs lastig worden om een hypotheek af te sluiten. Informeer hiervoor bij een hypotheekadviseur.

Ik heb geen vast arbeidscontract. Kan ik wel een hypotheek afsluiten?

Beschikt u niet over een vast arbeidscontract? Dan zijn er vooralsnog mogelijkheden voor een hypotheek. De mogelijkheden verschillen natuurlijk wel per persoonlijke situatie. Als u een intentieverklaring kunt aanvragen is de kans groter dat u een hypotheek kunt aanvragen. Heeft u echter uitzendwerk of seizoenswerk? Dan is de kans weer iets kleiner. Ook uw eigen vermogen kan een belangrijke rol spelen. Het is raadzaam dat u informeert naar de mogelijkheden met een hypotheekadviseur. Hij of zij kan uw situatie in kaart brengen.

Kan ik een hypotheek afsluiten als zzp’er?

Wilt u graag een hypotheek afsluiten als zzp’er? Dan is het belangrijk dat u al drie jaar zzp’er bent (in de meeste gevallen). Er wordt dan een gemiddelde genomen van uw bedrijfswinst van de afgelopen drie jaren. Bovendien zijn er vaak nog meer zaken nodig, waaronder een prognose van de winst via uw accountant of boekhouder. Steeds meer banken zijn soepeler voor zzp’ers omdat er ook steeds meer zzp’ers in Nederland zijn.

Kunnen mijn ouders borg voor mij staan?

De meeste mensen die hun eerste woning kopen staan nog slechts in het begin van hun carrière. Het kan dus zijn dat u uw hypotheek niet helemaal rond kunt krijgen. In sommige gevallen kunnen uw ouders daarom borg staan. De mogelijkheden verschillen per hypotheekverstrekker.

Kan ik mijn huidige hypotheek oversluiten?

Als u uw hypotheek wilt oversluiten betekent dit dat u uw huidige hypotheek aflost en weer een nieuwe afsluit. Dat kan interessant zijn omdat de rentes nu bijzonder laag zijn. U kunt uw maandlasten daardoor flink verlagen. Overleg met een hypotheekadviseur of dit verstandig is in uw situatie.

Hoe kan ik de verbouwing van mijn woning financieren?

Heeft u al een woning en wilt u deze graag verbouwen? Dan kunt u uw woning op meerdere manieren financieren: met spaargeld, met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet, met een extra hypotheek of een tweede hypotheek of met behulp van woningverbetering en NHG.

Hoe kan ik mijn hypotheek berekenen?

Wilt u graag uw hypotheek berekenen? U kunt de hypotheekrente eenvoudig berekenen met behulp van ons vergelijkingssysteem. Zorg ervoor dat u alle gegevens naar waarheid invoert en bereken direct welke hypotheekverstrekker het beste bij u past.

Waar kan ik een hypotheekadviseur vinden?

Wilt u graag op gesprek bij een hypotheekadviseur in uw regio? U kunt hier hypotheekadviseurs vergelijken. Zorg ervoor dat u alle velden invoert zodat u de beste offertes kunt opvragen. U krijgt vrijblijvend maximaal vijf offertes in uw inbox.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op

Staat uw vraag hier nier tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Uiteraard helpen wij u graag verder. Voor specifieke hypotheekvragen kunt u uiteraard terecht bij een hypotheekadviseur. Het eerste gesprek is vaak vrijblijvend/gratis.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord