Wat doet een hypotheekadviseur?

Wat doet een hypotheekadviseur? Waar kan een adviseur je mee helpen? Waarom heeft meer dan 70% van de consumenten een onafhankelijk hypotheekadviseur ingeschakeld? Een hypotheekadviseur is er voor je om je te helpen met het kiezen van een hypotheek en andere financiële producten, die het beste bij je past nu en in de toekomst.

Om dit te bereiken, plant een hypotheekadviseur altijd een gratis afspraak in om kennis te maken. Dat is vrijblijvend en kosteloos, zodat de adviseur je beter kan leren kennen en je te weten kan komen wat de adviseur voor kan betekenen. Het is belangrijk om meer te weten te komen over je persoonlijke en financiële situatie, jouw wensen en jouw mogelijkheden. Wanneer er een click is en als het nodig is, wordt er een nieuwe afspraak ingepland. Alles om tot het beste hypotheekadviseur te komen!

Welke onderwerpen bespreekt een hypotheekadviseur?

Tijdens een kennismakingsafspraak met een hypotheekadviseur worden er een aantal onderwerpen in kaart gebracht. Daarnaast worden er een aantal wettelijke controle gedaan om te beoordelen of je identiteit klopt, of er ooit fraude is gepleegd en of er sprake is van een strafblad. Een adviseur is wettelijk verplicht om dit te toetsen. Natuurlijk wordt er ook gekeken of je bepaalde hypotheken en andere producten kunt betalen en wordt er besproken hoeveel risico’s je wilt en kunt nemen. Op basis van al deze informatie komt een adviseur tot een advies wat de meest geschikte hypotheek is. De adviseur staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Deze organisatie controleert of het advies haalbaar en realistisch is.

Voordeel onafhankelijke hypotheekadviseur

Meer dan 70% van alle consumenten schakelt een onafhankelijke hypotheekadviseur in als alternatief om zelf naar de bank of andere geldverstrekker te stappen. Het voordeel van een onafhankelijke adviseur is de toegang tot de markt en de beste producten. Een dergelijke adviseur vergelijkt verschillende partijen en hypotheekverstrekkers zonder alleen de hypotheek van zijn eigen bank te verkopen. In Nederland zijn veel verschillende adviseur die werken op basis van een onafhankelijk advies, waarbij er wordt samengewerkt met meerdere hypotheekverstrekkers. Onafhankelijke adviseurs zijn vrij om te bepalen met wie hij of zij zaken doet zonder de verplichting om voor een bepaalde hypotheekverstrekker te kiezen als er advies wordt gegeven.
Met behulp van deze werkwijze kan de adviseur je altijd een goede aanbieding doen met aantrekkelijke hypotheekrente en voorwaarden. Oftewel de beste prijs en voorwaarden. In Nederland zijn er veel onafhankelijke adviseurs. Er is er daarom altijd een bij je in de buurt.

Hypotheek afsluiten met behulp van een hypotheekadviseur

Je kunt een hypotheek afsluiten zonder de hulp van een hypotheekadviseur. Dat is goed mogelijk, maar omdat het zo’n ingewikkeld financieel product is, is het verstandig om je altijd goed te laten adviseren over complexe producten in plaats van een hypotheek execution-only zelf af te sluiten. Dat heeft veel voordelen in plaats van het zelf afsluiten. De meeste hypotheekadviseur regelen ook allerlei dingen, waaronder de bijbehorende verzekeringen voor het afdekken van bepaalde risico’s zoals langleven, arbeidsongeschiktheid en overlijden via een overlijdensrisicoverzekering.

Het voordeel is dat de hypotheekadviseur het veel vaker heeft gedaan en vaak betere producten kan regelen. Verder is het zo dat als de adviseur een verkeerd advies geeft of een fout maakt bij het aanbevelen van een product de adviseur hiervoor een aansprakelijk is. De adviseur is verplicht zich te verzekeren tegen beroepsfouten door middel van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Jij bent natuurlijk niet verzekerd als je domme keuzes maakt.

Los van het afsluiten van een hypotheek kan de adviseur ook veel meer voor je regelen. Naast de hypotheek kun je bijvoorbeeld ook terecht voor je pensioen, beleggen, geld lenen en verzekeringen. Dat kun je dan ook direct bij de adviseur afsluiten. Als je een hypotheekadviseur hebt, geniet je van nog meer voordelen. Je profiteert bijvoorbeeld van de laatste kennis over hypotheken. Sommige adviseurs, zijn ook makelaar en helpen met aankoopbegeleiding bij een nieuw koophuis of verkopen je huis voor meer geld dan je zelf zou kunnen.

Vraag snel offertes bij meerdere hypotheekadviseurs

Wil je snel weten bij welke aanbieder je de laagste hypotheekrente krijgt, de laagste kosten maar ook de beste rendementen en de meeste vrijheid en flexibiliteit. Vergelijk hypotheekadviseurs en vraag snel meerdere offertes aan bij een hypotheekadviseur bij je in de buurt. Via Vergelijk.com vraag je gemakkelijk offertes aan en een eerste adviesgesprek is altijd gratis. De adviseur vertelt je graag wat hij kan betekenen en zal vertellen over het adviestarief. Op die manier heb je altijd helderheid over de kosten. Vraag vrijblijvend een offerte voor een gratis informatiegesprek.

Plaatsen