Inboedelverzekering vergelijken

Gaat u een inboedelverzekering vergelijken, dan is het verstandig om goed op de dekking te letten. Kijk daarnaast bijvoorbeeld naar de korting die u kunt krijgen op het moment dat u uw woning laat keuren op veiligheid en u daar een speciaal certificaat voor krijgt. Houd er rekening mee dat uw locatie in het land deels bepaalt hoe groot het risico is dat u loopt en daarmee van invloed is op de premie die u betaalt. Pas ook de verschillende filteropties toe om de vergelijking te maken en om tot de voordeligste keuze te kunnen komen.

Korting bij Certificaat Beveiligde Woning

U kunt de inboedelverzekering vergelijken door na te gaan wat het u scheelt op het moment dat u een keuring op veiligheid bij u thuis uit laat voeren. Veel van de verzekeraars brengen u een korting in rekening op het moment dat u beschikt over een Certificaat Beveiligde Woning. U dient dit door een speciaal bedrijf op te laten stellen, waarmee u de verzekeraar aan kunt geven dat de kans op een inbraak kleiner is. Vergelijk de inboedelverzekering op basis van de premie wanneer u dit certificaat wel of niet heeft, om te bepalen of het de moeite waard is om hierin te investeren.

Eigen risico en locatie

Daarnaast kunt u de inboedelverzekering vergelijken om na te gaan bij welke verzekeraar u de laagste premie betaalt, of waar het eigen risico zo laag mogelijk is. Het is bekend dat een aantal van de verzekeraars u een hogere premie in rekening brengt op het moment dat u woont in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Dit zijn de grote steden, waar u volgens de verzekeraar meer risico loopt op schade. Een inboedelverzekering met een hoger eigen risico levert doorgaans een lagere premie op, al dient u zelf kosten te maken zodra er een keer wat gebeurt.

Verzekerd bedrag vergelijken

Tenslotte kunt u een inboedelverzekering vergelijken door goed te kijken naar het bedrag dat u wilt laten verzekeren. Ga uit van de inboedel die u heeft staan en probeer een bedrag dat €10.000 hoger of lager ligt, om op die manier na te gaan welke invloed dit heeft op de premie. U kunt op die manier verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken, waarbij de verzekerde waarde hoog genoeg zal zijn. Pas op met een te laag verzekerd bedrag, aangezien u dan het risico loopt onderverzekerd te raken en niet het volledige schadebedrag uitgekeerd te krijgen.

Inboedelverzekering afsluiten

U kunt een inboedelverzekering afsluiten op het moment dat u een nieuwe woning betrekt, maar het is minstens zo interessant om uw bestaande verzekering zo nu en dan eens tegen het licht te houden. U zorgt er op die manier voor dat u altijd een zo scherp mogelijke premie blijft betalen voor de inboedelverzekering. Wij helpen u hier graag een goed overzicht te krijgen van de dekking waar u op kunt rekenen. Schat het risico in dat u loopt en zorg er op die manier voor dat u de juiste polis af kunt sluiten, bij een voordelige verzekeraar.

Brand- en inbraakverzekering

De inboedelverzekering zorgt in de basis voor een brand- en inbraakdekking, waardoor u de kosten vergoed krijgt indien u hiermee te maken krijgt. De standaard dekking van een inboedelverzekering zorgen ervoor dat u in het geval van brand, diefstal, ontploffing en blikseminslag een beroep kunt doen op uw verzekeraar. Houd er rekening mee dat er tal van andere gevaren bestaan, die ervoor kunnen zorgen dat u te maken krijgt met schade aan uw inboedel. De inboedelverzekering is voor niemand verplicht, maar het is over het algemeen wel verstandig om deze af te sluiten.

Ga voor het afsluiten van de inboedelverzekering altijd uit van de waarde van de inboedel die u in uw woning heeft staan. Gebruik het netto inkomen dat u verdient, of een inboedelmeter om na te gaan hoeveel aan waarde u heeft staan. Verzekert u een te laag bedrag? Dan bent u onderverzekerd en zal de verzekeraar bij schade niet het volledige bedrag uitkeren.

Uitgebreide Gevaren Verzekering

Heeft u behoefte aan een meer uitgebreide inboedelverzekering? In dat geval kunt u bijvoorbeeld de Uitgebreide Gevaren Verzekering (UGV) afsluiten. U bent dan ook gedekt tegen stormschade bij windkracht 7 of meer, diefstal, vandalisme en waterschade als het gevolg van regenwater of een lekkend waterbed. U kunt ook de Extra Uitgebreide Gevaren Verzekering (UGV+) afsluiten om daarnaast schroef-, zeng- en smeltschade af te dekken. Er is sprake van een uitgebreide dekking, maar houd er rekening mee dat dit aan de andere kant ook de premie op zal drijven.

Extra dekking toevoegen

De extra dekking binnen uw inboedelverzekering is vooral interessant wanneer u denkt een hoger risico te lopen. Heeft u bijvoorbeeld kleine kinderen, of te maken met een gebied waar regelmatig schade ontstaat? In dat geval is het waarschijnlijk een goed idee om een uitgebreide inboedelverzekering af te sluiten, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de dekking.

Allrisk dekking inboedelverzekering

Tenslotte kunt u de allrisk dekking voor uw inboedelverzekering afsluiten. Dit zorgt ervoor dat u zich eigenlijk nergens zorgen over hoeft te maken, ook niet op het moment dat u zelf een emmer water laat vallen en dit zorgt voor schade in uw woning. Houd er rekening mee dat er sprake kan zijn van een eigen risico per schade, iets dat u terug zal zien in de lagere premie. Vergelijk de verschillende dekkingen en sluit de inboedelverzekering af om er zeker van te zijn dat u niet plotseling te maken krijgt met hoge kosten.

Inboedelverzekering studenten

Ga je als student op kamers? Maak dan gebruik van de inboedelverzekering voor studenten, die er speciaal op gericht is om jouw spullen zo goed mogelijk te verzekeren. De kans is groot dat je een laptop en een smartphone in huis hebt liggen, waardoor de schade aardig op kan lopen op het moment dat je te maken krijgt met een diefstal. Ook in het geval van waterschade of brand dien je een flinke greep in je portemonnee te doen om de schade zelf te kunnen vergoeden. Het is daarom interessant om eens goed te kijken naar de inboedelverzekering voor studenten.

Verzekerde onderdelen

Kijk bij het beoordelen van de inboedelverzekering voor studenten natuurlijk goed naar de verschillende verzekerde onderdelen. Over het algemeen geldt er een maximaal bedrag voor het verzekeren van apparatuur, waar zowel je laptop, je televisie en je smartphone toe behoren. Heb je daarnaast een tablet liggen? Ook dat is een waardevol apparaat dat tot deze categorie behoort. Zorg er op die manier voor dat je goed gedekt bent en je niet over de maximale uit te keren waarde heen gaat. Houd ook rekening met de waarde van je kleding en bijvoorbeeld de boeken die je in je kamer hebt staan.

Noodzaak inboedelverzekering

Ga bovendien na over het nodig is om een inboedelverzekering voor studenten af te sluiten. In veel van de gevallen is dat een goed idee, maar er zijn ook algemene inboedelverzekeringen beschikbaar waarmee je ouders er automatisch voor zorgen dat je goed gedekt bent. De dekking geldt dan voor de inboedel in de eigen woning, maar ook die van studenten die in Nederland op kamers zitten. In dat geval is het niet nodig om een inboedelverzekering voor studenten af te sluiten, mits de waarde van je spullen er niet voor zorgt dat jullie over het verzekerde bedrag heen gaan.

Aanvullende dekkingen

Uiteraard kun je binnen de inboedelverzekering voor studenten ook gebruik maken van een aantal aanvullende dekkingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de aansprakelijkheidsverzekering? Je zorgt er daarmee voor dat je gebruik kunt maken van je verzekering op het moment dat je een glas bier over de laptop van een medestudent heen gooit, of dat je de schade vergoed krijgt als je per ongeluk een tablet laat vallen. Er mag geen opzet in het spel zijn, maar in alle andere gevallen zal de aanvulling op je inboedelverzekering voor studenten een handige extra dekking blijken, waar je dankbaar gebruik van kunt maken.