Independer.nl is niet meer onafhankelijk

independerDoor de naam “Independer” zullen veel mensen denken dat Independer onafhankelijk is, maar dat zijn ze niet. Independer is sindskort overgenomen door verzekeraar Achmea. Eind 2011 kocht Achmea 78% van het bedrijf. Nu de overige 22% van aandelen ook is overgenomen door Achmea is Independer.nl volledig eigendom van een verzekeraar

Het resterende deel, wat in handen was van de oprichters, de directie en de medewerkers gaat nu ook over naar Achmea. Dit was al in 2011 overeengekomen tussen Achmea en de aandeelhouders.

Door de overname is Independer feitelijk niet meer onafhankelijk, maar ze zijn nog steeds een van de grootste vergelijkingssites van Nederland met meer dan 1 miljoen klanten. Independer is daarmee een van de belangrijkste spelers op de markt van prijzen vergelijken en vergelijkingssites.

Independer werd in 1999 opgericht met als doel de financiële wereld transparanter, gemakkelijker en eerlijker te maken.

“Door bank- en verzekeringsproducten te vergelijken zijn premies en voorwaarden transparant geworden”, aldus Ruud Martens, algemeen directeur van Independer. “Dit heeft geleid tot meer concurrentie onder aanbieders en dalende premies. Consumenten besparen hierdoor tientallen miljoenen euro’s aan premie.”

Independer richtte zich tot 2015 voornamelijk op het vergelijken van bankproducten zoals leningen, hypotheken en verzekeringen. Omdat ze naar eigen zeggen veel vragen hebben gekregen van hun klanten over waarom ze geen energie vergelijken, hebben ze in 2015 een eigen energievergelijker gelanceerd. Met de Independer energievergelijker wil het bedrijf een toegevoegde waarde bieden aan de huidige energievergelijkers.

1 gedachte over “Independer.nl is niet meer onafhankelijk”

  1. Independer kiest uit slechts twee (!) aansprakelijkheidsverzekeringen en is er transparant over dat dit een deal met de verzekeraars betreft. Ook kwam de ING inboedelverzekering niet in hun lijstje voor. Deze was voordeliger dan hun voordeligste voorstel: Achmea. Dit gaf mij argwaan en na wat browsen is het mij wel duidelijk hoe het met de “onafhankelijkheid” van Independer zit.

    Beantwoorden

Plaats een reactie