Internet

Online de verschillende internet aanbieders met elkaar vergelijken? Kijk bijvoorbeeld goed naar Tele2, naar Online, Ziggo, Scarlet en XS4ALL. Dit zijn bekende aanbieders van internet, die ervoor zorgen dat u thuis gebruik kunt maken van ADSL, de kabel of het glasvezelnetwerk. Wees verstandig en kijk niet alleen goed naar de snelheid van het internet, maar ook naar de speciale actie aanbiedingen die er momenteel gelden.

Internet vergelijken

Bij het online vergelijken van de verschillende internet aanbieders is het zaak om goed na te denken over wat uw wensen zijn. Kijk goed naar de snelheid van het internet, het verschil tussen download- en uploadsnelheden en natuurlijk ook de prijs en de beschikbare aanbiedingen. De snelheid van het internet spreekt ons over het algemeen het meest tot de verbeelding. Wilt u op een comfortabele manier gebruik kunnen maken van het internet? Kies dan in ieder geval voor 10 Mbit/s, wat gelijk staan aan downloaden met ongeveer 1,5 MB/s. Heeft u meerdere computers in uw netwerk en wilt u af en toe een film of een ander groot bestand downloaden? Ga dan eerder voor 20 – 50 Mbit/s en kies voor de hogere snelheden van 60 Mbit/s en meer op het moment dat u niets minder dan het beste wenst.

Download en upload

Kijk daarnaast goed naar het eventuele verschil tussen download- en uploadsnelheden. Op het moment dat u gebruik maakt van ADSL of internet via de kabel is de kans groot dat de uploadsnelheid ongeveer 10% zal bedragen van de downloadsnelheid die u aan de andere kant tot uw beschikking heeft. Dat betekent dat het versturen van grote bestanden, langer zal duren dan het binnenhalen van vergelijkbare bestanden. Glasvezel heeft dit probleem niet, daar zijn de snelheden gelijk. Verstuurt u regelmatig grote bestanden? Houd hier dan rekening mee bij het vergelijken van het internet en de verschillende pakketten die er beschikbaar zijn.

Speciale aanbiedingen

U kunt tenslotte het internet vergelijken door in ieder geval goed naar de prijs en de speciale aanbiedingen te kijken. Wat is het bedrag dat u per maand betaalt en van welke aanbiedingen kunt u op dit moment gebruik maken? Kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een gratis router, of zijn er andere acties die u een interessant product of cadeau op kunnen leveren? Bereken de kosten over de volledige 12 maanden van het contract dat u aangaat, zodat u een goede vergelijking van het internet uit kunt voeren en u precies weet waar u aan toe bent.

Internet via ADSL

Het internet via ADSL kennen we al wat langer. Met name Tele2 en Online bieden dit tegenwoordig aan en zorgen er daarmee voor dat u op een vertrouwde manier gebruik kunt maken van het internet. Online is een relatief nieuwe aanbieder, Tele2 kennen we al wat langer. Dat bedrijf is bijvoorbeeld ook actief op het gebied van bellen en mobiele telefonie, waardoor de kans groot is dat u er al een andere dienst afneemt of u kennissen heeft die dit doen. De verschillende bedrijven zijn goed betrouwbaar en zorgen voor een behoorlijke snelheid van het internet. Het nadeel van internet via ADSL is dat u voor uw snelheid afhankelijk bent van de afstand van uw woning tot aan het verdeelpunt van de provider.

Internet via de kabel

Wilt u liever gebruik maken van internet via de kabel? In dat geval is de kans groot dat u bij Ziggo uit zal komen, aangezien dit bedrijf daar groot mee geworden is. De aanbieder kan u uiteraard ook voorzien van televisie en telefonie, waarbij het gebruik maakt van de kabel die we al jaren in Nederland hebben liggen. Het internet via de kabel bereikt hoge snelheden, al is er net als bij internet via ADSL sprake van wat verlies van snelheid ten opzichte van de norm.

Internet via glasvezel

Het internet via glasvezel kunt u onder andere afnemen bij Tele2, maar daarnaast ook bij Scarlet en XS4ALL. Het is de meest moderne vorm van internet, die enorme snelheden kan bereiken. Bovendien is de snelheid van het downloaden gelijk aan die van het uploaden, iets wat bij ADSL en internet via de kabel duidelijk anders ligt. Ook is er nauwelijks sprake van verlies van snelheid. Op dit moment liggen de tarieven voor internet via glasvezel over het algemeen nog net wat hoger, waardoor het interessant is om een scherpe aanbieding af te wachten.