Digitale TV

Digitale tv aanbiedingen met elkaar vergelijken kan snel en simpel op Vergelijk.com. U kunt bij ons digitale TV aanbiedingen vergelijken op basis van het aantal zenders dat u tot uw beschikking wilt hebben, maar het is minstens zo interessant om naar het aanbod in HD en de mogelijke uitbreidingen van het abonnement te kijken. Houd deze factoren goed in de gaten, op het moment dat u wilt kiezen voor een van de beschikbare digitale TV aanbieders.

Ga in ieder geval altijd uit van uw eigen wensen en persoonlijke situatie, zodat u op een heel voordelige manier digitaal televisie kunt vergelijken. Uiteraard kunt u binnen de vergelijking ook extra’s als een gratis HD-ontvanger, een cadeau of een korting op de maandelijkse kosten meenemen als u via deze site afsluit.


Aantal beschikbare zenders

Kijk allereerst goed naar het aantal beschikbare zenders. U kunt digitale TV vergelijken door na te gaan hoeveel TV zenders u kunt ontvangen, maar het is bovendien interessant om naar het aantal radiozenders te kijken. Digitale TV zorgt namelijk niet alleen voor een aanbod op het gebied van televisie, ook de radio verloopt tegenwoordig digitaal. Dat betekent dat u zowel de televisie- als radiosignalen in hoge kwaliteit kunt ontvangen, om daar optimaal van te genieten.

Zenders in HD

Gaat u digitale TV vergelijken en heeft u thuis een HDTV staan? Kijk dan ook goed naar het aantal zenders waar u in HD naar kunt kijken. Het aantal beeldlijnen van de beelden in HD ligt een stuk hoger, waardoor u de verschillende details beter kunt zien en het beeld als geheel een stuk rustiger zal ogen. Zowel de zenders NL1, 2 en 3 worden tegenwoordig in HD aangeboden, als bijvoorbeeld zenders zoals RTL4, 5 en 8, maar ook SBS6, Veronica, Discovery Channel en National Geographic. Het is wat dat betreft heel interessant om een abonnement met beelden in HD af te nemen, bij een van de digitale TV aanbieders.

Uitbreiding van het digitale tv abonnement

U kunt digitale TV tenslotte vergelijken door ook goed te kijken naar de mogelijke uitbreidingen van het abonnement. Wilt u bijvoorbeeld een film- of sportzender toevoegen, zodat u naar de meest actuele films of de meest spannende sportwedstrijden kunt kijken? Neem dit mee in de vergelijking van de verschillende abonnementen, zodat u op een totale prijs per maand of per jaar uit kunt komen. U kunt digitale TV vergelijken op basis van zowel de prijs als het aanbod, om tot het abonnement te komen dat u aan weet te spreken.

Digitale TV ontvanger

De digitale tv ontvanger is van groot belang op het moment dat u digitale TV wilt gaan kijken. Wij zetten een aantal belangrijke factoren op een rij, waar u op kunt letten wanneer u deze wilt beoordelen. Houd er rekening mee dat de digitale ontvanger voorheen altijd een extra kastje was (met een eigen afstandsbediening), maar dat er tegenwoordig ook CI+/CAM-modules beschikbaar zijn die u in geschikte televisies kunt steken.

Type digitale ontvanger

Kijk goed naar het type digitale ontvanger, aangezien dat bepaalt of u de signalen die u ontvangt om kunt zetten in beelden die u televisie kan laten zien. DVB-S staat bijvoorbeeld voor de signalen via de schotel, terwijl DVB-T gebruik maakt van de signalen in de ether. We maken het meest gebruik van het DVB-C signaal, dat is de digitale televisie die we via de kabel kunnen ontvangen.

EPG en aantal tuners

Kijk bij de keuze voor een digitale ontvanger bovendien naar de eventuele aanwezigheid van een EPG, een elektronische programmagids. Dit maakt het mogelijk om op uw televisie door de programma’s heen te bladeren en bijvoorbeeld meer informatie op te vragen over de shows die u interessant lijken. Daarnaast is het aantal tuners interessant, met het oog op bijvoorbeeld het opnemen van programma’s. Op het moment dat u 1 tuner heeft kunt u daar televisie mee kijken. Een digitale ontvanger met 2 tuners maakt het mogelijk om zowel televisie te kijken, of als een ander programma op te nemen.

Harde schijf en opnemen

U kunt de programma’s opnemen indien de digitale ontvanger beschikt over een harde schijf, met voldoende capaciteit. Een harde schijf van 500GB zorgt er bijvoorbeeld voor dat u gemakkelijk uren aan televisie op kunt nemen, om dit op een later moment te bekijken. Houd er rekening mee dat de digitale ontvangers met een harde schijf over het algemeen duurder zijn. Moderne televisies kunnen in bepaalde gevallen ook opnemen via USB. In dat geval kunt u een reguliere digitale ontvanger gebruiken, om vervolgens een USB-apparaat in uw televisie te plaatsen om de programma’s van uw keuze op te nemen.

HD en interactieve TV

Zorg er in ieder geval voor dat de digitale ontvanger HD beelden kan ontvangen en kan tonen, aangezien dit zorgt voor een beeldkwaliteit die past bij de moderne televisies van dit moment. Indien u een televisie koopt zal dit bijna altijd een HDTV zijn, waardoor het wel zo prettig is om hier ook gebruik van te kunnen maken. Tegenwoordig zijn bijna alle digitale ontvangers voorzien van een HD-functie. Indien u daarnaast live TV op pauze wenst te zetten of programma’s terug wenst te kunnen kijken wanneer u dat wenst kunt u zelfs gebruik maken van een digitale ontvanger die geschikt is voor interactieve TV.

Aansluitingen op de digitale ontvanger

Kijk tenslotte goed naar de aansluitingen die er beschikbaar zijn op de digitale ontvanger. We maken tegenwoordig vooral gebruik van HDMI-aansluitingen, aangezien die het mogelijk maken HD-beelden op uw televisie te laten zien. Zowel het beeld als geluid verloopt via deze kabel, waardoor u bovendien kiest voor een oplossing die op een heel elegante manier in elkaar zit. Het is daarnaast prettig wanneer de digitale ontvanger ook een SCART-aansluiting of bijvoorbeeld een component-aansluiting heeft. Dit maakt het mogelijk om verschillende apparaten aan te sluiten en optimaal gebruik te maken van de ontvanger.