Glasvezel internet

Wilt u glasvezel vergelijken? Wij bieden u graag enkele handvatten, die u kunt gebruiken om tot een goede vergelijking te komen en uiteindelijk een keuze voor een van de aanbieders te komen. Kijk bijvoorbeeld goed naar de snelheid van het internet, maar daarnaast ook naar de mogelijkheden om een alles in 1 pakket af te nemen. Verder is de prijs per maand van groot belang. Wacht bij voorkeur op een mooie aanbieding, zodat u bijvoorbeeld een aantal maanden lang een lagere prijs kunt betalen voor het glasvezel internet.

Snelheid van het internet

De snelheid van het internet is van groot belang, op het moment dat gebruik wenst te maken van glasvezel. U kunt glasvezel vergelijken door alleen naar de downloadsnelheid te kijken, aangezien deze techniek ervoor zorgt dat de uploadsnelheid hieraan gewoon gelijk is. Dit is een groot voordeel ten opzichte van ADSL en de kabel, aangezien de uploadsnelheid daarbij over het algemeen niet veel verder komt dan 10% van de downloadsnelheid. Gaat u het glasvezel vergelijken, dan kunt u er dus vanuit gaan dat u razendsnel grote bestanden kunt versturen.

Wilt u maximaal gebruik maken van het glasvezel internet? Kies dan voor een snelheid van 100 Mbit/s. Indien u slechts met 1 computer gebruik wenst te maken van de aansluiting, of u weinig grote bestanden downloadt is een lagere snelheid van bijvoorbeeld 50 Mbit/s waarschijnlijk ook meer dan voldoende.

Prijs per maand

Kijk op basis van uw wensen met betrekking tot de snelheid en eventuele extra’s ook goed naar de prijs die u per maand dient te betalen. U kunt glasvezel vergelijken door de totale kosten per jaar op te nemen in de vergelijking. U zorgt er op die manier voor dat u rekening kunt houden met eventuele acties, zodat u altijd op de meest voordelige wijze gebruik kunt maken van het internet.

Los of alles in 1 pakket

Tijdens het glasvezel vergelijken is het tenslotte een goed idee om uit te gaan van een losse aansluiting, of een alles in 1 pakket. Indien u voor het pakket kiest is de kans groot dat u op een voordelige wijze gebruik kunt maken van digitale televisie en de mogelijkheid tot bellen. U bespaart maandelijks op de kosten, maar u dient daarvoor wel over te stappen met alle 3 de diensten. Het geeft u aan de andere kant meer flexibiliteit wanneer u alleen voor het glasvezel internet over wenst te stappen op basis van de vergelijking.

De verschillende glasvezel internet aanbieders zorgen er in Nederland voor dat we met hoge snelheid gebruik kunnen maken van het internet. Het is een moderne manier van datacommunicatie, die de opvolger vormt van bijvoorbeeld ADSL en het gebruik van de kabel.

Glasvezel aanbieders

Er zijn in Nederland verschillende glasvezel internet aanbieders actief en het is een vrije markt, waarop u de mogelijkheid heeft zelf een aanbieder te kiezen. Maak bijvoorbeeld gebruik van KPN of Telfort, ga voor Tele2 of voor Vodafone. Verder zijn er lokale initiatieven beschikbaar zoals OnsBrabantNet en kunt u in zee gaan met meer onbekende partijen als Tweak. Ook aanbieders als XS4ALL hebben zich op het glasvezelnetwerk gericht en zorgen er daarmee voor dat u de mogelijkheid heeft om zeer snel internet af te nemen.

Internet via glasvezel

Het internet via glasvezel werkt op een andere manier dan hoe we dat gewend zijn met ADSL en de kabel. U merkt hier zelf weinig van op het moment dat u er gebruik van maakt, behalve wanneer u goed naar de snelheden van de verbinding gaat kijken. Maakt u gebruik van glasvezel, dan zijn er snelheden mogelijk tot boven de 100 Mbit/s, wat een stuk sneller is dan de 10 – 50 Mbit/s die we over het algemeen tot onze beschikking krijgen bij ADSL of de kabel. Daarnaast ligt de uploadsnelheid precies even hoog als de downloadsnelheid, waardoor het goed mogelijk is om snel grote bestanden te versturen.

Alles in 1 pakket

Uiteraard kunt u glasvezel internet op verschillende manieren afnemen. U heeft de mogelijkheid om alleen het internet af te nemen, in de vorm van een abonnement. Het voordeel daarvan is dat u voor uw televisie en telefonie gewoon bij de aanbieder(s) kunt blijven zitten waar u al zit. Ligt het glasvezelnetwerk er in de toekomst een keer uit, dan kunt u de overige apparaten in ieder geval blijven gebruiken. Aan de andere kant kunt u op een voordelige manier gebruik maken van een alles in 1 pakket via glasvezel. U kiest er dan voor om zowel het internet als de telefonie en televisie via het moderne netwerk te laten verlopen, voor een optimaal gebruiksgemak.

Aansluiting op het netwerk

In de laatste paar jaren is heel Nederland aangesloten op het glasvezelnetwerk, waardoor het nu mogelijk is om gebruik te maken van glasvezel internet. Het gaat om een speciale aansluiting van een glasvezelkabel, waarbij er gebruik gemaakt wordt van licht om data door te geven. Het mooie hiervan is dat er nauwelijks verlies optreedt met het oog op de snelheid. Wat dat betreft lijkt glasvezel internet de toekomst te hebben en is het een goed idee om daar nu al naar over te stappen.