Mobiel internet

De mobiel internet aanbieders zorgen er graag voor dat u altijd en overal bereikbaar bent, terwijl u de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van het internet. In veel van de gevallen maakt het mobiel internet standaard onderdeel uit van het abonnement.

We onderscheiden in Nederland een aantal mobiel internet aanbieders, waarbij de meest bekende de providers zijn waar we ook voor de reguliere abonnementen gebruik van kunnen maken. KPN is nog altijd de grootste aanbieder van mobiele telefonie en heeft een uitstekend netwerk in handen. Daarnaast is Vodafone een grote speler en doen Hi, Telfort en HollandsNieuwe het goed als de submerken van de grote spelers. Kijk aan de andere kant ook eens naar de sim only mobiel internet aanbieders, zoals Simpel, Simyo en Tele2. De kosten voor het mobiele internet liggen daar vaak een stuk lager.

Wat is mobiel internet?

Mobiel internet aanbieders bieden u de mogelijkheid om thuis, onderweg of op straat gebruik te maken van het internet. U gebruikt hiervoor uw mobiele telefoon of een tablet, mits deze een ontvanger heeft voor het juiste signaal. Dit is bij de meeste modellen het geval (let bij tablets op de Wifi + 3G/4G modellen), waardoor u bijvoorbeeld het laatste nieuws op kunt vragen, een route kunt plannen met de trein of bus of u even snel een mailtje kunt versturen. Verder kunt u mobiel internet aanbieders gebruiken om berichten te versturen via Whatsapp. U rekent mobiel internet af per MB, doorgaans op basis van een bundel.

Snelheid van mobiel internet

Op basis van de bundel voor mobiel internet kunt u ook kiezen voor een snelheid. We onderscheiden op dit moment GPRS, 3G en 4G mobiel internet. De eerste is het meest langzaam, de tweede biedt snelheden tot 14 Mbit/s en met 4G mobiel internet is het mogelijk net zo snel te internetten als via het Wifi-signaal dat we thuis of op de zaak tot onze beschikking hebben. Kies de snelheid bij de mobiel internet aanbieders op basis van het gebruik dat u voor ogen heeft, maar houdt er rekening mee dat sneller internet ook meer kosten met zich mee zal brengen.

Binnen en buiten de bundel

Uiteraard kunt u mobiel internet aankopen binnen een bundel, of heeft u de mogelijkheid om hier buiten gebruik te maken van het internet. Buiten de bundel brengen de mobiel internet aanbieders u doorgaans (veel) hogere kosten in rekening. Kies de bundel daarom niet te klein, maar houd aan de andere kant natuurlijk wel rekening met het verbruik dat u verwacht. Het is in bepaalde gevallen verstandig om een van de mobiel internet aanbieders te kiezen waar u de mogelijkheid heeft om de grootte van de bundel maandelijks aan te passen aan uw wensen.