Mobiel internet vergelijken

U kunt mobiel internet vergelijken door in ieder geval goed te kijken naar de snelheid van het mobiele internet, de grootte van de databundel en de eventuele extra’s die er aanwezig zijn. Deze elementen bepalen samen voor een groot deel of u daadwerkelijk gebruik kunt maken van het mobiel internet zoals u dat graag tot uw beschikking heeft. Het is wat dat betreft een uitstekend idee om de verschillende abonnementen goed op een rij te zetten. U kunt het mobiele internet vergelijken op basis van deze elementen, maar let ook altijd goed op de verschillende tarieven.

Snelheid van mobiel internet

De snelheid van mobiel internet is van groot belang tijdens het vergelijken. Met behulp van 3G konden we het internet versnellen tot maximaal 14 Mbit/s, al krijgt u niet bij alle aanbieders daadwerkelijk de beschikking over de volledige snelheid. Ga uit van de manier waarop u gebruik wenst te maken van het mobiele internet en bepaal aan de hand daarvan of u de volledige snelheid nodig heeft. 4G mobiel internet kan de snelheid nog veel verder verhogen, maar dat is vooral interessant wanneer u filmpjes wilt kunnen kijken of u grote bestanden uit wenst te wisselen.

Databundel vergelijken

U kunt daarnaast goed kijken naar de grootte van de databundel, op het moment dat u mobiel internet gaat vergelijken. Een databundel van 100 – 200MB is groot genoeg indien u af en toe eens het nieuws wenst te bekijken, of u bijvoorbeeld wilt kijken hoe laat de trein of de bus komt. Zit u meer regelmatig met uw telefoon op internet en luistert u ook wel eens internetradio? Dan kunt u beter een abonnement met 500MB per maand afsluiten. De abonnementen met mobiel internet van 1.000MB en meer passen bij het meer uitgebreide gebruik en de hogere snelheden.

Extra diensten en aanbiedingen

U kunt mobiel internet vergelijken door goed naar de prijs, de snelheid en de grootte van de databundel te kijken, maar het is minstens zo interessant om ook de eventuele aanbiedingen en extra’s in de gaten te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u gratis gebruik kunt maken van een dienst als Spotify, of u gratis MB’s krijgt op basis van het abonnement dat u af wenst te nemen. Kunt u onbeperkt gebruik maken van bepaalde diensten, of zijn er andere extra’s beschikbaar? Neem dit mee in de vergelijking van mobiel internet, zodat u de juiste keuze kunt maken.