Internet vergelijken

Voordelen

De voordelen van internet vergelijken

Wilt u graag voordelig, maar wel snel surfen op het internet? Start dan direct met internet vergelijken en stap over naar een voordelige provider. Via ons handige vergelijkingssysteem kunt u gemakkelijk en snel alle beschikbare providers op uw woonadres vergelijken. Voer uw postcode en huisnummer in én controleer direct wat in uw geval het meest voordeligste is.

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel internetproviders. U heeft daarmee ook een ruime keuze uit verschillende aanbieders. De concurrentie tussen de verschillende aanbieders is groot: veel providers bieden dan ook ontzettend leuke acties. Zo kunt u onder andere korting krijgen op de eerste maanden. Ook kunt u bij verscheidene aanbieders genieten van extra gratis zenders.

Nieuwe klanten krijgen vele extra’s

De concurrentie tussen de internetaanbieders is moordend: om nieuwe klanten te winnen, bieden verschillende aanbieders dan ook steeds meer gratis extra’s. Onder andere Ziggo en Tele2 bieden een verlaagd tarief gedurende de eerste drie of zes maanden. YouFone kiest er zelfs voor om korting te geven én biedt vaak nog een gratis zender. Zo kunt u via deze aanbieder gratis Fox Sports, 1, 3 en 5 (Eredivisie) bekijken. Ook Ziggo biedt leuke deals: alle klanten kunnen genieten van het gratis Ziggo-sportkanaal 14. In het weekend worden er wedstrijden uitgezonden uit de Premier League (Engeland) en La Liga (Spanje). In het overzicht kunt u precies zien welke extra’s u krijgt per pakket.

Alleen internet

Alleen internet vergelijken

Alleen internet vergelijken behoort echter ook tot de mogelijkheden. Als u geen televisie wilt ‘bijboeken’ bij uw abonnement, is dit een goede optie. Bij het uitkiezen van het juiste abonnement, kunt u kijken naar verschillende aspecten. Zo kunt u onder andere kiezen voor ADSL, kabel of glasvezelinternet. Laatstgenoemde verbinding is (nog) niet overal beschikbaar in Nederland. Om die reden is het dan ook erg belangrijk dat u uw postcode invoert.

ADSL-internet

ADSL is een digitale verbinding, waarbij u sneller kunt downloaden dan uploaden. De telefoonlijn wordt gebruikt als verbindingspunt. Indien u kiest voor ADSL, zult u dus ook een telefoonaansluiting nodig hebben. Deze verbinding is dan ook populair in een alles-in-1-pakket.

Via een modem kan de computer worden verbonden aan de telefoonlijn. ADSL is vrijwel overal beschikbaar, de abonnementen zijn relatief goedkoop en u heeft keuze uit veel verschillende aanbieders. De maximumsnelheid van 50 Mb/s (VDSL) is echter niet overal beschikbaar. Houd er tevens rekening mee dat het signaal aanzienlijk zwakker kan worden als u verder dan twee kilometer van de wijkcentrale woont.

Kabelinternet

Kabelinternet is een enorm populaire verbinding. De kabel zorgt voor zowel een internet- als een tv-signaal. Ook voor deze verbinding is een modem nodig. Deze kabel is een gedeelde kabel: ook uw buren kunnen er gebruik van maken. Echter heeft ieder huishouden een frequentie op de kabel. Dat betekent dat dit ook geen invloed heeft op de snelheid. De afstand tot de wijkcentrale heeft in dit geval ook geen invloed op de snelheid. Indien u kiest voor kabelinternet, kunt u doorgaans genieten van hogere snelheden. Echter is de kabel vaak iets prijziger en bent u vaak verplicht om ook een tv-pakket af te nemen.

Glasvezelinternet

Tot slot kunt u in diverse plaatsen in Nederland ook kiezen voor glasvezelinternet. Als u internet vergelijken gaat, en u wilt kiezen voor een écht hoge snelheid, dan is glasvezel een goede optie. Helaas is het nog niet overal beschikbaar. Wel is het ontzettend snel, met snelheden tot wel 500 Mb/s. In tegenstelling tot ADSL is hier de download- en uploadsnelheid wél even hoog. Momenteel zijn circa twee miljoen huishoudens aangesloten op het netwerk.

Snel internet

internet vergelijken

Download- en uploadsnelheid

Als u internet vergelijken gaat, is het natuurlijk wel zo fijn om te weten welke download- en uploadsnelheid u nodig heeft. Uploaden betekent dat u gegevens verplaatst naar een andere server. Dit wordt uitgedrukt in Mbit/s. Deze gebruikt u onder ander wanneer u bijvoorbeeld foto’s of video’s online wilt zetten, bijvoorbeeld naar YouTube of een cloud (zoals Dropbox of Google Drive). Een hoge uploadsnelheid is dus vooral gewenst als u vaak grote bestanden deelt op het internet.

Downloaden is het ophalen van gegevens. De kleine abonnementen starten bij 20 Mb/s. Als u slechts een computer in huis heeft, is dat in principe al wel voldoende. Beschikt u echter over meerdere computers? Dan is 50 Mb/s aan te raden. Hoe meer computers, gameconsoles en smartphones, hoe hoger de snelheid mag zijn. Grote gezinnen kiezen daarom vaak ook voor een hoge downloadsnelheid.

Welke snelheid past bij mij?

In ons handige vergelijkingssysteem kunt u ook gemakkelijk bekijken wat geschikt voor u is. Dat is als volgt:

  • 20 Mb/s – Geschikt voor twee personen – E-mailen, browsen en YouTube video’s;
  • 40 Mb/s – Geschikt voor twee personen of meer – Browsen, YouTube in HD, met meerdere mensen tegelijkertijd internetten;
  • 100 Mb/s – Geschikt voor vier personen – Met het hele gezin tegelijkertijd internetten, YouTube video’s bekijken én gamen;
  • 150 Mb/s – Geschikt voor vijf personen (of meer) – Geschikt voor grotere gezinnen met veel gameconsoles, computers en andere elektronica dat is aangesloten op Wi-Fi;
  • 300 Mb/s – Extreem hoge internetsnelheid voor de zwaardere internetgebruikers. Alles kan tegelijkertijd! Sloom internet bestaat niet meer met dit type verbinding.

Televisie

internet vergelijken per snelheid

Met of zonder televisie?

Als u internet vergelijken gaat, heeft u ook de mogelijk om te kiezen voor internet + tv. In sommige gevallen is dit zelfs verplicht, zoals bij kabelinternet. Het internet gaat namelijk over dezelfde ‘lijn’ en daardoor heeft u het in principe standaard. Echter heeft u bijvoorbeeld bij Ziggo wel de mogelijk om te kiezen voor alleen internet over de kabel. Dan heeft u vooralsnog wel de mogelijkheid om online televisie te kijken.

Sommige huishoudens hebben echter behoefte aan alleen internet. Voor de normale televisie komen immers steeds meer alternatieven. Zo zijn reclamevrije streamingdiensten als Netflix of Videoland ontzettend populair. Uiteraard kunt u zelf uw voorkeuren aangeven tijdens het internet vergelijken.

U kunt in de vergelijkingstool zelfs aangeven welke zenders u graag wilt. Op basis van uw voorkeuren kan er gemakkelijk een pakket naar keuze worden samengesteld.

Bellen

Met of zonder bellen?

Wilt u graag ook vaste telefonie in uw internetpakket? Dan kunt u dat gemakkeljk aangeven tijdens het internet vergelijken. U kunt onder andere aangeven of u onbeperkt bellen wilt in Nederland, de Europese Unie of in de wereld. Ook hiervoor geldt: sommige huishoudens hebben geen behoefte aan vaste telefonie. Vrijwel iedereen heeft een smartphone, waardoor de vaste telefoon steeds overbodiger raakt. Handige gratis apps, als Skype en Facebook Messenger, maken videobellen bovendien mogelijk.

Indien u graag zowel internet, bellen als televisie wilt is een alles-in-1-pakket aangeraden.

Extra

Contractperiode

Wilt u graag overstappen van aanbieder? Dan kunt u tijdens het internet vergelijken aangeven hoe lang u een contract wilt. Over het algemeen wordt een jaarcontract aangeraden. Na een jaar kunt u dan nogmaals overstappen én dan kunt u ook wederom profiteren van scherpe actiedeals. Immers ontvangt u vaak de eerste maanden een actiekorting.

Onafhankelijk internet vergelijken

Via onze handige internetvergelijker kunt u gemakkelijk en snel onafhankelijk internet vergelijken. Onze website is volledig onafhankelijk van alle internetproviders. Standaard treft u hier een overzicht met de scherpste tarieven.

Vragen over het aanbod?

Wilt u graag internet vergelijken, maar heeft u toch nog vragen over het aanbod? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur beantwoorden we uw vragen graag. Uiteraard kunt u ons wel op ieder moment bereiken via het contactformulier. Stuur uw vragen bij voorkeur zo specifiek mogelijk door, zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord