Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over internet en tv? Op deze pagina treft u een overzicht met veelgestelde vragen over internet en tv. Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Wanneer kan ik overstappen van internetprovider?

Er geldt tegenwoordig een verbod op stilzwijgende verlenging. Na uw contractperiode wordt uw contract daarmee maandelijks opzegbaar. U kunt vanaf dat moment dus ook op ieder moment overstappen. Daarmee voorkomt u altijd dat u te veel betaalt voor internet, tv en telefonie. Zorg ervoor dat u uw huidige contract naloopt.

Hoeveel kan ik besparen?

Is uw contract verlopen? Dan kunt u gemakkelijk internet en tv vergelijken. Hierbij kunt u nagaan of er een voordeligere aanbieder is. Door over te stappen kunt u tot wel 200 euro op jaarbasis besparen. Dat is natuurlijk veel geld en het is zonde als u dat laat liggen.

Wat is de overstapservice?

Wilt u graag overstappen van provider? Dan wilt u natuurlijk niet vastzitten aan twee providers. De meeste providers bieden een gratis overstapservice. Dat houdt in dat uw oude contract wordt opgezegd. Controleer goed of uw nieuwe provider dit voor u regelt. Is dat niet het geval? Dan moet u uw contract dus zelf opzeggen. Vraag altijd om een opzegbevestiging als u uw contract opzegt.

Welke internetsnelheid past bij mij?

Er zijn verschillende internetsnelheden waar u uit kunt kiezen. Kabelaanbieders kunnen een snelheid bieden van circa 200 Mb. ADSL-aanbieders bieden een ietwat lagere snelheid: 10 tot 50 Mb. Glasvezelinternet kan nog veel sneller zijn: tot wel 400 Mb down- en uploadsnelheid.

Als u intensief gebruikmaakt van het internet kan het natuurlijk lonen om een duurder pakket uit te kiezen. Wel geldt: hoe sneller het internet, hoe duurder het abonnement. Als u alleen woont of met twee personen is 50 Mb vaak al voldoende. U kunt uw internetsnelheid nadien vaak nog upgraden. Downgraden is niet altijd mogelijk. U kunt daarom beter eerst kiezen voor een kleiner pakket en dit eventueel later uitbreiden. Start hier direct met internet vergelijken.

Kan ik mijn aanvraag nog annuleren?

Als u uw aanvraag heeft ingediend heeft u standaard nog 14 dagen bedenktermijn. Binnen deze termijn kunt u uw contract dus nog annuleren. Daar zitten nooit kosten aan verbonden. Annuleren kan via de website van uw provider.

Hoeveel televisies kan ik aansluiten op de digitale ontvanger?

Per decoder voor digitale televisie kunt u een televisietoestel aansluiten. Heeft u meer dan een televisie? Dan kunt u op de overige televisies een analoog signaal ontvangen. U kunt er echter ook voor kiezen om een extra decoder te bestellen. Daarvoor kunt u contact opnemen met uw provider.

Kost een modem geld?

In bijna alle gevallen kunt u uw modem gratis gebruiken van uw provider. U heeft een modem daarmee in bruikleen. Afhankelijk van uw provider betreft dit een draadloos modem of een basismodem. Mochten er wel extra kosten verbonden zijn aan een bepaald modem dan wordt dit altijd aangegeven tijdens het bestelproces.

Staat uw vraag hier niet bij? Neem contact met ons op

Staat uw vraag hier niet bij? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot en met 17.00 uur. Uiteraard helpen wij u graag gedurende deze uren.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord