Let op want vanaf 1 januari 2017 kan uw energierekening duurder worden

geld-besparenHet jaar 2016 is over een aantal weken weer ten einde en dan betreden we 2017. Vanaf januari 2017 zullen de energiekosten voor huishoudens en bedrijven duurder worden. Wat de prijsverwachting van de energieprijzen zal zijn kan nog niet met zekerheid worden gezegd. Maar dat de energierekening duurder word is wel een feit. De gemiddelde stijging zal 20 euro per jaar zijn.

Gasverbruik is het duurste op de energierekening

De grootste kostenpost op onze energierekening zijn de kosten voor het gasverbruik. Het verbruiken van aardgas is sinds 2016 een flink stuk duurder geworden. De energiebelasting op aardgas is met meer dan 25% gestegen. Voor degenen die niet hebben gelet op hun energieverbruik kunnen dan ook wel eens voor een verrassing komen te staan wanneer de eindafrekening zich aandient. Het besparen op energie en gas is daarom ook belangrijk.

Energiebelasting op elektriciteit goedkoper geworden

De energiebelasting voor elektriciteit is daarentegen een stuk goedkoper geworden. De rollen zijn omgedraaid want we betaalden tot aan vorig jaar juist 5 x zoveel aan belasting voor ons elektriciteitsverbruik. Koning Winter is onderweg en dat betekent dat we met zijn allen weer massaal de verwarming gaan gebruiken om het warm te houden. Hoe hoger de thermostaat hoe hoger het gasverbruik. Daarom is het misschien niet onverstandig om eens op uw gasverbruik te bezuinigen mocht u daar nog niet mee begonnen zijn.

Pas besparingstips toe en houdt geld over

De meest voorkomende besparingstips voor gas zijn gratis en eenvoudig toe te passen. Zoals het lager draaien van de thermostaat met 1 graad. Daarmee bespaart u al op uw gaskosten. Een cv is handig en de daarop aangesloten radiatoren zorgen voor warmte door het hele huis. Maar wist u dat wanneer u enkele radiatoren dichtdraait zoals in de slaapkamers dat het ook scheelt in uw verbruik? Stel de verwarming zo in dat deze aangaat op een vaste tijd en uitgaat op een vaste tijd. Hiermee voorkomt u onnodig gasverbruik.

Vergelijk energie en bespaar op uw voorschotnota 2017

Overweeg om over te stappen door uw huidige verbruik te vergelijken met de actuele tarieven van de energieleveranciers. U zult dan zien dat u per maand enkele tientjes goedkoper uit bent mocht u overstappen naar een goedkopere energieleverancier. Op jaarbasis is die besparing dan ook al gauw €450. Dit geld kunt u vast voor leukere dingen gebruiken. Samen met Vergelijk.com kunt u uw energie vergelijken en berekenen wie de voordeligste is op uw adres.

Plaats een reactie