BankGiroloterij

bankgiroloterij
Een Cultuurloterij dat is wat de BankGiro is zij steunen dan ook diverse culturele organisatie’s die ons cultureel erfgoed willen behouden. Deze organisatie’s werven dan ook fondsen zodat zij hun projecten kunnen voortzetten. Door de belastingdienst is de BankGiro loterij dan ook tot Loterij benoemd die werkt zonder winstoogmerk. Dat wil zeggen dat zij aan de voorwaarden voldoen om voor een ANBI status in aanmerking te kunnen komen. Zij zetten zich in voor 90% in voor het algemene belang.

BankGiro loterij al 55 jaar een begrip

In 1961 werd de BankGiro loterij opgericht en gebruikte haar inkomsten voor projecten op het gebied van de Volksgezondheid en Welzijn waaronder cultuur natuurlijk ook valt. De BankGiro loterij besloot in 2002 zich te verbinden aan de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V.

Steun met uw inleg cultuurerfgoed

Door mee te doen aan de BankGiro loterij steunt u de projecten van de culture organisatie’s want de helft van de inleg van uw lot gaat naar hun. Voor een lot van de BankGiro loterij betaalt u €13,25 en maakt u kans op vele prijzen zoals een auto iedere zondag. Maar elke werkdag maakt u ook kans op €10.000 en wat te denken van €1 miljoen iedere maand?

Prijs naar keuze? Dagje weg of naar een musical

Dan is er nog de prijs naar Keuze dit betekent dat u een prijs mag kiezen uit het aanbod van de BankGiro loterij. Een dagje weg of kaarten voor een musical vallen ook onder het prijzenpakket. U heeft altijd een uniek lotnummer want dit zijn de laatste cijfers van uw bankrekeningnummer gevolgd door twee eindletters. Meespelen met de BankGiroLoterij kan vanaf 18 jaar en meedoen kan zolang u wilt.