De Lotto

lotto Lotto staat bekend als het kansspel waar veel geld mee te winnen is. Maar dat De Lotto 50 jaar geleden werd opgericht door sporters voor sporters, is minder bekend.

De Lotto werd destijds opgericht om geld bijeen te brengen voor de Nederlandse sport. Sinds de oprichting is dat al bijna 1,5 miljard euro. Daarmee is De Lotto van groot belang voor de Nederlandse sport. De Lotto haar volledige winst (na uitkering van het prijzengeld) af aan 18 goede doelen en natuurlijk de sport. Bijna driekwart hiervan gaat naar NOC*NSF.

De Lotto maakt deel uit uit van de Nederlandse Loterij. Meespelen met de Lotto is makkelijk. U kiest 6 getallen gevolgd door de Jackpotkleur en u dingt mee naar de vele geldprijzen van de Lotto. De inleg voor een lotto lot is €2 waarmee u kans maakt op de Jackpot dat is als u 6 getallen en de Jackpotkleur goed heeft. Alleen 6 getallen goed? Dan wint u een miljoen euro waarbij dan wel weer kans bestaat dat u deze prijs moet verdelen als iemand anders die combi ook heeft gekozen.

Extra winnen met Lotto’s cijferspel

Dan is er nog het cijferspel doet u daar aan mee en wint u de cijfercombinatie die op uw lot staat? Dan kunt u nog eens €200.000 winnen of de kleinere prijzen van €5000, €445, €50, €5 of €1. Meedoen kan online of u koopt een lot in de winkel. Lotto is hoofdsponsor van de Nederlandse wieler en schaatsploeg een deel van uw inleg gaat hier bijvoorbeeld heen.

Inleg Lotto voor fietstochten

Met de inleg van Lotto werden er dit jaar toertochten georganiseerd en deze tochten gingen door heel Nederland. Team LottoNL Jumbo fietste deze tochten in de Amstel Gold Race, Freedom Ride, Tour d’Utrecht, Ride for the Roses, Dam tot Dam, Team LottoNL Jumbo Toertocht.

Lotterijen vergelijken op Vergelijk.com

Meedoen met Lotto is altijd weer spannend als de uitslag word getrokken op zaterdagavond. Wie weet bent u binnenkort wel miljonair of wint u een andere flinke geldprijs. Meedoen kan op Vergelijk.com en is binnen een minuut geregeld.