Staatsloterij

StaatsloterijDe Staatsloterij werd in 1726 opgericht, toen nog de Generalitijdsloterij. De naam Generaliteitsloterij werd in 1848 veranderd in de Nederlandse Staatsloterij. Anno 2016 is de Staatsloterij de grootste loterij van Nederland. In hetzelfde jaar heeft de overheid een overkoepelende organisatie in het leveren geroepen onder de naam de Nederlandse Loterij. Hieronder vallen alle loterijmerken van de staat waaronder de Staatsloterij, Lotto, Euro Jackpot, Miljoenenspel, LuckyDay, Krasloten en de Toto. Speelt u ook weleens mee met de Staatsloterij? Bekijk dan hier of u de Jackpot heeft gewonnen!

Staatsloterij en goede doelen

Wie meespeelt met de Staatsloterij steunt automatisch verschillende goede doelen. De opbrengsten van de Staatsloterij worden afgedragen aan oa de Nederlandse samenleving: via het ministerie van Financiën, NOC*NSF en achttien goede doelen via Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland (ALN).

Staatsloten kopen: Online, in de winkel en automatisch

De spelers kunnen hun loten online kopen of bij één van de ruim 5000 verkooppunten in het heel Nederland. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om mee te spelen via een abonnement. Voor een verantwoord kansspelaanbod houdt de Nederlandse Loterij zich aan de normen van de World Lottery Association (WLA) en de European Lotteries (EL). Bovendien houdt de Kansspelautoriteit (KSA) toezicht.

Staatsloterij trekkingen en uitslagen

De Staatsloterij heeft elke maand een trekking. Deze vindt plaats op de 10de van elke maand. Naast de maandelijkse trekkingen vinden er nog vier extra trekkingen plaats: de Oudejaarstrekking, de Koninginnedagtrekking, de Oranjetrekking en de Gelukstrekking. In totaal zijn er zestien trekkingen per jaar.

De trekking is te bekijken op Staatsloterijtrekking.nl en op Staatsloterij.nl.

Contact

De Staatsloterij bevindt zich in het pand van de Nederlandse Staatsloterij aan de Paleisstraat 5 in het centrum van Den Haag (iedere werkdag geopend tussen 09:00 en 17:30).

Postadres:
Nederlandse Staatsloterij
Postbus 818
2700 AV Zoetermeer

De Staatsloterij is telefonisch te bereiken op het gratis telefoonnummer 0800 – 02 31 303. U kunt de Staatsloterij ook bereken op het e-mailadres klantenservice@staatsloterij.nl of via het contactformulier.