Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Mobiele providers

Wilt u graag minder betalen aan uw abonnementskosten? Dan kunt u mobiele providers vergelijken. Uiteraard bent u daarvoor aan het juiste adres op Vergelijk.com. In Nederland heeft u keuze uit verschillende aanbieders. Met behulp van onze telecomvergelijkers kunt u eenvoudig en snel bekijken welke aanbieder het beste bij u past.

Verschillende abonnementen

Er zijn verschillende mobiele providers in Nederland. Elke aanbieder onderscheidt zich op haar eigen manier. Zo zijn er verschillende abonnementen mogelijk tegen verschillende tarieven. Bepaalde aanbieders zijn gespecialiseerd in het aanbieden van abonnementen in combinatie met een smartphone. Andere aanbieders zijn juist gespecialiseerd in het aanbieden van sim only abonnementen. Ook kunt u nog steeds prepaid vergelijken bij verschillende providers. Dat mag misschien niet meer zo populair zijn als tien jaar geleden, maar nog steeds zijn er voldoende mensen die daarvoor kiezen.

Prijsverschillen per mobiele providers

De verschillende mobiele providers rekenen allemaal hun eigen tarieven. De verschillende aanbieders concurreren daarmee niet alleen op assortiment, maar ook op prijs. Er zijn een aantal providers die hun diensten extra goedkoop aanbieden via een netwerk van een grotere provider. De verschillende grotere providers hebben zelfs kleinere dochtermerken die hun diensten voordeliger aanbieden.

De prijsverschillen zijn in de laatste jaren steeds verder afgenomen. Abonnementsprijzen komen daarmee vrij dicht bij elkaar in de buurt. Toch zijn er nog voldoende redenen om te kiezen voor een bepaalde provider. Zo bieden veel aanbieders nu handige combi-deals aan.

Providers als KPN, VodafoneZiggo, Tele2 en Telfort kunnen hun vaste diensten namelijk combineren met de mobiele diensten. Een abonnement bestaat dan uit internet, televisie, vaste telefonie en mobiele telefonie. Klanten van Ziggo kunnen dan bijvoorbeeld een extra voordelig abonnement bij Vodafone afsluiten met diverse voordelen. Mobiele providers vergelijken loont daarom ook zeker.

Gratis mobiele providers vergelijken

Via Vergelijk.com kunt u gratis mobiele providers vergelijken. U kunt zowel telefoonabonnementen als sim only abonnementen vergelijken via onze website. Als u overstapt kunt u profiteren van scherpe aanbiedingen en daarmee kunt u dus flink besparen op uw maandelijkse telefoonlasten.

De beschikbare netwerken in Nederland

Nederland heeft vier verschillende netwerken: KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Tele2 heeft alleen voor 4G een eigen netwerk. Voor 3G maakt het bedrijf nog steeds gebruik van van het T-Mobile Netwerk. Er zijn maar vier netwerken, maar er zijn wel veel meer mobiele providers in Nederland. Deze mobiele providers maken namelijk gebruik van een van de netwerken van hierboven. De dekking kan flink verschillen per provider. Ook hangt dit weer af van de soort verbinding die u wilt maken. Wilt u gebruikmaken van 3G of toch van 4G? Of heeft u alleen 2G nodig (voor bellen)?

2G-dekking

De 2G-dekking is de verbinding die u nodig heeft om te kunnen bellen. Dit betreft een landelijke dekking.

3G-dekking

De 3G-dekking wordt verzorgd door de mobiele providers Vodafone, KPN en T-Mobile. Ook dit is landelijk gedekt. Met behulp van uw smartphone kunt u dus in het hele land internetten.

4G-dekking

KPN was de eerste aanbieder die de 4G-dekking in Nederland uitrolde. Kort daarna volgde ook Vodafone. Inmiddels hebben T-Mobile en Tele2 ook een 4G-dekking in Nederland. Toch kunt u niet overal in Nederland gebruikmaken van 4G. In bepaalde delen van Nederland is het simpelweg niet beschikbaar. Dat is vooral in de uiteindes van Nederland. In de grotere steden kunt u dus wel altijd genieten van de 4G-dekking.

Mobiele Virtuele Netwerk Operators

Verscheidene aanbieders maken dus gebruik van de netwerken van KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. In Nederland zijn de onderstaande Mobiele Virtuele Netwerk Operators actief, welke gebruikmaken van een ander netwerk:

Er zijn ook nog weer verscheidene andere mobiele providers in Nederland. Ook deze kleinere aanbieders maken gebruik van een van de bovenstaande netwerken.

Gratis mobiele providers vergelijken

Wilt u graag gratis mobiele providers vergelijken? U kunt hier direct op zoek naar het goedkoopste sim only abonnement. Wilt u liever mobiele telefoons vergelijken? Ook dat kan via onze website. U kunt zelfs heel specifiek iPhones vergelijken of Android telefoons vergelijken. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord