Netbeheerders verhogen transportkosten 2017

gasaansluiting-vervangenDe ACM heeft de transportkosten in overleg met de netbeheerders bekend gemaakt en dat komt neer op een verhoging van ongeveer €13 per jaar. De transportkosten voor stroom zullen met €5 goedkoper worden en de transportkosten voor gas gaan omhoog met €18.

Vervangen oude gasaansluitingen oorzaak van stijging transportkosten

Er word gesproken van een gemiddelde omdat de transportkosten per regio verschillend zijn. De stijging van de gas transportkosten heeft te maken met het vervangen van de verouderde gasaansluitingen. De netbeheerders moesten deze vervangen om de kwaliteit en veiligheid te kunnen blijven garanderen.

ACM heeft kosten en inkomsten vergeleken met andere Europese gastransportbedrijven

De ACM heeft daartoe eerst een gedetailleerd onderzoek gedaan voordat zij tot de uiteindelijke tarieven kwamen. In het methodebesluit is is ook rekening gehouden met de inkomsten van Gasunie Transport Services. De Autoriteit waakt er voor dat consumenten niet meer hoeven te betalen en dat de verhoging terecht is. Verder is er ook gekeken naar de tarieven van buitenlandse gastransportbedrijven of die overeenkomstig waren met de Nederlandse gastransporttarieven.

Netbeheerders dit jaar minder kwijt aan investeringen transportkosten stroom

Elk jaar stelt de ACM een maximale hoogte van de inkomsten vast die netbeheerders mogen verdienen. Er moet altijd in alle redelijkheid rekening worden gehouden met consumenten en bedrijven in een dergelijk methodebesluit. De transportkosten voor stroom zijn gedaald omdat de netbeheerders minder hoefden te investeren dan in eerste instantie gedacht werd. Dit vertaalt zich dan ook in een verlaging naar de consument toe.

Bespaar op uw energiekosten 2017 en start met vergelijken

Voor meer informatie van de tarieven 2017 van alle netbeheerders voor stroom en gas kunt u de website van de ACM raadplegen. Een verhoging hoeft geen probleem te zijn wanneer u gewoon weer kiest voor de goedkoopste energieleverancier 2017. Start daarom met energie vergelijken en bekijk waar u het meeste voordeel kunt behalen op uw energiekosten.

 

Plaats een reactie